Najdi forum

Ti samo daj tehnične podatke proizvajalca, koliko vatov toplote dobiš iz 300, 500 vatov elektrike pri IR panelih.

Pri žarnicah lepo vemo. Žarnica na žarilno da pri 60 W okoli 800 lumnov svetlobe, LED žarnica da pri 10 Watih 800 lumnov svetlobe. Vemo za kalorifer, da pri 1500 W porabe da 1500 W toplote. Ti pa zdaj samo za IR panel še povej, koliko W toplote da na en W porabljene električne energije. To pa nestrpno čakamo.

https://ekosen.si/
Preberi mnenja zadovoljnih strank in tehnične specifikacije najnovejih panelov, pa ti bo vse jasno!!

Omenjenih podatkov ni nikjer, skrivajo kot kača noge. Že vedo, zakaj. Zato le ti prilepi podatek o vloženi električni energiji in dobljeni toploti v Watih, če ga imaš.

Pri vsaki toplotni črpalki piše: porabi toliko W elektrike, da toliko W toplote (izkoristek COP). Pri IR panelu o tem ne piše nič v številkah in tehničnih podatkih, je pa polno pridevnikov, kako je to super in fajn, samo da se ljudi vozi žejne čez vodo. Tudi ti o tem ne znaš zapisat niti besede, samo izmikaš se, prevarant.

Ja ampak panel ne greje zraka, ampak predmete in zato je občutek popolnoma drugačen kot pa pri grelnih elementih, ki grejejo zrak.
Torej ne moraš enako segret neko kvadraturo s kaloriferjem, ki ima nazivno moč 2000W in IR panelom ki ima nazivno moč 600W. Ampak je prostor vroč s panelom, pri kaloriferju te pa še vedno zebe in ga nikoli ne bo segrel, da bo enak občutek. Preizkusil, ko sem še ugibal ali so paneli res prava izbira. Sedaj mi pa to razložite, da kljub več kot trikrat nižji nazivni moči boljši občutek in da te NE ZEBE.

Se popolnoma strinjam, tudi sam imam v prostoru 20 m2 panel z močjo 800 W in je tudi v najhujšem mrazu notri prijetnih 25 stopinj. Prej sem ta prostor ogreval s termoakumulacijsko pečjo 3 kW, pa je ventilator na peči delal skoraj neprekinjeno, pa še polno prahu je bilo povsod ravno zaradi tega.
Pa naj potem zgornji mojster objasni zakaj pri manjši porabi dobimo vveliko več!

tole spet babič sam sebi reklamo dela?

[/quote]

Če so uspešni na trgu, zakaj pa ne?
A te “foušija” daje….?

Se popolnoma strinjam, tudi sam imam v prostoru 20 m2 panel z močjo 800 W in je tudi v najhujšem mrazu notri prijetnih 25 stopinj. Prej sem ta prostor ogreval s termoakumulacijsko pečjo 3 kW, pa je ventilator na peči delal skoraj neprekinjeno, pa še polno prahu je bilo povsod ravno zaradi tega.
Pa naj potem zgornji mojster objasni zakaj pri manjši porabi dobimo vveliko več!
[/quote]

1. ker fantaziraš
2. ker primerjaš ob različnih zunanjih temperaturah (zdaj septembra je meni tudi 200 W česarkoli preveč)
3. ker si eno gonil 1 uro, drugo cel dan

pa še 100 drugih variant je. 1000 W porabe elektrike pri IR panelu pač pomeni 1000 W toplote, če bi IR paneli res dali več toplote kot porabijo, bi proizvajalec to že navedel v tehničnih podatkih, tako kot vsak proizvajalec navede pri vsaki toplotni črpalki razliko med vloženo in dobljeno energijo (COP). Brez skrbi, da bi se proizvajalec pohvalil. Pa se pri IR panelu ne more, ker bi to bilo direktno laganje.

Toplota se pač meri v Wattih in dokler noben IR panel od sebe ne da več Wattov toplote, kot jih potegne iz vtičnice, pač ne more bit bistvene razlike v porabi proti navadnemu kaloriferju. Temu služijo tehnični podatki in tehnični podatki pač ne lažejo. Z besedami se pa lahko flanca gor in dol.

upam da ste vsi slišali za fiziko..
no ta pravi da se toplota pretaka iz toplejšega dela na hladnejši..
pravi tudi nekaj o energijskih bilancah..
in ta del je zanimiv..
namreč vsako telo (stene, zrak, oprema) ima maso..
da jo segreješ iz T1 na T2 rabiš določeno energijo, ki je pogojena s specifiko telesa..
kako sedaj to energijo vložiš, pa je seveda različno..
NE moreš pa recimo za zahtevanih 10kWh….dat le 5kWh in
(če imaš sod do polovice poln iz katerag odteka 5l/s vode, ne moreš not nosit po 1l/s in pričakovat da bo sod poln!!, niti polovice ne ohranjaš!)
zato npr je zelo vprašliva teza da 600W radiator nadomesti 3kW peč..
je pa nekaj drugega res..
IR sevanje vpliva na zbujanje atomov na telesu in daje enak občutek toplote..vsaj na človeku..podobno npr kot se pozimi sončite na smučišču..
daje občutek toplote, čeprav je zunaj mrzlo..
in to je point ..okolica ni tako segreta kot z 3kW grelnim telesom

Če so uspešni na trgu, zakaj pa ne?
A te “foušija” daje….?
[/quote]

hahaha…njihovo delo ne prepriča, zato je potrebno z nizkimi prijemi

Tako nekako, zato pa imaš lahko v prostoru nižjo temperaturo kot pa z grelnim elementom, ki direktno greje zrak, saj koža in telo delata na občutek in ne nujno na temperaturo samega ozračja.
Za primer lahko pogledamo tudi merjenje temperature ozračja (vremenoslovci), kjer je pogosto navedena temperatura in poleg nje pa še občutek. Na primer je 20°C ampak ker močno piha in je oblačno, je občutek 15°C oz. še manj ali pa obratno, ko močno sonce pripeka in je občutek, da je 25°C.

Tako nekako, zato pa imaš lahko v prostoru nižjo temperaturo kot pa z grelnim elementom, ki direktno greje zrak, saj koža in telo delata na občutek in ne nujno na temperaturo samega ozračja.
Za primer lahko pogledamo tudi merjenje temperature ozračja (vremenoslovci), kjer je pogosto navedena temperatura in poleg nje pa še občutek. Na primer je 20°C ampak ker močno piha in je oblačno, je občutek 15°C oz. še manj ali pa obratno, ko močno sonce pripeka in je občutek, da je 25°C.
[/quote]

hahahah….kakšne nebuloze…sedaj IR paneli kreirajo sonce in veter….ko ne veš več kakšne bučke ti prodajajo…..

[/quote]

Njemu pa ne verjet, no vsaj jaz mu več ne. On je pa pravljičar. Prvi panel je bil kupljen pri njemu.
Je pa en od njegovih glavnih konkurentov (ne bom omenil kdo, ker nimam nič od tega) znal bolje tehnično pristopiti in zadeva greje kot mora.

Govori o občutku in ne dejanski temperaturi. Nauči se natančno brati. Pa kaj ti bluziš? Si zadevo že preizkusil na lastni koži? Govorim iz osebne izkušnje, če pa ne veš za kaj gre, pa preberi par mojih komentarjev pred tem.

Govori o občutku in ne dejanski temperaturi. Nauči se natančno brati. Pa kaj ti bluziš? Si zadevo že preizkusil na lastni koži? Govorim iz osebne izkušnje, če pa ne veš za kaj gre, pa preberi par mojih komentarjev pred tem.
[/quote]

Seveda in občutek ti daje veter in močno sonce, mar ne?

ka pa pravte na el.talno? so mi pr eni firmi svetoval da če že rihtam podn da naj namesto panelov dam talno kr da je bol enakomirn rasporejen pa še tam greje ko te ponavat najbul zebe u tace. majo svoje panele in svoje talno tko da ti pol povejo ka ti bol priporočajo. baje mam preniski strop 210cm in da me bo butal u glavo.
pa vsi o tej izolaciji trobjo. iz zidance sm stanovane naredu in kot kaže ga morm tut izolirat. mi je naračunu da rabim skor 10kw če pa izoliram z 10 al 15cm fasado pa okol 5kw.
ka je že kdo probu kaka je razlika brez izolacije pa z no?

Ja, če IR paneli pripekajo direkt vate, potem verjamem, da nucaš manjšo moč, da ti je toplo. Ampak to spet ni neka revolucija. Če navaden kalorifer usmeriš vase, tudi rabiš dosti manjšo moč in ti je vseeno, koliko je preostanek sobe topel, dokler toplo piha direkt vate iz kaloriferja. Ali pa ležiš na neki električni grelni deki, pa se še pokriješ, se greješ s par W moči, pa je lahko soba tudi 5 stopinj, pa te ne bo zeblo.

Nastane pa problem, ko se premakneš.

torej zaključek, kupite si električno grelno deko, prihranek proti IR panelom bo ogromen, občutek toplote pa večji.

New Report

Close