Najdi forum

Internet-za Tatjano!

Sedaj uporabljam Siol, načrtujem, da bi šla na Volja.net, ker je brezplačen, vendar si ti napisala, da plačujete okoli 6.000,00 sit na mesec, kako, če je pa brezplačno!???? Ali ni????
Drugače bom ostala na Siolu!
Hvala za tvoj odgovor!
Sergeja

Mi smo doma računalniški začetniki. Vzeli smo VOLJO, ker je brez naročnine.
Ta naš znesek je torej le za visenje gor- za impulze. Cena ene ure v času večje obremenitve je 136,20 SIT, v času manjše obremenitve (po 19.uri, vikendi,…. pa 75,60. Mi smo gor viseli 64.ur in 17 min, kar je dosti več od predvidenega, ampak če je tako lepo in tudi koristno.
Mi še ti prosim poveš kaj o SIOLU.
Hvala in lep pozdrav!

Pri nas pa je bil račun za 23 ur in naročnino (1180,00 sit) 7.200,00 tolarjev!
Definitivno se mi splača preklopit na Voljo,kaj!?

Sem pa ravno na forumu Srednja leta-najlepša leta pred kratkim zasledila pomenek, da je Telekom 75% lastnik Volje in da bo v kratkem tudi tu naročnina. Škoda, če bo res!
Pozdrav!

Pozdravljene.Mi imamo kabelski internet in ga plačujemo 8000 sit na mesec lahko pa si gor nedogled.Smo pa naročniki Telemacha s povezavo s siolom.Sem zadovolna ker ne višajo cen vsake dva meseca(vsaj zaenkrat).Do sedaj se je podražilo samo dvakrat.Iz 7000 sit na 8000 sit.Če imate kabelsko televizijo imate lahko tudi kabelski internet.Hitreje se vse dela kot telefonski.Vem ker smo na začetku imeli telefonskega pa z njim nisem bila zadovoljna,vse je šlo prepočasi pa še drago je.Za 14 dni sem plačala 7000 sit.Lp

Saj, jaz bi bila zelo zadovoljna, če bi imela kabelski priključek, ker na tel. priključku čakaš strašno dolgo časa, da te že vse mine preden sploh začneš kaj delati na internetnih straneh! Ampak, kaj ko pa pri nas še dolgooooo ne bo kabelske (vsaj župan pravi tako)!!!!
Sicer sem pa že odpovedala Siol in se prikjučila na Voljo!
LP,
S.

Tudi pri nas doma smo zadnja dva meseca dobili takšne račune za internet, da glava boli (15.000 SIT za okoli 40 ur, na SIOLu) in resno razmišljam o odpovedi. Konec koncev bom septembra spet v službi, kje imam svoje elektronski naslov in neomejen dostop do interneta (to je moje delo koneckoncev) in bom doma plačevala brezveze za naročnino. Zanima me, ali lahko odpoveš Siol kar preko e-pošte ali telefonsko ali je treba poslati pisno odpoved in koliko časa traja do razveljavitve pogodbe? Imam kar nekaj korespondence s tujino, kjer mi bo pošta verjetno še kar nekaj časa prihajala na domač e-naslov. Ali ga takoj izključijo, ali ga je možno obdržati ali naročiti preusmeritve?

Prijeten pozdrav,
Karmen M. (iz mojega modema se bo enkrat pokadilo, potem pa bo mir in več denarja za cunjice in kavico)

Karmen,

ko sva midva odjavila en SIOL je bil postopek naslednji:
poslala sva faks (odpoved opremljeno z vsemi osebnimi podatki, naročniška ptevilka,…) na njihovo številko (se mi zdi za urejanje naročnin), vsekakor pravo številko dobiš na brezplačni linij (080 8765). Izkušnje s poštnim predalom tako nimava, ker ga moj dragi sploh ni uporabljal, vendar se mi zdi, da pošte ne bi hoteli več preusmerjat. Vseeno bi jaz na tvoje mestu povprašala.
Še to midva sva odpoved naredila skoraj zadnji dan v mesecu za naslednji mesec. Recimo kar lahko ti storiš sedaj za avgust, ali konec avgusta za september. Dejansko lahko odpoveš takoj.

Vseeno se mi zdi, da zeeeelo veliko plačas za samo 40 ur, verjetno nimaš neomejen uporabe, kaj? Jaz sem to včasih imela, tako pride uporaba interneta cca 5500 SIT/ mesec + potem dejansko porabljeni impulzi. Ko sem plačala 15.000 SIt sem (smo) porabili preko 100 ur (cca 60 dražjih in 60 poceni).

Lahko si pa ze zdaj omisliš VOLJO (ko imaš še SIOL) in že sedaj opozoriš vse dopisnike na nov naslov. Iz VOLJE boš kasneje lažje preusmerila na službeni naslov. (Pri VOLJI zaenkrat plačaš samo impulze). Upam, da sem kaj pomagala…

Jagoda najlepša hvala za informacije.
LP, K.

Mislim da na Siolu lahko sam naredis preusmeritev na nov naslov. Priporocam Voljo, ki je brezplacna (no ja, malo drazji so impulzi, vendar ni narocnine). Pri Siolu ste pa verjetno imeli urni paket brez narocnine, da je toliko naneslo. Ce pa imate ze na Siolu urni paket brez narocnine, potem pa jaz ne bi odpovedovala, saj ce nic ne klices preko Siola itak ne placujes nic, pa se email lahko obdrzis.

New Report

Close