Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Inseminacija ali IVF v tujini

Inseminacija ali IVF v tujini

Pozdravljene!
Zmožem si že dolgo trudiva dobiti svojega otroka, edina najina možnost je oploditev z donatorjem.V Sloveniji kot vemo tega ne delajo, sedaj je vzrok, da nimajo donatorjev.Po zakonu nam tega ne smejo preprečevati.Zanima me, ali je kakšen par dobil napotnico za v Zagreb ali Prago?Midva nimava časa čakat, nekako bova morala iti na svoje stršoke v Zagreb, vzela bova kredit.Že tako sva zaradi tega prizadeta in se morava spopadati še s finančnimi težavami.Ali nebi bilo cenejše tudi za državo, da bi seme uvozili in te postopke delali pri nas?Naj se javi še kdo,ali pa gospe Pirnat Mojci v DRUŠTVO ZA VEČJO RODNOST IN PLODNOST tel:01 427 1393.Vsem bo lažje, da dobiš kontakt še skom ali kakšno informacijo.Prej nam bo uspelo, če vsak svojo bolečino skriva v sebi je težje. S takimi težavami nas je čedalje več.Pomagajmo si med sabo.
Lep pozdrav!

Sicer ne vem, lahko, da sem te narobe razumela, ampak pri nas zdaj delajo oploditve s tujimi spolnimi celicami; moškimi in ženskimi. Več o tem si poglej na strani http://www.Daruj.com!

LP, Andreja

Tudi midva z možem imava podobne težave. Zanima me, koliko časa že vidva čakata. Midva se še v vrsto nisva vpisala in me je kar malo groza, če pomislim, da bom morala čakati še kakšno leto, kajti leta pa le tečejo in nisem več ravno v rosni mladosti.

Zanima me koliko to stane, če greš “v lastni režiji” v tujino?

Upam, da bomo resnično kaj premaknili.

Živjo!
Mogoče vam bo prišla prav informacija, da se lahko da tudi prošnja na zavarovalnico za povrnitev stroškov (če nisi že bil 4x pri nas), če greš v tujino. Poznam par, ki je bil na IVF v Zagrebu, sam kupil zdravila v Italiji, z računi pa potem urejal na zavarovalnici (prej jima je zavarovalnica odobrila). Kakšen je bil razlog, da nista šla na postopek v Sloveniji, pa ne vem. Bilo pa je pred par meseci, tako, da se splača preveriti.

Pozdrav.

Elvira, hvala za odgovor, kajti prav pride vsaka informacija.

Verjetno tiči “maček v tem žaklju”, da traja celo večnost preden prideš pri nas na vrsto in če potem velja povrnitev stroškov šele po 4-kratnem poskusu (v Sloveniji), si še pomisliti ne upam, koliko časa traja vse skupaj.

Upam, da se bo čimprej uredilo tudi v Sloveniji.

Še vedno pa me zanima, koliko vse to stane v tujini.

Maja in Maša

Z možem sva se pred dnevi vrnila iz Prage, kjer sva bila na IVF postopku s semenom darovalca. Postopek nama je plačal ZZZS oziroma je bilo dovolj kar potrdilo o plačilu. Zdravila pa sva morala kupiti sama, vendar nama bodo denar vrnili.
S storitvijo v Pragi ( SANATORIUM PRONATAL) sva bila izredno zadovoljna. Osebje je prijazno, držijo se dogovorjenih ur, prostori so urejeni in prijetno domači.
Z zdravnikom Doc. dr. Mardešičem se je možno pogovarjati v hrvaščini, dosegljiv pa je tudi po elektronski pošti.
Cena zdravil v Sloveniji je okrog 200.000 tolarjev. Decapeptyl sva kupila v Italiji, Gonal F pa pri nas.Ceno postopka v PRONATALU je najbolje preveriti kar pri njih. Lahko jih poiščete kar preko interneta, saj imajo prijetno urejeno stran z mnogimi podatki.

Lep pozdrav! Črtomira

Sta bila uspešna? DRŽIM PESTI!!!
Še kaj več napiši, Črtomira!

Pozdravček, Taja

Jaz imam sicer “sreco” ce lahko to recem, da mi ni treba na tuje (se). Sem pa nasla tale internetni naslov

http://www.iscare.sk/si/

Klinika je na Slovaskem.

Še enkrat lep pozdrav!

Vesela sem vsakega podatka in vspodbude,dobila sem občutek, da nisem sama v težavah.Hvala Andreji za naslov spletne strani, kamor sem poslala uprašanje v zvezi z donatorji in če bodo delali tudi v Postojni in Mariboru.Bomo videli, kakšen bo odgovor. Kakor vem, postopek res stane 500.000 SIT z inekcijami pred postopkom skupaj. ZZZS ti povrne stroške samo, če imaš odločbo o napotitvi v tujino, ki jo izda državna komisija za OBMP.S tem pa znajo zavlačevati, saj sem dala prošnjo 25.01.02 in nisem dobila niti pozitivnega, niti negativnega odgovora.Bom sporočila, če izvem kaj novega, vesela bom še kakšnega podatka.Sicer sva bila z možem na svoje stroške pred dvemi leti v Švici -Lugano. Finančno je to še dražje, zapravila sva 8000 DEM-na tak način si ne moreva več to privoščiti.
Pišite!

Maša,

Sigurno ne velja samo če si že bil v Sloveniji 4x, ampak, če še nisi bil 4x (ker zavarovalnica vsem krije samo 4 postopke). Par, ki ga poznam jaz, je to urejal z Adriaticom, za zdravila v Italiji (pergonal), pa je dal okoli 100.000,00 Sit. Kolikor vem, nista imela nobene odločbe od državne komisije za OBMP, ki bi jih napotila v tujino.
P.

Draga Maja!
A si svoje štiri bonuse porabila? Ali veljajo tudi v tujini? In če po štirih poskusih pri nas ugotovijo da ne bo šlo brez donacije-si potem samoplačnik ali plača ZZZS?
Hvala za informacijo (sj si se verjetno morala zelooo potruditi da si do tega znanja prišla-glede na zgovornost pristojnih).

Zdravo Alibaba!
Porabila sem en bonus, zato prosim za drugega.Mož ima na žalost takšne izvide, tudi najnovejše, da nimava druge možnosti, kot z donatorjem.
Maja

New Report

Close