Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? invazivni duktalni karcinom

invazivni duktalni karcinom

Pozdravljeni,
danes sem prejela neprijetno novico, zato vas prosim za obrazložitev izvida, ki se glasi
Pri pacientki gre za novo odkrit karcinom desne dojke 11 x7 mm,. Histološko invazivni duktalni karcinom s pozitivnimi estrogenskimi in progesteronoskimi receptorji, MIB 1 2 do 3 %, UT trebuha brez posebnosti, RTG PC v mejah normale.
Prosim za mnenje in kakšen je potek zdravljena.
Hala za odgovor in mnenje.

lp Hermi

hermi

Zavedam se, da je diagnoza karcinom dojke strašljiva, a vse, kar o svojem karcinomu navajaš, je prognostično ugodno. Tumor je majhen (komaj 11 mm), receptorji so pozitivni in proliferacijski indeks MIB-1 je nizek.
Glede zdravljenja se bosta pomenila s kirurgom, saj so pri tem odločilne tvoje želje. Tumor je dovolj majhen, da bi se lahko odstranil z ekscizijo, torej z odstranitvijo le dela dojke in ne cele dojke (razen če imaš zelo majhne dojke). Po odstranitvi tumorja se ta ponovno izmeri in pregleda. Glede na histopatološki izvid se določi adjuvantno terapijo (kemoterapija, radioterapija, biološka zdravila). Če je tumor dovolj majhen in dovolj “umirjen”, se tej terapiji lahko tudi izogneš.

Hermi, če boš malo pobrskala med temami na tem forumu, boš dobila kar veliko podatkov, ki te zanimajo, ker smo že veliko pisale o tem. V drugi polovici lanskega leta in na začetku letošnjega, če se ne motim.
Med podatki, ki si jih zapisala, lahko primerjam z mojimi izvidi proliferativni marker MIB1, ki je močno tebi ‘v prid’ (moj 20%, tvoj 2-3%, višji kot je odstotek, slabše je). Kakšen pa je tvoj status TNM? Pa gradus? HER2 negativen ali pozitiven? Tudi tvoj rak je hormonsko odvisen, kar je prej dobro kot slabo.

Predvidevam, da si že bila operirana? Verjetno sledita kemoterapija in obsevanje. A ni pri vseh enako. Zagotovo so ti dali navodila, kako naprej. Verjamem pa, da si bila morda malo raztresena in se nisi vsega zapomnila.
Ker gre za invazivni karcinom, so bile morda že prizadete tudi bezgavke?

Pri diagnozi ‘rak’ se res nihče ne počuti dobro, ampak verjemi, da ni vse tako črno, kot se zdi prvi trenutek. Moji izvidi niso bili najboljši, pa sem leto in pol po operaciji brez težav, ki bi bile povezane z rakom. Zdravniki naredijo veliko, še več pa lahko narediš sama zase. Optimistično naprej!

Hoj,

Tumor je zelo majhen, krivec je estrogen, MIB je super ( manj procentov, bolje je..ene imajo tudo po 70%), ultrazvok ni pokazal nobenih sprememb in metastaz.

Potek zdravljenja določijo onkologi na konziliju…..si dobila to na podlagi punkcije ali operacije? Kako je z bezgalkami?

Lahko boš dobila samo obsevanje in hormonsko terapijo z Nolvadexom, če nisi več v meni, če si je neko drugo zdravilo, jemlje se 5 do 10 let. Lahko bo še kemoterapija.

Drugače se lahko prebereš kako smo šle ostale rozike skozi terapijo lansko leto.

Lep pozdrav in vse dobro

O sta že dva odgovora vmes nastala :), sem še nekaj stvati zraven počela.

Hermi, če si v bližini Ljubljane in imaš čas te vabim, da se oglasiš na stojnici Europe donne naslednji torek in četrtek na onkološkem …jaz bom tam od 9 do 13 ure.

Če bo katera druga tam, me tudi lahko pocuka za rokav 🙂

Pozdravljene,
najlepša hvala za odgovore. Nisem še bila na operaciji, operacija sledi v torek 6.10.20o15, to o rezultati punkcije , ki so i jo naredili deset dni nazaj. Mamografija ni prikazala nič ampak sem si bulo sama zatipala, potem pa so mi naredili UZ in punkcijo in rezultat je bil takšen kot sem napisala. Bezgavke pa še niso povečane.Ampak to se je naredilo od redne kontrole, ki sem jo imela marca letos , sedaj septembra pa se je pokazala da je pozitivno. Imam pa problem, da me že eno leto bolijo kosti, ampak moj osebni zdravnik ni polagal posebne pozornosti na to .Upam , da ni to kaj v povezavi z mojim tumorjem.
lp Hermina

hermi

No potem bom pa v torek močno držala pesti tam spodaj……v četrtek si pa obleci haljo in pridi dol v predverje me pozdraviti na stojnico od 9 do 13 ure 🙂

Podrobne informacije boš dobila potem po operaciji, ko bodo naredili analizo.

Lp

Pozdravljena Mici 2014,
operira bo v torek v Slovenj Gradcu. Drži pesti, se javim takoj ko bo možno

hvala, lep pozdrav Hermi

hermi

A super, no javi se potem, bomo zelo vesele 🙂

Lp

pozdravljene,
sem že doma. Operirana sem bila v torek. Odstranili so varovalno bezgavko, ki je bila negativna in izrezali tumor. Upam, da je še bilo vse pravi čas. Na histološke izvide pa še moram počakati Včeraj sem še imela CT medenice, ker se je na sintiogramu pokazala neka lisa-rezultata še ne vem.
lp Hermi

hermi

Hej,

Ja super, da je eno poglavje za tabo…sedaj pa izvidi in odločitev konzilija kako in kaj, držim pesti za dober rezultat. Pa upam, da je una lisa ni nič kaj takega.

Lep vikend in lepo, da si se javila 🙂

Hvala.
javim ko dobim izvide.

lp Hermina

hermi

pozdravljene,

zanima me , kako dolgo ste čakala na izvide. Jaz še vedno nimam histoloških izvidov .

lp Hemina

hermi

Rezultate so mi povedali ob pregledu rane, cca. 17 dni po operaciji…potem sem prejela še pisno.
Če ne pa pokliči onkologa v ambulanto, ko le ta dela v ambulanti in vprašaj sestro.
Vem, da je zoprno čakati, drži se.

joj ženske kaj si delate, kako dovolite da vas kar takole režejo, odstranjujejo ZDRAVE bezgavke-kar tako za vsak slučaj. Tile kirurgi in onkologi svoji ženi tega nikoli ne bi naredili.
HERMI, napisala si da gre za desno dojko. Če si desničarka (kar je pomembno) si raka dobila zaradi slabih odnosov s svojim partnerjem, možem, lahko tudi sestra ali brat.Nekdo izmed teh ti je rahljal tvoja čustva, kar je privedlo do tega. Če pa si levičarka je rak posledica skrbi,stresa zaradi otroka.
Preberi si kaj na temo NOVA GERMANSKA MEDICINA dr.Hamer.

Res je, da v razne čiribu čiriba zadeve ne verjamem, verjamem pa v moč misli, počutja…. Poleg prehrane je stres največji dejavnik za pojavnost raka,kar priznavajo tudi uradne raziskave. In ljudje smo v stresu vedno več, v službi, doma, v trgovini, s stresom se spopadajo že otroci v OŠ. Ampak resno,r akavi bolnici pisati zakaj je dobila v desni dojki in ne v levi ali obratno? Katera pa ni v stresu zaradi družine ali skrbi za otroka? Pa dobimo vse raka? Kaj pa raki, ki so gensko ali hormonsko odvisni?
Kar ps se tiče rezanja zdravih delov telesa in drugih poseganj v telo. Vsaj zase odloči ,v kaj verjame , kateri medicini – alternativni ali klasični bo pustil in kako daleč bo pustil v procesu zdravljenja. Sama lahko rečem, da zdravnikom in tudi klasični medicini dokaj zaupam in sem prepričana, da želijo pomagati. Seveda so tu še farmacija in ostali, ki kujejo dobičke ob prodaji zdravil. Ampak to delajo tudi alternativci, in teh je spoznanje več. Dobro je, da se človek pozanima o zdravljenju, preden ga izbere in da stoji za svoj odločitvijo, ne glede na vse, ampak izjave v stilu “ste nori, se pustite rezati, se zastrupljate, vas ubijajo….” , jim zagotovo ne pomagajo. Kvečjemu povzročajo dodaten stres, za katerega tudi sami navajate, da povzroči raka. Torej kaj z vašimi očitki povzročate bolnikom?
Sama sem HB zdrava, imela pa sem dva bližnja, ki sta zbolela in umrla za rakom. Pri tašči sem bila vpletena v proces zdravlejnja in nege 100% in vem, kako je bilo pred prvo KT pa pred prvim obsevanjem, kako se je spopadati z negativnimi učinki, pa veselje ob remisiji, pa žalost ob ponovnem zagonu…. Ko si želiš ozdraveti, se oprimeš vsake bilke, pa vseeno ne gre po planu, pa potem spoznanje, da je vsega konec. Pa še zmeraj ne vem kako bi/bom sama postopala ob morebitni diagnozi, sploh pa nimam srca drugemu pametovat zakaj se je pustil rezati ipd…
Lepo, da si širino znanja pridobivate z literaturo in tudi ne bi bilo nič narobe, če bi želeli to znanje deliti z drugimi, vedno pomaga drug/nov pogled, ampak manjka vam pa čustvene inteligence, ki je v knjigah ne boste našli.

Lep pozdrav

te poste bodo brali še zelo dolgo.Vsak ki mu povedo, da ima raka išče povsod in na Googlu dobi tudi ta zadetek.
Pa ne gre samo za bodoče bolnice, gre tudi za dotično, ki so jo že operirali, saj sem ji dal namig, da si prebere kaj več o GNM in dr. Hamerju. Če bo to storila in prebrala, ter se poglobila v dokaze dr. Hamerja (ki ne kar neka alternativa, ampak je dokazana alternativa šolski medicini) bo lahko prebrala, da se ji bo bolezen ponovila, v kolikor ne bo rešila konflikta. Kirurgi, onkologi lahko režejo, izrezujejo….ampak, če človek ne reši konflikta, ne pomaga-bolezen se ponovi. Torej če ima dotična in če je desničarka raka na desni dojki in ima močan konflikt s patnerjem in bo z njim imela konflikt tudi v bodoče, se bo rak ponovil.Jaz ničesar ne prodajam, ne služim, samo opozarjam. GNM ničesar ne prodaja, tako da osebno nimam nič od tega, sem pa pripravljen vsakomur pojasnit kaj več seveda brezplačno, kar tukaj na tem forumu.
Res pa je, da je alternative zelo veliko in da poberejo revežem samo denar.
Iskreno z moje strani, će koga zanima kaj več, kar vprašajte.
Me pa zelo moti, če tukaj pišejo kako so nekomu odstranili ZDRAVO bezgavko samo za vsak slučaj!!!!
Naša zakonodaja bi morala to preprečit, saj je to mučenje ljudi.
Kako bi bilo, če bi nekdo iz alternative nekomu nekaj odrezal in ta nekdo ne bi imel licence in ne bi bil član ZDRAVNIŠKE ZBORNICE??????
Seveda bi šel na sodišče in v zapor. Naša vrla medicina pa to dela legalno pod okriljem zakona in zdravniške zbornice.
Vprašam vas, ali je to dopustno, ali je to prav??????
Tega ne pišem zato, da bi strašil ljudi, ali iz kakrkšnih koli nizkotnih in pohlepnih razlogov, samo zaro, da vsi ki bodo to brali prej dobro razmislijo.
Vprašanje je koliko so HERMI sploh povedali, da jim je dopustila odstranit zdravo bezgavko. Ali so ji povedali kaj to pomeni za njeno telo?????
Ali so ji povedali kakšno funkcijo ima ta bezgavka in na splošno limfni sitem????
O tem bi lahko še na dolgo pisal.

Heteroo ti boš zbolel od vsega razburjenja. Bezgalko vzamejo, ker preverijo, če se je rak razširil naprej in če je negativna je veliko lažje kot, da bi bila pozitivna. Ali pa celo vse pozitivne. Ena bezgalka ni čisto nič proti enemu rakastemu Tumorju…ampak ti tega ne zastopiš. Limfa najde svojo pot, telo se regenerira. Jaz sem brez 13 bezgalk in normalno živim naprej, ja roka malo zateka…ampak je se stanje izboljšuje. Poznam kar nekaj takih, ki se jim je stanje normaliziralo.

Rakov dojke je več in tudi več faktorjev zakaj nastanejo…ja stres je glavni dejavnik in tega moramo odstraniti in bodi brez skrbi, ker tudi same delamo na tem.

Me prav zanima kaj bi naredil, če bi imel hudo prometno nesrečo….z zlomi, odprtimi ranami, resnimi poškodbami, če te bo zadela možganska, srčna kap, če se boš porezal globoko z nožem….boš zdravil z alternativo ali boš pustil sploh, da te odpeljejo k zdravnikom, ki so del zdravniške zbornice. Verjemi, da boš v tistem trenutku hvaležen, da te bodo rešili, zaflikali in dali antibiotike proti okužbam.

Če se bo nam bolezen ponovila…bomo same nosile svoj križ in ne ti….ne rabiš se truditi in rešiti sveta, ket nimaš pojma o pojmu!!!!!! In ena odstranjena bezgalka res nima vpliva na celoten limfni sistem!!!!!!!

MICI, to o čemer pišeš nima nobene zveze z primerom o katerem pišemo.
Ti mečeš v isti koš veje medicine, ki so dobre in veje medicine, ki sploh ne delajo dobro. Jasno je če si bom zlomil roko, da bom šel na urgenco, ali če bom imel prometno nesrečo in bom za šivat itd…. NIKAKOR pa ne bom šel (samo primer, sicer je teh vej več) k psihiatrom-ki iz tebe naredijo zombija, ne bom šel k dermatologom, ki je zelo neraziskana zadeva in seveda tudi ne k onkologom.
Da bi si dal kar takole izrezat-odrezat zdravo bezgavko mi niti na misel ne pride in to je moja pravica. In jaz se čisto nič ne razburjam, samo moja pravica in čutim tudi dolžnost, da povem naprej kar vem. Seveda je stvar odločitve posameznika kako se bo odločil IN VSAK SE LAHKO ODLOČI PO SVOJE. MICI preberi si kakšne so funkcije bezgavk in celotnega limfnega sistema, ko ti nekaj odrežejo ti odrežejo-tega nimaš več.Človek živi še naprej tudi če mu odrežejo vse ude-seveda živi to je res, samo ne mi rečt, da živi tako kot poprej.
Nikumur ne želim nič slabega, samo opozarjam kaj delajo zdravniki z ljudmi, kako jih zdravijo in da to ni v redu in da so tudi druge-BOLJŠE možnosti, za katere ljudem sploh ne povedo. Naše telo je NAJBOLJŠI RAČUNALNIK na tem svetu-boljšega nikoli ne bodo naredili in to naše telo nas z boleznijo opozarja, da nekaj ne delamo prav, ampak ko začnemo delati prav-ko se za to zavestno odločimo, naše telo vse samo popravi, samo moramo mu dati možnost. In to je dokazal dr. Hamer. Bil je utišan s strani farmacevtskih lobijev, da lahko še naprej prodaja strupe, ki telo uničuje. Naša vrla medicina ti najprej odreže zdravo bezgavko, potem te za vsak slučaj še obseva in za vsak slučaj ti da še komoterapijo……..v resnici pa bi lahko vsak človek samo z preusmeritvijo svojih črnih misli v pozitivne misli pozdravil svoje telo.
Ljudje pač še danes mislijo, da lahko svoje telo pozdravijo z jemanjem farmacevtskih pripravkov.
MICI ne se razburjat, ko je človek zdrav ne misli kako bo ko bo dobil raka, ko pa ga dobi hlasta za vsemi informacijami kako se ga rešit, vendar ko išče rešitve (tudi preko googla-interneta) naleti na nepregledno število podatkov, ki ga zmedejo in ne ve kaj -česa bi se lotil in ga zagrabi panika…….zato polagam na srce vsem ljudem, živite zdravo ko ste zdravi, ne ramišljajte negativno, ne gojite zamer do drugih ljudi-vsem ljudem vse oprostitete in naj vas ne muči če ima sosed nov avto vi pa ne…….če imate težave s partnerjem (primer raka dojke) ga rešite, če se ne da, pojdita vsak svojo pot in zaživita v miru, kajti takšen odnos človeka ubije.
Vsak STRAH ki traja v nedogled- človeka ubije. Danes je ljudi na vseh področjih strah, zato je tudi toliko hudih bolezni. Strah te je za službo-posledično za eksistenco, kako bom preživel družino, bom lahko plačal položnice…tak človek bo lahko dobil raka na jetrih….ko človeku povedo da ima raka se ponavadi ustraši-prva misel koliko časa bom še živel-torej smrtni strah, ta vpliva na raka pljuč, ko se vse skupaj vleče v nedogled, mu odrežejo to in ono izgublja samo podobo-tudi samospoštovanje lahko dobi kostnega raka, za vsako močno negativno razmišljanje človek zboli na drugem koncu …..to je zelo dobro vedeti in se temu tudi izogniti npr. z meditacijo in pozitivnim razmišljanjem in rešitvijo konfliktov čim prej je to možno.
Kogar to ne zanima in meni, da je čisto navadno nakladanje bo to pač pozabil, verjamem pa, da bo veliko ljudi ki bo to prebralo vsaj poiskusilo poiskati še dodatne informacije, ali je to vse res……

In zakaj zbolijo mali otroci, živali…a ja nekaj ne delajo prav.
To je forum Kako živeti z rakom in ne pranje možganov…,tako, kot ti nočeš iti k psihologu, onkologu…..tako mi tebe ne ta rabimo!!! Odpri si svojo spletno stran, forum in tam piši kakor češ…tukaj te nobeden ne rabi.
Ostalo bomo že sami uredili…brez skbi in ne sekiraj se za nas!!!! Vidiš samo košček, ker nas ne poznaš!!!!

New Report

Close