Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Interpretacija imena

Interpretacija imena

Izbrala sva ime Julija, za katero pa sem našla različni interpretaciji o pomenu. Nekje piše, da to pomeni puhasta brada; druga razlaga pa pravi, da ime izhaja iz besede mladosten. Ker mi ni vseeno, bi prosila, če mi kdo izpiše pomen iz Slovarja imen ali še kakšne druge literature.

Hvala in LP

Nike

Prekrasno ime.

Jaz osebno se ne bi preveč ozirala o pomenu imena.

LP in dobro izbiro

v Kebrovi knjigi najlepših imen piše, da ime julija izhaja iz rimskega rodovnega imena julius, ki ga razlagajo kot skrajšano obliko iz jovilius, kar pomeni jupitrov božji; omenjen je tudi shakespeare (romeo in julija),

če ti je ime všeč, ga pač izberi,

lp

V knjigi “Najlepša imena za novorojenčka” za ime Julija piše naslednje:

“Julija je ženska oblika imena Julij. To izhaja iz rimskega rodovnega imena Julius, ki ga razlagajo kot skrajšano obliko iz Jovilus s pomenom “Jupitrov, božji”. V koledarju je Julija mučenka s Korzike v 3. st., goduje pa 22.maja.

Izbrala sta lepo ime in tudi jaz se pridružujem mnenju Sonca, da se o pomenu imena ne gre preveč obremenjevati.

Res pomembno, ja.

No ja, jaz pa mislim, da je pomen imena pomemben. Zakaj pa potem obstajajo pomeni besed in pojmov???
LP

Hvala in lep dan.

Nike

New Report

Close