Interferon pri MM
Lepo prosim,če lahko kdo sporoči kaj o učinkovitosti in učinkih interferona pri MM,predvsem iz lastnih izkušenj.Zanima mater 11 letne hčerke z MM,jaz sem ji lahko povedal samo to kar vem iz spleta,njo pa zanimajo predvsem praktične izkušnje in pogovor z nekom,ki je sam dal kaj takšnega skozi,pozna kakšno alternativo!
Lep pozdrav
Skušek Peter
Peter,
ali morda ne sprašuješ preveč splošno, posebej ker vem, da si sam o učinkovitosti/neučikonvitosti in pozitivnih in negativnih učinkih interferona pri MM na netu zelo dobro informiral. Prepričan sem, da si zato mamo te deklice že primerno podučil..
Sam veš, da je MM pri mladih ljudeh redek, pri otrocih in mladostnikih pa izjemno redek.
Hudo bi bil vesel, ko bi tu se spet oglasili Petra D. ali pa Aley, ki sta prejemali precej visoke doze interferona.. Za Petro sem nekako prepričan, da je dobro, za Aley pa se je na žalost izgubila sled..
Prav je, da lastne izkušnje delimo z drugimi in mislim da tega pri nas na žalost še vedno zelo manjka. Vseeno pa težkih odločitev v življenju ne smemo sprejemati na osnovi nekaj posameznih izkušenj in mnenj, saj so vse oblike rakov individualno pogojene in ne obstaja nobeno enotno pravilo. Enako ni mogoce povsem zaupati informacijam, ki jih daje formacija, saj so pogosto komercialne in šele čas prinese pravo sliko. Vseeno pa se je treba pogosto na hitro odločiti. V takšnih situacija vsak išče rešilno bilko. Kako je to težko, ko gre za svoje otroke, si lahko samo skušam predstavljat.. Prepričan sem, da je v takih primerih vseeno najboljše zaupati uradni medicini, ki ima za to izdelane doktrine, ki sicer tudi bazirajo na statistiki, vseeno pa predstavljajo skupek najboljših spoznanj iz časa v katerem so nastale…
Osebno se bi še vedno odločil za interferon, če bi mi bil ponujen, ne glede na dvome o njegovi učinkovitosti in povzročeni škodi.. Res ne vem, če je meni kaj pomagal, da mi je škodil tudi samo domnevam.. Bistveno se mi zdi, da živim in le še nekaj mesecev in bom praznoval desetletnico svojega drugega rojstnega dne…
Hvala za odgovor,vem,da je vprašanje zelo splošno,vendar gre bolj za to,da bi lahko mama te deklice prišla v stik z nekom,ki je morda imel izkušnjo z zdravljenjem napredovalega MM.Konkretnejša vprašanja bi prepustil tej mami,če bi ji seveda te osebe to dovolile.Ne poznam vseh podrobnosti v zvezi z njenim primerom,je pa prvotni MM bil v podobnem stadiju kot pri moji hčerki,ni bila opravljena odstranitev sentinel bezgavke ali ostalih bezgavk,tudi dodatnih terapij ni bilo,so pa pred kratkim odkrili rakasto tvorbo na pljučnem režnju.Verjetno so ji ponudili tudi terapijo z interferonom,zato sem poskusil poiskati pomoč tudi tukaj.Sam teh izkušenj nimam,iz prebranega sem si sicer ustvaril svoje mnenje in vem,da bi se sam če bi bilo potrebno verjetno tudi odločil za njegovo uporabo,kljub morda minimalnim možnostim za izboljšanje.V takšnih situacijah bi zagotovo najprej izkoristil vse možnosti,ki jih nudi uradna medicina,verjetno pa tudi marsikatero neuradno obliko.
Upam,da se bo našel kdo s podobno izkušnjo-verjetno bi v tem trenutku lahko tej mami kar precej pomagal.
Lep pozdrav
Skušek Peter
Živjo,
Res mi gre zelo dobro. Boljše skoraj ni mogoče. Morda se moram zahvaliti prav Interferonu, da še vedno tlačim zemljo. Odgovorila bom zelo laično. Interferon je edino zdravilo, ki je v Sloveniji registrirano za zdravljenje melanoma. Sama bi se vsekakor še enkrat odločila zanj. Če bi bilo prehudo, še vedno lahko sredi terapije prenehaš. Na vsak način pa bi dala uradni medicini prednost pred alternativno in sama se nikdar ne bi odločila za samo alternativo, dokler ne bi izčrpala vseh možnosti uradne medicine. Stranski učinki so različni od doze, ki jo posameznik prejema in verjetno tudi od vsakega človeka posebej. Sama sem se zdravila istočasno z nekim gospodom in oba sva imela zelo podobne spremljajoče se težave. Oba sva danes zdrava in v polni kondiciji.
Družini želim, da se otrok čimpreje pozdravi in, da ne bi imel prehudih težav. Trdno sem prepričana, da bojo zdravniki blažili stranske učinke z dopolnilnimi zdravili.
Veliko sreče in držim pesti!
Petra