Najdi forum

inseminacija

Mene pa zanima kako poteka postopek inseminacije IUI ali je to podobno IVF ali je to ena in ista stvar. Zanima me kako se to izvaja in kakšne so možnosti za zanositev s tem postopkom (statistično gledano)..

Za odgovor se vam zahvaljujem !

Karin

Intrauterina Inseminacija (IUI) je vnos posebno pripravljenega, očiščena semena (0.5ccm) s tankim kateterom skozi maternični vrat v maternično votlino običajno ob sočasni stimulacijo ovulacije.Postopek ni boleč.
Možnosti za zanositev so odvisne od pravilno izbranega razloga za ta poseg:
– najpogosteje se za to odločijo pri neplodnem paru pri katerem zanesljivih patoloških vzrokov za neplodnost ni bilo mogoče pojasniti.
-zelo blag odstop v številu ali gibljivosti semnčic v semenskem izlivu moža.
-ali če z ginekolog z določeno preiskavo (postkoitalnim testom) ugotovi, da je možen vzrok neplodnosti nenormalno gosta sluz materničnega vratu, ki ovira gibanje spermijev.
-vedno tudi pri inseminaciji s semenom dajalca.
Uspešnost zanositve je pri pravilno izbrani indikaciji 15-20 %.

IVF je postopek zunajtelesne oploditve, kjer po hormonsko vodeni stimulaciji ovulacije s punkcijo pridobijo zrela jajčeca, jih v laboratoriju združijo s spermijem partnerja in zarodek vnesejo v maternico.

Najlepša hvala za vaš izčrpen odgovor.
Ali imate mogoče kakšno informacijo koliko se za ta postopek čaka ? Koliko v Ljubljani in koliko v Postojni? Imam napotnico od svojega ginikologa in nisem samoplačnica.

Hvala

Žal tega ne vem. Najbolje bo, da vprašate po telefonu na Ginekološko kliniko, oddelek za reprodukcijo in na Center za zdravljenje neplodnosti v Postojni.

Pozdravljena Karin

Sama sem že bila na tem, in sicer v Ljubljani. Tam je odgovorna oseba za tovrstne informacije vmš. Alenka Hribernik 01/543 20 74 ( 11h-12h).

Če te še kaj zanima mi lahko pišeš na moj naslov

Ajda

a poznate kak par, ki jima je že pri prvi inseminaciji uspelo?

Da.
Srečno!

New Report

Close