Najdi forum

Internet-telefon-televizija

Kupili smo stanovanje, kjer imamo telekomovo linijo. Zanima me, kaksen in cigav paket se nam splaca vzeti, da bi imeli povezavo z i-netom in da bi imeli kvalitetno sliko na TV? Siol paket, T2…..

Siol je zelo neugoden – drag!

kako neugoden? Ne me stršit, ker sem naročila trojček:)

Saj če sešteješ telefonski račun, pa siolovo naročnino, pa kabelsko televizijo, te pride dražje, kot trojček. Ali sem kaj narobe računala?

Pa še cenejši pogovori so med naročniki trojčka.

T2. Televizija, internet, telefon okoli 8.000 sit na mesec.

To, da imaš tel. priključek, še ne pomeni, da lahko naročiš storitve pri T2, saj je to odvisno od možnosti Telekoma oz. tel. centrale, na katero si vezan.
Če boš obdržal naročnino pri Telekomu, te bo internet stal 3.500 SIT, sicer pa 5.000 mesečno. Naročnina na tel. je pri T2 1000 sit mesečno, TV pa 3.000 sit, s tem da je adapter naemenjen le za sprejem na 1 TV, če imaš več aparatov moraš doplačati 25000 za dodatni adapter, ali plačati zanj najemnino 500 sit/mesečno.
Skratka, če prekineš razmerje s Telekomom, bo net malce dražji, najprej pa se pozanimaj ali je T2 sploh možen. Obstajajo seveda še drugi ponudniki teh storitev.

Mi imamo siolovo TV in internet pa bomo oboje zamenjali za kabelsko. Največ težav imamo s TVjem in sicer se slika včasih čisto sesuje, ekran postane povsem črn, ali pa sliak zmrzuje za par sekund in se potem nadaljuje, na nekaterih programih glas zaostaja za sliko, in še bi lahko naštevala te “malenkosti ki me osebno ob gledanju TV programov zelo motijo. Kar me pa najbolj moti pa je njihov odnos, ko jim sporočiš napako. Ponavadi ti na njihovi brezplačni številki prijazen glas pove da trenutno ni na voljo nobenega prostega operaterja. Ko z malo sreče ali po polurnem čakanju le dobiš sogovornika ti reče, da izklopiš modem in ga ponovno vklopiš, to je njihov edini pametni nasvet. No ko mu poveš da to prav nič ne pomaga, pa reče da bodo pri njih pogledali kaj je narobe. Potem ponavadi ugotovijo za kakšno napako gre in je kakšen teden mir potem pa spet vse po starem. Zdaj se mi sploh ne da več ukvarjati z njimi in ker se bomo v kratkem selili mi niti na kraj pameti ne pade da bi imela še kdaj SIOL TV. Aja pa še to, ko so menjavali modeme in smo ga dobili zastonj se nam je takoj pokvaril in smo ga morali sami nesti v telekomovo trgovino na popravilo. Da ne omenjam da smo bili tudi že cel vikend brez TV zato, ker so na centrali blizu nas opravljali neka vzdrževalna dela in so pač pozabili nekaj priklopiti nazaj in ker je bilo to na petek so nam rekli, da med vikendom pač ne delajo.

Ne vem sicer kako je s T2 ampak kolega ki ima pri njih vse troje jih zelo pohvali.

tudi mi ravno v teh dneh zapuščamo siol, slaba kvaliteta, pa še nekonkurenčne cene…. gremo na amis.

LP

Treba je vedeti, da tako pri TV kot pri telefoniji po prehodu na internetne povezave nikjer ne bo kot več kot prej. Podobno je z brezžičnimi tipkovnicami in miškami, dela al pa ne dela. Internet pri nas morda še ni dovolj stabilen, tudi nekateri uporabniki T2 TV pogosto potožijo o motnjah. Razmislek je torej na mestu. Cenovno pa so res dokaj ugodni, dokler bodo seveda.

Moj frend je računalničar in se je tudi prijavil na T2. čakal 8 mesecev, da so njegovo vlogo sploh povohali (sicer se je prijavil samo za net), ker ga je zanimalo, kaj bo iz tega, do tedaj je bil pač na netu na tel.impulze; še potem ko so se končno javili, je bilo cel kup komplikacij…skratka, zdaj gre na amis.

Malo pozna te scene in je rekel, da T2 enostavno nima dovolj ljudi, da jih je premalo za tako širokopotezno ponudbo, kot so jo zastavili, in zato traja vse tako dolgo, nikogar nikoli ne dobiš na telefon, če so težave, traja lahko celo večnost, da se kaj zmigajo itd. Enostavno premalo jih je za tak trg in še neke zadeve mi je razlagal v zvezi s temi meritvami oddaljenosti od oddajnikov, ki so baje tudi čisto mimo itd, pa se več ne spomnim, skratka, ni to to.

Nekaterim seveda lahko super dela, a če se začne kaj štrikat, je pa lahko ful problemov.

Siolovo TV imamo, odkar obstaja. Nekaj časa je bilo res kar precej težav, pa smo sitnarili in sitnarili, redno zahtevali zmanjšanje računa in je pomagalo. Zadeva zdaj funkcionira skoraj brezhibno. Zdaj smo vzeli še njihov telefon, nad katerim tudi nimamo pripomb.

jaz sem se odločla za T2. Klicala sem že parkrat pa so se mi vedno oglasili tudi čakala nisem dolgo. Vlogo sem izpolnila na internetu dva dni zatem sem že dobila pogodbo za podpisat. Prej sem se seveda pozanimala pri njihovih uporabnikih pa so vsi zadovoljni. Moji sosedi so vse pošlihtali v roku 14 dni. Pa tudi piše da najdlje traja 1 mesec da te priključijo. Do zdaj sem bila uporabnica telekoma pa komaj čakam da se jih znebim ker so predragi.

Se strinjam s tabo glede T2. Zrihtali so vse, odjavili so nam Telekom in kabelsko, enkrat na začetku so bile težave s TV-jem, pa 2 imamo in net in telefon. Klicala sem tja, ves čas je bil z mano na liniji in mi svetoval kaj storiti. Zaenkrat sem ful zadovoljna, nikoli pa ne veš kaj bo, to pa tudi pri drugih ponudnikih ne veš, tko da…… Zaenkrat cena prevlada.

yes, yes :)))

New Report

Close