inženir farmacije
Pozdravljeni!
Sicer nimam vprašanja glede zdravil, a vseeno upam, da mi boste lahko odgovorili.
Pred kratkim sem opazila, da obstaja poklic inženir farmacije – kako prideš do tega poklica in kakšna dela sploh opravlja nekdo s tem poklicem?
Študij farmacije mi je zanimiv; kolikor mi je znano, se lahko na fakulteti za farmacijo študira na dveh programih: laboratorijska biomedicina in farmacija. Za inženirja farmacija sem pa prvič slišala, zato že v naprej hvala za odgovor.
Lp
Inženir farmacije je stopnja izobrazbe, ki so jo lahko pridobili kandidati, ki so končali srednjo šolo za farmacevtske tehnike in so študij nadaljevali na Farmacevtski fakulteti. Študij je trajal dve leti.
Delo inženirja farmacije je zelo zanimivo. Zaposlitev je možna ali v lekarni, ali v veledrogeriji (promet z zdravili na debelo) ali pa tudi v farmacevtski industriji. Inženir opravlja svoje delo pod nadzorom farmacevta (magistra farmacije), deloma pa tudi samostojno.
Program laboratorijske medicine pa je namenjen za izobraževanje za delo v laboratorijih za klinično kemijo in klinično biokemijo.
Po mojih informacijah je bil študij za inženirja farmacije že pred časom ukinjen.
Svetujem Vam, da se obrnete na Fakulteto za farmacijo, kjer Vam bodo dali pravo informacijo.
Če ne bo možen študij za inženirja, se pa odločite za študij magistra farmacije. Zanimiv študij je in upam, da Vam ne bo žal.
Meni ni bilo nikoli.
Lepo Vas pozdravljam!
hodim na srednjo kemijsko šolo v ruše.rada bi bila magister farmacije in me zanima če je fakulteta za farmacijo le v ljubljani ali bi se tudi v mariboru dalo pridobiti to stopnjo izobrazbe?katero stopnjo izobrazbe imaš po končani fakulteti-sedmo stopnjo?hvala za odgovore
Spoštovana Mateja!
Študij farmacije je univerzitetni študij, ki se izvaja samo v Ljubljani. Po uspešno zaključenem študiju pridobi diplomant sedmo stopnjo izobrazbe.
Le pogumno naprej. Študij je zanimiv in poslanstvo tega poklica je lepo.
Lep pozdrav!
ja, ba biti kemik je tudi zanimivo…tako lahko prideš do raznih drog in se imaš celo življenje lepo, ne da bi kdo vedel, pa še zastonj, hehe
Prvič: ne prideš kar tako do raznih drog, ker so te pod posebnim režimom nadzora.
Drugič: ni ti dolgo lepo in po mojem se sploh ne zaveš kdaj se je lepo končalo.
Malce stara tema, ampak vseeno – ali je možen študij farmacije ob delu? Na spletni strani fakultete ne piše nič o tem, vendar se mi zdi čudno, da bi do tega poklica lahko prišel samo po redni poti, brez možnosti prekvalifikacij ipd.
Pozdravljena!
Svetujem vam, da si preberete “Pravilnik o študijskem redu”, ki ga je sprejel senat Fakultete za farmacijo na seji dne 14.10.2009.
Pravilnik ureja študijski red študijskih programov prve in druge stopnje. V 2. členu je navedeno, da pravilnik velja za vse študente t.j. redne in izredne ter za študente brez statusa, poleg tega pa tudi za udeležence vseh vrst izobraževanj iz 1. člena tega pravilnika.
Iz tega sledi, da je možen vpis tudi kot izredni študent.
Ne vem pa, kaj ste menili z “možnostjo prekvalifikacij”? Poklic magistra farmacije je reguliran poklic. Tudi če ste izredni študent, je potrebno opraviti prav vse študijske obveznosti, ki so predpisane s študijskim programom za posamezni predmet v predpisanih rokih. Izjem ni.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
tudi jaz se zanimam za izredni študij farmacije.
Sem sicer že zaposlena v farmacevtskem podjetju in bi želela nadgraditi farmacevtsko izobrazbo. Prosila bi za informacijo kako poteka izredni študij od delu oz. ali je sploh mogoč, kot navajate zgoraj.
LP
Pozdravljena!
Svetujem vam, da se z vprašanjem obrnete direktno na Farmacevtsko fakulteto, kjer boste dobili kompetenten odgovor. Jaz nimam več informacij od tistih, ki sem jih posredovala v januarju.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Hodim na srednjo šolo za farmacijo,kozmetiko in zdravstvo, smer tehnik laboratorijske biomedicine.Zanima ali lahko po končani 4 letni šoli nadaljujem šolanje na fakulteti za farmacijo za študij farmacije,ker vem da je zelo težko priti na ta faks,sicer se zanimam tudi za študij laboratorijske biomedicine.Glede ocen za faks večinoma imam petice splošni uspeh imam prav dober in letos odličen zato sprašujem za faks farmacije ali imam možnost študiranja farmacije.
Lep pozdrav!
Pozdravljena!
Svetujem vam, da si preberete informacije, ki so dostopne na naslovu: http://www.ffa.uni-lj.si
Tam boste našli vsa navodila in predpisane pogoje za nadaljevanje študija pod:
“1. stopnja bolonjski študij – opravljena matura z izpolnjenimi pogoji, ki so navedeni v predstavitvenem zborniku.”
Pogoji so: a) kdor je opravil maturo
b) kdor je opravil poklicno maturo v srednjem programu farmacevtski tehnik
in izpit iz maturitetnega predmeta kemija in fizika
Menim, da za študij laboratorijske medicine, ki traja 6 semestrov, izpolnjujete pogoje, vendar si tudi oglejte predstavitveni zbornik LBM uni (pdf).
Glede enovitega magistrskega študija Farmacija, ki traja 10 semestrov, pa nisem sigurna. Zato si oglejte predstavitveni zbornik EMSF (pdf).
Za natančnejše informacije se obrnite na tajništvo fakultete na naslov:
“tajnistvo(at)ffa.uni-lj.si”
Želim vam veliko uspeha in da bi se vam izpolnila želja po študiju, ki vas bo veselil.
Lepo vas pozdravljam!
spoštovani,
mene pa zanima, kakšni so pogoji oz. če bi bila sprejeta na študij farmacije, glede na to da sem končala srednjo zdravstveno šolo in fakulteto za zdravstvene vede v mariboru smer zdravstvena nega? za odgovor se vam iskreno zahvaljuem.
Pozdravljena,
ne morem vam dati točnega odgovora. Svetujem vam, da si preberete moj odgovor zgoraj z dne 22. 08.2011 in da pokličete tajništvo fakultete, kjer vam bodo posredovali natančne informacije. Naslov je:
tajnistvo(at)ffa.uni-lj.si
tel.: + 386 (0) 1 476 95 00
fax.: + 386 (0) 1 425 80 31
Želim vam veliko uspeha. Lep pozdrav!
Spoštovani,
končujem četrti letnik matematične gimnazije na Hrvaškem.Sem tuji državljan in me
zanima kakšne imam možnosti za vpis na Fakultet farmacije? Povprečna ocena zadnjih
dveh letnikov srednje šole mi je bila 4,2.Koliko mest je rezervirano za tuje državljane
na Vaši fakulteti.
Na odgovoru se vnaprej lepo zahvaljujem
Ivana
Spoštovana,
kolikor vem, naša fakulteta nima posebej določenega števila študijskih mest za tuje državljane. To naj ne bi bil problem. Da bi dobili verodostojne informacije, Vam svetujem, da se obrnete na tajništvo Farmacevtske fakultete:
tel.: + 386 (0) 1 476 95 00
fax.: + 386 (0) 1 425 80 31
Dodatne informacije lahko dobite tudi na naslovu: tajnistvo(at)ffa.uni-lj.si
Želim Vam veliko uspeha in vas lepo pozdravljam!
Spoštovani,
prosim Vas če bi mi lahko povedali ali je možno postani dr. farmacije?
Hvala za odgovor že v naprej.
Lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Seveda je možno postati dr. farmacije. Najprej morate uspešno zaključiti univerzitetni študij farmacije. S tem pridobite naslov magistra farmacije (mag. farm.). Po opravljenem strokovnem izpitu lahko vpišete magistrski študij ali pa specializacijo določene smeri (tretja stopnja). Po opravljeni tretji stopnji pa lahko opravite doktorsko delo in doktorirate.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.
Forum je zaprt za komentiranje.