Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Invalidnost

Invalidnost

Spoštovani.

Ne vem sicer, če se obračam na pravi naslov, bi vas pa prosila za pojasnilo na naslednje vprašanje:
Zanima me namreč, če lahko s temi diagnozami pridobim kakšno stopnjo invalidnosti:
– Syndroma cervicothorakale et lumbale cronicum
– Degenerativni revmatizem
– s skolioza
– operacija karpalnega sindorma
– visok krvni pritisk, ki ga zdravim že 15 let
– hiatalna kila
– struma diff
– sezonske alergije.

Naj povem še to, da sem stara 44 let, imam 25 let delovne dobe in da bom verjetno ob koncu leta tehnološki višek.

Hvala.

Spoštovana Helena

Z takšnimi diagnozami, ki ste opisali zagotovo dobijete invalidnos 1kat. Samo moram pa vas opozoriti, da je največ pri I.K. pomembno kaj napiše vaš lečeči zdravnik. Tako, če bo vse dobro napisal v prid za vas zagotovo se boste upokojili.
Z takšnimi sem pa resnično na tekočem tako, da vem. Pa še to upokojijo pa, če imaš čez 15. let delovne dobe, ki pa vi ispolnjujete te pogoje. Ne se sekirati bo vse dobro.
Upam, da sem vam kaj pomagala………..

Lepo vas pozdravljam
Doroteja

Lepa hvala Doroteja.

Lep pozdrav.

Pozdravljena!

Ko berem vaše vprašanje, ki je že kar precej starejšega datuma se sprašujem, kako daleč ste z urejanjem vaše zadeve – možnosti invalidske kategorizacije (II. ali III kat.) ali celo upokojitve.
Če zadeva še ni dorečena oz. je sploh niste začeli urejati ali pa ste morda v sredini postopka vas prosim, da se javite, ker bi vas želela z nekaj stvarmi seznaniti, predvsem z možnostmi, pa tudi pravicami, ki bi jih lahko imeli.
Če ste zadevo že zaključili, ne bi imelo pravega smisla pa še stvari so malo bolj zakonsko komplicirane in zahtevne, kot mi je bilo razvidno iz odgavora g. Doroteje.
Tako, da bi to zahtevalo kar malo daljši odgovor.
Predvsem je pomembno da se javite, če še niste ničesar podvzeli v tej smeri, ker pridejo s 1.1.2003 v veljavo določila novega Zakona o pokoj. in inv. zavarovanju, ki prinašajo na tem področju kup novosti (vsekakor ne v nevemkakšen prid zavarovancem – beri nam) in je sedaj še pravi čas, da se poskušajo izpeljati stvari po starem – še veljavnem zakonu.

LP

New Report

Close