Invalidnina, Stopnja invalidnosti
Pozdravljeni!
Pred dobrimi 10 leti sem imel prometno nesrečo, kjer sem si poškodoval kolk. Po nekaj letih se mi je začel kolk obrabljati, tako da so bile bolečine kar hude. Lansko leto sem šel na operacijo kolka, kjer so mi vstavili umetni kolk. Zanima pa me ali sem opravičen do kakšne invalidnine oz. katere stopnje invalid sem. Star sem 30 let. Ko sem imel nesrečo sem bil zavarovan (sem bil redno zaposlen). Zanima me tudi kam oz. na katere službe se moram obrniti v primeru da sem opravičen do denarnih sredstev.
Spoštovani
Dobili smo Vaše sporočilo in Vam sporočamo, da Vam na žalost ne moremo pomagati rešiti vaših težav. Zavod Evros je nevladna organizacija, ki se ukvarja s pravnim in psihosocialnim zagovorništvom – zastopanjem oseb s posebnimi potrebami – kot so ljudje z motnjami hranjenja, težavami v duševnem zdravju, določenimi oblikami invalidnosti itd.
Svetujemo Vam, da se po pomoč obrnete na Pravni informacijski center – PIC iz Ljubljane. Več o njem najdete na spletni strani http://www.pic.si
lep pozdrav
boštjan kovačič
koordinator zagovorniških programov
Spoštovani!
Zadeva je relativno enostavna: pojdite k osebnemu zdravniku, predložite mu fotokopije (ker ostanejo na invalidski komisiji) vseh izvidov o poškodbi in sedanji operaciji, predvsem o gibljivosti. napisal bo predlog za oceno preostale delazmožnosti (verjetno vam bodo določili spremenjeno delazmožnost) in oceno telesne okvare (ker nimate zatrdelega sklepa, verjetno ne bo ugotovljena).
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Lep pozdrav!
Oktobra 1991 sem imela prometno nesreco.Bila sem stiri tedne v komi in tri leta sem prebila v bolnisnicah zaradi intenzivnega zdravljenja potem pa se dve leti zdravljenja z obcasnimi odpusti domou.Tako,da sem 5 let prebila vecinoma po bolnicnicah.Po 3 letih so me invalidsko upokojili in mi priznali 100% invalidnost; 80% na spodnje okoncine.Sest let sem dobivala denarno pomoc,ker nisem bila sposobna opravljat razna opravila. Po 6 letih so me poklicali ponovno na pregled invalidske komisije in ko me je dr. pregledal je ostalo stanje invalidnosti isto;100% invalidnost;80% na spodnje okoncine le da so mi vzeli denarno pomoc in to zato,ker je Dr…. bil mnenja,ce se lahko sama oblacim in jem sama,da mi ne pripada denarna pomoc.Jaz sem bila sokirana,ker se le stezka sama oblecem ;jem lahko sama le skuhat si nemorem sama.Jaz res nevem kake so to pravice invalidov,ce nemores dobit denarne pomoci . Invalidska penzija pa je tako majhna,da si nemorem privosciti,da bi placala cloveka,ki bi mi postoril stvari,ki jih sama nemorem.
Prosila bi vas,ce mi lahko daste kako informacijo kam se naj obrnem za pomoc.Ze veckrat sem iskala na internetu pravice,ki si jih zasluzi 100% invalid pa zaman.Hvalabogu,da sem naletela na vas naslou.
Za odgovor se vam ze vnaprej zahvaljujem in vam posiljam lep pozdrav.
Lilijana
>
> Pozdravljeni!
> Pred dobrimi 10 leti sem imel prometno nesrečo, kjer sem si
> poškodoval kolk. Po nekaj letih se mi je začel kolk
> obrabljati, tako da so bile bolečine kar hude. Lansko leto
> sem šel na operacijo kolka, kjer so mi vstavili umetni kolk.
> Zanima pa me ali sem opravičen do kakšne invalidnine oz.
> katere stopnje invalid sem. Star sem 30 let. Ko sem imel
> nesrečo sem bil zavarovan (sem bil redno zaposlen). Zanima me
> tudi kam oz. na katere službe se moram obrniti v primeru da
> sem opravičen do denarnih sredstev.
Forum je zaprt za komentiranje.