Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Invalidska komisija 1.st

Invalidska komisija 1.st

Zdravo

Moj zdravnik je 30.12.2014 podal vlogo za ponovno invalidsko komisijo 1.st in zanima kdaj lahko pričakujem vabilo oz. ali je mogoče kje to izvedeti?

Lep pozdrav in hvala za odgovor!

Po vaši navedbi je vaša prošnja za oceno vaše stopnje invalidnosti že več mesecev “na mizi ” invalidske komisije I stopnje. V dopisu ni navedbe na katero komisijo je vaš zdravnik poslal vašo dokumentacijo (v Ljubljani? v drugih mestih?)

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Dokumentacija je bila poslana v Maribor

Predstavljam si, da bi lahko pomagal izbrani zdravnik, ki ve na kateri naslov je odposlal vašo dokumentacijo.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Izbrani zdravnik ni dobil nobenih informacij glede statusa vloge na invalidski komisiji.

Zanima me Vaše mnenje glede na mojo diagnozo:

I210 Akutni miokardni infarkt sprednje stene

Z955 PTC z vstavitvijo stenta v LAD + LCX/OM1

I460 Stanje po uspešnem oživljanju (VF) – ob akutnem infarktu na terenu

I501 Levostranska srčna odpoved

J189 Hipostatska pljučnica

Pri zgornji diagnozi mi je invalidska komisija določila 8-urni delovnik in III. kategorijo invalidnosti.

Darko Štrman

Glede na navedene diagnoze mislim, da vam bodo priznali stopnjo zmanjšane delazmožnosti ob upoštevanju fizičnih obremenitev na delovnem mestu

Zanima me Vaše mnenje glede UZ srca:

[img]http://shrani.si/f/43/11e/GmUWXgE/img0001-page-001.jpg[/img]

Hvala!

Zanima me Vaše mnenje glede mojega zadnjega UZ srca

Hvala!

Kardiolog, ki je opravil UZ-pregled vašega srca je ugotovil več sprememb. povečan levi prekat, slabšo krčljivost srčne mišice s posledičnim znižanim iztisnim deležem (okrog 30 – 35%), starostne spremembe na mitralni zaklopki in blago insuficienco zaklopke ter degenerativne spremembe tudi na trikuspidalni zaklopki.
Ugotovljene spremembe kažejo na oslabelost srca, morda zaradi visokega krvnega tlaka oziroma zaradi starosti oziroma zaradi stanja po srčnem infarktu. Na osnovi izvida domnevam, da ne zmorete težjih obremenitev in, da se morate redno zdraviti po navodilih osebnega zdravnika in kardiologa. Srečno

Še enkrat bi vprašal glede invalidske komisije, ali je kje mogoče dobiti informacije kdaj me bodo poklicali na pregled?
Kot sem omenil, vloga je bila poslana na 1. st. IK Maribor 30.12.2014, pred dnevi je izbrani/osebni zdravnik klical, ampak niso hoteli dati nobenih informacij glede statusa vloge.

Hvala za Vašo pomoč in mnenja.

Vsebina vašega dopisa me je nekoliko presenetila. Mislim, da ima vaš osebni zdravnik pravico izvedeti približno kdaj boste povabljeni na pregled. Srečno.

Pozdravljeni zanima me kaj pomeni invalidska komisija 1 stopnje

Pozdravljeni

Invalidska komisija prve stopnje pomeni, da gre za organ_komisijo, ki prva odloča o določenih pravicah zavarovanca, npr, pridobitev invalidskega statusa itd.. Zavarovanec se lahko na odločitev komisije prve stopnje lahko pritoži na komisijo druge stopnje in potem tudi na sodišče za uveljavljanje svojih pravic. V bistvu gre za nivoje (stopnje) odločanja pri posameznih zadevah, podobno kot jih imajo sodišča.

LP

New Report

Close