Najdi forum

Nisem si mislila, da bom kdaj to pisala. Vendar v zadnjem letu sva s partnerjem ( s katerim sva skupaj že 12 let) imela le 2 poskusa spolnosti. Prej težav ni bilo. Pojavilo se je nenadoma. Zadeva mu ni stekla in sedaj je to dal na stranski tir, niti ne probava. seveda sem začela temo in se želela pogovoriti veckrat, vendar pravi da neve kaj je narobe, da zadeva ne funkcionira. Poskusila sem res vse mogoče, vendar se umakne. vara zagotovo ne, v to sem prepričana. nevem pa kaj narediti. Stara sva okoli 40 let.

Spoštovani,

ponudil bi zelo podoben odgovor, kot pri prejšnji temi:

“Spoštovani,

kot ste sami na začetku izpostavili, se ogromen manevrski prostor skriva v komunikaciji. Kvalitetnejša komunikacija je neposredno povezana z razumevanjem sebe, druge, psihološke logike v ozadju ipd. Če sem iskren, ne poznam natančno dela, ki ga opravljajo strokovnjaki z nazivom seksolog. Problem, ki ga opisujete je take narave, da ga boste najelegantneje rešili s pogovori z usposobljenim psiho-socialnim svetovalcem ali psihoterapevtom. Vsekakor obstaja natančna psihološka logika, ki je v ozadju konfliktov, tihih maš in posledično manj sposlnosti. Na upad želje po spolnosti lahko vplivajo seveda tudi dejavniki, ki niso psihološke narave. Vse to je dobro raziskati v svetovalnem procesu in na taki osnovi začrtati rešitev težave v korist obeh partnerjev.

Posebnega priporočila za okolico Kranja nimam. Ste pa seveda dobrodošli v Ljubljani, če imate možnost prevoza. Številni psihoterapevti delamo tudi na daljavo.

Na zelo podobno vprašanje sem nekoliko obširneje odgovoril tudi tukaj:
Premalo spolnosti

Lep pozdrav,
Uroš Drčić”

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

Nizki nivoji testosterona, nizek status na hierarhiji, zmatranost in slaba hrana. Dol mu visi.

Avtorici zgornjega pisanja pa svetujem pogovor s strokovnjakom. Pri 40 še ne bi smelo biti na tem področju nobenih problemov. Uspešno reši zadevo.

Bom napisala kar pod to temo, ker imam podobno težavo.

S partnerjem sem 11 let, stara sva okrog 40, imava 3 otroke.

Partnerju ni do spolnosti. Ta težava se vleče že nekaj let. Večkrat sva se že pogovarjala o tem, vendar ni efekta. Ne pove razloga, vendar je morda pomanjkanje testosterona. Mene po vseh letih še vedno zelo privlači tudi nisva odtujena.

Vendar pa me situacija že zelo načenja. Ne razumem, kako mu ni toliko do mene, da bi se potrudil vsaj zaradi mene. Izgledam dobro in sem urejena. Vendar pa on vedno najde kak izgovor.

Rada bi nekaj spremenila, vendar nimam moči, da bi. Enostavno ne vidim, da bi se lahko situacija spremenila.

Ljudje smo taki, da se nam raspolozenje, pogledi, mnenja menjajo iz dneva v dan. Obstaja veliko razlogov. Morda prezivlja tezko leto z zunanjimi problemi in je zaradi tega izgubil voljo. Morda ga osebno vec ne privlacite. Morda je zadovoljitev nasel v cem ali komu drugemu. Vsekakor je treba vztrajati, se konstantno pogovarjati, imeti odprte odnose in mu dati tudi nekaj casa zase. Noben se ni in ne bo umrl, ce neko obdobje tega od partnerja ne dobi, seveda iz opravicenih razlogov.

PS: pri moskih nikoli nemores bit siguren da te ne vara

Vse enkrat mine. Ali je rešljivo ali ne, je pa uganka. Očitno je čas za ultimate.

New Report

Close