Najdi forum

Zanima me, če kdo ve kakšen je povprečen IQ, oz. meja nadpovprečja in podpovprečja.
Hvala in Lp.

Če se ne motim je nadpoprečje 130+ kar je pod 70 je pa bolj bogo 🙂 povprecje je mislim da 110, ampam mozno da se motim;)

A ni “bolj bogo” že pod 100?

Povprečje je 100. Mislimi pa, da ima Jure kar prav. Ampak večina nas je med 90 in 110. Pod 70 so če se ne motim že debili in idioti. Ne vem kateri ima manjši IQ. Nad 120 pa je tudi le malo ljudi. Nad 130 pa sploh. Za Menso moraš imeti nad 150.

Izredno visoka inteligentnost je 128 in več, visoko povprečna 120-127, nadpovprečna 111-119, povprečna 91-110, podpovprečna 80-90, mejna 66-79, podnormalna 65 in manj. Izraz debili in idioti se več ne uporablja…je že zdavnaj zastarelo!

Hm, ko sem nazadnje brala informacije društva Mensa, sem prebrala, da se “povprečje” dviguje in da že nekaj časa ni 100, ampak bolj med 110 in 120.

Žal pa ne vem, če sem si jaz to pravilno zapomnila.

Mislim pa, da Mensa vsako leto organizira testiranje v LJ (morda tudi kje drugje v SLO) in da se to dogaja nekje v prvem letnem trimestru…

Lahko pa si kaj več prebereš na

Meja za Menso je 148 in ne nad 150!

Mimogrede: med drugim sta članici tudi Geena Davies in Sharon Stone! Super, ha? Lepi in pametni! 🙂

Povprečje je seveda 100, saj je na ta način postavljena ta lestvica, da je 100 povpr. (v ožjem smislu), v širšem smislu pa je povprečje med 90 in 110. Ostale meje je pa že nekdo zgoraj napisal…

Ko smo že pri lepih in pametih….., sem nekje brala, da jih ima Bush tam okrog 93. Bom se vzdržala komentarja v smislu grdi in neumni, ker grdih sploh ni, so samo neumni, ne glede na njihov IQ ;o)

pa ne me vprašat za moj IQ :)))))

Pozna kdo kaksne teste na netu, da bi se malo preizkusila?

Hvala in lp

Jav, jaz sem zasledila še slabšo informacijo. Da ima stari Bush IQ 91, mladi pa 90.

Povprečni IQ je 100, razred “povprečni” pa je 91-110. Meja povprečnega in nadpovprečnega je na nek način definirana preko procenta ljudi, ki sodijo v povprečje, ne vem pa, kolikšna standardna deviacija je upoštevana. Za Menso se zahteva IQ najmanj 148, kar pomeni top two percent populacije.

Tisto o Bushevem in Clintonovem IQ je bila šala, Sharon Stone pa je res članica Mense. Prav tako drži, da je ima nekdanji šef Clintonovega kabineta IQ zelooo visok (kapo dol).

Če kdo sprašuje za IQ teste na netu, naj mu bo iskanje primernega testa prvi IQ test. 😉

lp,
mačkon

PS: Janja, da se izrazi debil, imbecil in idiot več ne uporabljajo? Hmm, ampak folk pa še zmeraj obstaja, zadrega torej, kako jih poimenovati… Sicer pa se neprenehoma učimo in tako sem tudi že bil podučen, da se za one, ki delajo dveletno kao srednjo šolo (2. stopnja zahtevnosti) več ne uporablja izraz “skrajšani”. Po novem so “prikrajšani” ;-)))

Ni potrebno !

Ker namreč tudi “neumnih” ni več, so samo podpovprečni !

“ap”, ti se pojdi za hec testirat kar na Menso, ker tile razni testi na netu so tako – tako, tudi niso standardizirani. Jaz sem se šla eno popoldne pribl. 2 leti nazaj, ker je bilo čisto slučajno na našem faksu. Priporočam, je zabavno (če pozabim na to, da sem se proti koncu počutila kot idiot). Saj če te povabijo v članstvo, ti potem ni treba sprejeti.

Janja,
katera izraza pa se sedaj uporabljata namesto debil in idiot? Mi smo namreč pri psihologiji uporabljali ti dve (par let nazaj). Sta ‘zastareli’, ker jih ponavadi uporabljamo kot žaljivke?

Neumni lahko vpraša, da mu niti Mensa ne zna odgovoriti.

Mačkon ima kar prav, kar se povprečja tiče. Tudi izrazi idiot, imbecil in debil se še uporabljajo, ampak bolj v oblikah idiotija, imbecilnost in debilnost, kot diagnoze pa mislim, da so v uporabi ekvivalenti huda/zmerna/blaga duševna manjrazvitost.
Za Sharon Stone so pa že davno povedali, mislim, da celo ona sama, da je tole z Menso novinarska raca, ki je pa ona kar lep čas ni ravno zanikala.
LP

Kaj pa IQ pri Zoisovih štipendistih? A ve kdo vsaj približno koliko imajo povprečje?
Če je nekdo med 5% naj, koliko je to?

IQ in Zoisove štipendije nimajo nobene pametne povezave.

kako ne? Saj so to štipendije za najbolj nadarjene. Če se ne motim naj bi jih dobili tisti, ki imajo IQ v 5ih oz. 3eh % najvišjih? Koliko je to? Nad 120, 130?

New Report

Close