Najdi forum

Intervalni trening(za Stašo)

“Hondin” link sem prebrala. Če sem prav razumela on spet omenja laktatni prag. Ampak ta laktatni prag zelo variira med posamezniki, test da ti ga izmerijo je pa precej drag. Po njegovi formuli pridem do številke 138. Za začetek torej naj bi +-5udarcev variirala okoli te številke. Glede na nasvete iz enega tvojih zgornjih postov za trening 3-5krat na teden v 30min okviru pa pridem do številke 165.
Te lahko torej prosim za nasvet katere številke naj se držim, če imam namen delat aerobni trening tek trikrat po 30min na teden? Za intervale sem razumela, da jih moram osvojit šele v drugi fazi:)) Od mojega aktivnega časa sta minila dva poroda in več kot leto samo tekanja za mulčki in dvigovanja le-teh namesto uteži:)) Drži se me še par kg preveč, prehrana OK, samo aktivnost še manjka.
Hvala, LP Barb

Vedno več pojmov moramo obvladati. Tu je govora o dva praga. Allen govori o aerobnem pragu. Intervalni treningi pa o laktatnem pragu.

Še strokovna razlaga obeh “mej”in območja za trenirane osebe. Netrenirani imajo nižji %.
The ANAEROBIC threshold, the point at which lactic acid starts to accumulates in the muscles, is considered to be somewhere between 85% and 90% of your maximum heart rate. This is approximately 20 beats HIGH than the AEROBIC threshold.

Hvala, Kolesar, mislim da jih bom počasi osvojila:))
LP Barb

Kolesar, a to imas S720 s power metrom.
Noro…to pa je podatkov. Jaz bi si tut to nabavil, ampak u bistvu bi me pol bolela glava, ko bi videl kako malo wattow zmorem, haha

Pri dolgotrajni voznji se pa da precej natancno izracunat moc. Ce hoces, ti posljem clanek, ki sem ga napisal, kjer sem povezal hitrost in moc.
Bolj natancno: kako si lahko za doloceno hitrost, ki jo zelis drzati npr. pri kronometru, izracunas kaksno kombinacijo prestavnega razmerja in kadence si bos izbral (imam narejeno krivuljo, na kateri so tocke, ki kazejo frekvenco in prestavno razmerje 53x_ _)…zraven pa je fizikalno izracunana moc, ki je potrebna za doseganje te hitrosti.

Jutri zjutraj grem za 10 dni v Ameriko. Ko se vrnem te bom prosil za ta članek.

Pozabil sem. Res imam Polar S720 s power metrom.

http://www.lorealparis.com//

New Report

Close