Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? interferon

interferon

imam diagnozo malignega melanoma in zdravnik mi je že omenil možnost interferona. v bolnici so mi namignili na precej stranskih učinkov in “da je odločitev moja”. zanima me, kako poteka zdravljenje z interferonom; koliko časa, kako pogosto, predvsem pa kakšni so rezultati in kakšne so posledice zdravljenja. lahko med zdravljenjem z interferonom normalno opravljam svoje delo. če ima kdo kakršnekoli izkušnje, prosim, odgovorite!
eva

Draga Eva,
zelo težko je svetovati, ker niste navedli skoraj ničesar (z izjemo diganoze) o svoji bolezni – ne poznam ne vaše starosti, ne stadija. Kljub temu sem našla precej informacij in tuje literature na to temo in je obširnejši odgovor v pripravi.

Lep pozdrav,

pokukajte med čakanjem še na:

Irena

Draga Irena,
bila sem v peklu in nazaj, zdravniki so bili prepričani, da je maligni melanom in so mi zdravljenje z interferonom že vnaprej napovedali, danes pa sem dobila negativni izvid. izrezali so mi pošten kos zadnjice ter bezgavko … in ugotovili, da ni melanom. ne vem, ali naj se smejem ali jočem – še vedno sem v šoku. stara sem 30 let in imam dva majhna otroka…
vseeno hvala – ta stran mi je bila v zadnjih dveh tednih v uteho.
evaIrena je pisal/pisala:
>
>
> Draga Eva,
> zelo težko je svetovati, ker niste navedli skoraj ničesar (z
> izjemo diganoze) o svoji bolezni – ne poznam ne vaše
> starosti, ne stadija. Kljub temu sem našla precej informacij
> in tuje literature na to temo in je obširnejši odgovor v
> pripravi.
>
> Lep pozdrav,
>
> pokukajte med čakanjem še na:
>
>
> Irena

Draga Eva,
če imate na izbiro jok ali smeh, vam vsekakor priporočam slednjega. Veselim se z vami!

Pozdrav vam in otrokom,

Irena

Jaz sem pred tremi in pol leti imel kuro interferona po operaciji malignega melanoma. Sklepam, da tvoja stopnja Clark, Breslow) na sreco se ni tako visoka, da bi morala dobivati kaksne visoke odmerke. Jaz sem dobival po eno injekcijo na teden in sem zdravilo sorazmerno dobro prenasal. Popoldne sem dobil vrocino in mocno sem se znojil, zato sem nekaj ur enostavno odlezal. Obcutek je kot bi imel nekaj ur gripo.. Sam sem se tudi poucil o tudi o njegovih stranskih ucinkih. Tudi o njegovi ucinkovitosti obstajajo dileme.. Zame jih ni, vedno izbiram manjse zlo.. Ce te zanima se kaj vec, se ni razloga, da vprasas. Ce bom znal, ti bom rad pomagal z odgovorom.
Joze

Se dopolnilo predhodnega odgovora:
Dobival sem Roferon-A, ki je nekombinantni interferon alfa-2A. Alternativa mu je Intron. Doza 3 milijone enot v trajanju 30 tednov, enkrat tedensko. Ves cas sem hodil v sluzbo, nekajkrat sem vzel po stiri ure dopusta zaradi slabega pocutja po injekciji. Razen neposredno predpostavljenega ni nihce vedel, da se zdravim. Rezultat je, da po treh letih ni prislo do ponovitve ali pojava novega melanoma.Nisem povsem preprican, da ves, s kaksno vrsto raka si se srecala! Ljudje smo razlicni, eni hocemo vedeti prevec, drugi nic, zato zate nimam nasveta v tej smeri, ker te ne poznam.. O posledcah zdravljenja je najtezje objektivno govoriti, kajti vsakdo od nas je svoj svet in cvet…Kar nekomu koristi, drugemu skodi.. Vsekakor bos med jemanjem interferona pod zdravnisko kontrolo, predvsem je treba kontrolirati krvno sliko..Ne bi te rad z nicimer strasil,toda dejstvo je, da vpliva zdravilo na razpolozenje..Pa se to, sam imam se vedno kup zdravstvenih tezav,ki so se pojavile nenadno in trajajo ze leta..Sem v srednjih letih, zato gre morda za povsem normalne pojave, lahko pa je delcek prispeval tudi interferon. Kakor koli moj nasvet je, ne odlasaj, ce ti to zdravilo ponudijo..Gre za sorazmerno drag preparat, ki ga ne dajo vsakomur….
Pa srecno in javi se kdaj, ko bo kdo postavil podobno vprasanje!
In na koncu se enkrat hvala Ireni, ki mi je pomagala z tehtnimi odgovori, ko sem jaz zapadel v krizo…
Joze

Delim iskreno veselje s tabo. Izpadel sem kot bedak na kvadrat, ker sem ti ogovarjal ze po tvojem srecnem odgovoru. Moram pojasniti, da sem precital oba tvoja teksta, nisem pa gledal imena avtorja. Tega tudi sicer ne pocnem, ker ko ima nekdo taksno vprasanje, je zame njegovo ime povsem nepomembno….Tako sem pac mislil, da gre za dve osebi… Pa srecno Eva,
Joze

dragi jože,
kljub temu, da sem se (zaenkrat) izognila melanomu, so mi v tistem groznem času, ko je melanom visel nad mano, tvoji odgovori (ki sem jih izbrskala za kar nekaj časa nazaj) pomagali vsaj v tem, da nisem edina.
za tvoj “aktivizem” se ti iskreno zahvaljujem.
eva

New Report

Close