Irak
Pozdravljeni!
S fantom nameravava konec marca na več kot mesec dolgo potovanje po ZDA. Obiskala naj bi vzhodno obalo (Cleveland, Boston, NY,…)! Ker pa vsi vemo, kakšne so trenutne razmere glede te vojne oz. napada na Irak, sva s fantom v zelo velikih dvomih! Pravzaprav se vse bolj nagibava k temu, da rezervacijo letalskih kart odpoveva (gre se za najino varnost). Lahko si predstavljate kako zelo naju to žalosti, ker potovanje načrtujeva že od lanskega aprila 🙁
Kaj nama svetujete? Ali mogoče tudi kdo od vas planira potovanje v ZDA v podobnem času kot midva? Lepo bi vas prosila za nasvete glede tega, nama pomagate pri vsem tem skupi kako naprej… Ker tudi če potovanje prestaviva na poletje ali jesen, je takrat še vedno lahko vojna, ali ne?! Sicer resda, da vse bolj kaže, da vojna bo, vendar se pa v zadnjem trenutku lahko še vse obrne. Lahko se ali pa tudi ne! Se strinjate z mano, kaj vi menite? Lepo prosim, hvaležna vam bova za vsak vaš odgovor!
Lep pozdravček
Brigita
Kot vidva imamo tudi mi iste pomisleke glede potovanja v Avstralijo. Konec leta naj bi šli za 3 mesece. Prekleti Bush. Upajmo, da ne bo nič ali pa naj že enkrat začnejo in čimprej končajo. Pa še Busha naj skinejo (in to oba).
Moram priznati da me ni prav nič strah. 15 aprila se namreč selim v ZDA za stalno in ni stravi, ki bi me odvrnila od tega.
Je pa tam toliko lepih stvari za videti, mogoče se le izogibaj prevelikih mest in velike gneče!
Natalija
Za stalno se selis v Zda? Fino… Smem vprasat..zaradi ljubezni, službe…??
Lep pozdrav!!
Brigita….oboje je vzrok moje selitve….ljubezen je na prvem mestu 🙂
Še intervju na ambasadi dam skozi naslednji teden pa lahko grem!
Podobna dilema tudi pri meni …. 2-3 tedne začenši s koncem aprila …. :/ Ker bi bival nekak 30 minut ven iz NYC mi je zadeva kar malo creepy … še razmišljam – očitno mi res ni namenjeno ponovno iti v ZDA :]
lp, ddot.
V ZDA zivim zdaj ze 2 leti in me ni prav nic strah. Tudi ljudje niso prevec panicni, skrbi jih ze, ne morem pa reci, da zganjajo ne vem kaksno paniko. Ne zdi se mi prav nic vec ali manj varno kot prej. Osebno, bi na potovanje sla, vendar se namesto vaju ne morem odlociti.
LP
Ravno včeraj sta se prijatelja vrnila iz NY, 12- dnevno turo pa sta pričela v Miamiju. Vse ok. Glede kart, pa dajta zavarovati, da bi v tem primeru dobila povrnjeno. Sicer je pa na svetu toliko vojn, napadov, pa smo še vseeno potovali, a ne? Lp, T
zdravo!mene pa samo zanima,koliko stanejo letalske karte v zda?povratne in nepovratne?npr. na zahodno obalo v L.A.
LP
Manca,
Cene preveri na spletnih straneh AirPass. Mislim, da bos bolj tezko kupila letalsko vozovnico za ZDA v eno smer. Tudi se ne splaca. Cena se mi zdi, da se giblje nekje med 120.000 in 180.000 SIT, odvisno od termina in cilja.
LP
hvala!
ne saj nimam namena nikamor iti…to so zaenkrat le sanje….
Vendar sem mislila da so karte veliiikkkooo dražje.Tole je pa kar poceni 🙂
LP
Manca
Mislim da enosmerno karto dobiš v primeru če imaš v potnem listu vizo, ki ti dovoljuje ostati dlje kot 90 dni v ZDA.
Ko dobim karto povem več 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.