Najdi forum

INTERRAIL nasveti

Hej
Star sem 18 let in to poletje nacrtujem solo (samostojno) dvomesecno potovanje po Evropi. Nameravam si kupiti karto Interrail global pass 2 mesec, kar me bo stalo dobrih 550 evrov.
Imam nekaj vprasanj, ce je kdo ze sel oziroma ima kdorkoli kaksen nasvet za lazje potovanje.

1.) Kaj mislite, je bolje obiskati 30 drzav in biti v vsaki drzavi posledicno manj casa ali je bolje iti v polovico teh drzav in biti v vsaki posledicno dlje casa.

2.) Ima kdo kaksen nasvet kako najbolje skrbeti za najpomembnejse stvari, t.s. osebni dokumenti, denar in interail karta.
Ker pac ne mores jih imeti res neprestano pri sebi, recimo ko se gres tuserat pa tako…
Pa tudi na vlakih, podzemnih zeleznicah in takih mestih kjer je gneca kako najbolje poskrbet da ti kdo kaj ne ukrade.
Mimograde ali kdo ve ali interrail karta velja tudi za mestne prevoze kot so avtobusu in podzemna?

3. Kako je s placevanjem. Slisal sem namrec, da ti v tujini lahko vsakic ko placas s kartico in ko dvignes denar odtrgajo nekaj provizije in potem se to hitro nabira v velike stroske.
Torej kako se temu izognes?

4.) Kako je z drugimi valutami. Ali lahko s kartico na katerih imas evre placujes tudi s drugimi valutami?

Drugace pa nacrtujem, da bom vecinoma spal v hostlih. Ce je kdo ze bil, a je treba precej prej rezervirat ali lahko le nekaj ur prej ali kako je s tem? Seveda vem da je odvisno od kraja in casa ampak tako na splosno mislim.

Prvic potujem na tak obsezen izlet sam zato bi bil vsak dodaten nasvet v zvezi s hrano, pijaco, namestitvami ali karkoli drugega vec kot dobrodosel.
Hvala ze v naprej za vse odgovore

Ce je kdo ze bil lahko deli tudi iskusnjo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close