Najdi forum

invalidnost

Ali mi prosim lahko razložite, v čem je razlika med invalidnostjo in trajno invalidnostjo.

Imel sem zastopnika v hiši, ki je zelo povdarjal trajno invalidnost, ni pa znal razložiti razlike med tema dvema pojmoma. Hvala vam.

Pozdravljeni,

invalidnost je po definiciji telesna ali duševna okvara posameznika. Trajna invalidnost pa je trajna oblika telesne ali duševne okvare posameznika, ki je z medicinskim zdravljenjem ali rehabilitacijo ni mogoče odpraviti.

Zavarovalnice tako pri ocenjevanju invalidnosti pri nezgodnih zavarovanjih upoštevajo trajno invalidnost, in sicer za primere izgube splošne delovne sposobnosti zavarovane osebe zaradi nezgode.

Ker se v zavarovalnici KD Življenje zavedamo pomembnosti ohranjanja kvalitete življenja tudi v primeru najhujših nezgod, izplačamo za vsak odstotek invalidnosti nad 50% dvakratni odstotek. V primeru 100% invalidnosti se tako izplača 150% osnovne zavarovalne vsote za trajno invalidnost zaradi nezgode.

Informativni primer: Zavarovalna vsota za primer trajne invalidnosti v višini 100.000 EUR
V tem primeru bi izplačilo v primeru ugotovljene 100 % trajne invalidnosti po tabeli zavarovalnice znašalo 150.000 EUR. V primeru 5 % invalidnosti pa bi zavarovalnica izplača 5.000 EUR.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close