Intimna higiena pri deklicah
Naša flenča je stara 5 let in pol. Ko gre lulat, se obriše sama. Ko gre kakat, ji rito obrišem jaz ali oči s pampers robčkom, v vrtcu vzgojiteljica.
Tuširamo se vsak večer. Rito ji umijem jaz, luliko pa sama. Samo z vodo. Ima občutljivo rito.
Upam, da se bo kmalu sama obrisala, vendar nič ne kaže na to. V vrtcu se ji (po mojem) vedno mudi, gre lulat in se niti ne obriše. Zvečer jo pa rita peče in je vsa rdeča. Prav pred dvema dnevoma sem bila huda nanjo.
Ko ima rdečo rito, jo namažem z roza Bepanthenom. Pomaga.
Nataša
naša je stara 6 let in si že od četrtega leta sama vse umiva. Zdaj si tudi sama vse obriše po opravljeni potrebi. Vsak dan si umije nogice, fračko in ritko. Poleti se tuširamo vsak dan, zdaj pozimi pa enkrat ali dvakrat na teden. Dvom o tem, da se ne umije fajn je pri nas odveč. Od začetka, ko si je sama začekla umivati, je bila seveda površna in ker je kar precej občutljiva, jo je fračka ali pa ritka začela pečt. Če se je pa umila dobro in ne površno, je bilo pa v redu.
Pozdravljena Kaja,
pri nas si obe v vrtcih brišeta ritko sami, pri babici jima “potuho” daje seveda babi, doma pa kakor kdaj… 2,5 letna moramo malo bremzat, saj se čuti odgovorno, da mora vse sama, zato želi po vsaki potrebi čistiti kompleten WC, tudi pokrov 🙂 5-letna pa ponavadi po veliki potrebi še vedno kliče “Seeem žeeeee”…
Tuširamo se poleti in pozimi vsak dan (le z vodo zaradi občutljive kože), kopamo enkrat na teden – ponavadi med vikendom in takrat operemo tudi glavo… vsakodnevno tuširanje špricamo takrat kadar sta punci bolni ali pa če kje lumpamo in zaspita na poti domov v avtu…
Obe se tuširata že sami, vendar je ponavadi eden od naju zraven… vsakih par dni pa eden od naju (tisti, ki tisti večer dežura hehe) na koncu umije tudi intimne predele…
Sicer ne vem, kako je pri fantkih, a se mi zdi nemogoče, da bi se tuširali le enkrat tedensko, saj češpljici hitro drugače zadišita…
Lp,
Anaya
Mi se tuširamo vsak dan, izjeme so le, če pridemo res pozno domov. Mlajša (2 leti) je še v plenicah, čeprav z veseljem lula v stranišče in se potem sama briše z enormnimi količinami papirja. Starejša – 4 leta se po lulanju obriše sama, po kakanju pa jo še jaz brišem, ali pa sama, potem pa me pokliče na “kontrolo”. Tako menda tudi v vrtcu delajo.
Lp Barbara
Moja sedemletnica se pozimi ne tušira vsak. Ker pa ima občutljivo luliko,
jo mora vsak večer umiti, drugače jo takoj peče. Zaenkrat to počnemo z otroškimi robčki, velikokrat me vrže na finto, naj ji pomagam, jaz pa mislim, da bi pri teh letih lahko že sama skrbela za to.Predvsem se mi ne zdi prav, da ji umiva luliko očka, kadar je pri njemu, saj mora imeti pri sedmih letih že svojo zasebnost .
Predvsem se mi ne zdi prav, da ji umiva luliko očka……
HALOOOOO???? Pa da nisi ti mal zadrta? A mamice pa lahko fantkom lulčke umivajo?
Morda res očeta svojega otroka ne maraš več tako, kot si ga takrat, ko sta otroka delala, pa vendar pomisli, da je dekličin oče, to je eden od staršev, in da je v končni fazi tvoja hčerka tudi že dovolj velika, da bo fotru že sama povedala, kaj in kako.