Takšnih domačih DVD vadnic je zelo veliko. Vse pa so približno enake, razlikujejo se v glavnem le po marketingu. Narejene so z namenom, da nekako pokrije potrebe velike večine ljudi. Ob tem pa mora biti še dovolj preprosta, da ni moč delati ravno prevelikih napak. Kdor nima nekih okvar ali bolečin (za katere ve ali pa neve) in ima dovolj motivacije bo s takšnimi programi prav gotovo prosperiral. Spodaj sem copy/paste še nekaj takšnih popularnih programov.
P90X®
P90X2®
INSANITY®
INSANITY: THE ASYLUM®
10-Minute Trainer®
TurboFire®
Brazil Butt Lift®
LES MILLS PUMP
Tai Cheng™
Body Gospel®
Slim in 6®
Turbo Jam®
Hip Hop Abs®
ChaLEAN Extreme®
RevAbs®
Power 90®
kako si pa od začetka šla? recimo prvi tedn, si izvajala use vaje točno tako in tolk časa kot v videu? ker jaz sigurno ne morem usega:/ malo moram počivat ampak pridem skozi vse vaje:) ja pa tam ko greš 3 serije istih vaj, samo bol hiter tempo, tud tempa se u zadnji seriji ne morem držat..vem da se bo izboljšalo, usaj upam:) se potrudim naredit vse vaje, z malo malo počivanja umes:) aja, pa te kile..sm šla eno gor, ma to domnevam da od mišic, ker prehrano mam kar uredu..recimo:)
jap, ti se kar ustavi, če vmes ne moreš. Jaz se še zdaj ustavljam. Tiste vedno hitrejše serije pa pač delam v svojem tempu.
Jaz sem rabila cca. 10 dni, da sem sploh prišla čez ogrevanje ne da bi umrla 🙂 Ampak po enem mesecu se je pa količina kondicije enormno zvišala, ker sem šla pred nekaj dnevi tečt in sem komot zdržala 20 minut teka, kar je bila prej misija nemogoče (pravzaprav sem prej komaj pretekla 1 km) …..
Kar se tiče kg, se ne sekiraj preveč, teža gre malo gor zaradi mišic, najvidnejše rezultate boš videla na oblačilih. Jaz sem v ponedeljek spet prvič oblekla hlače, ki sem jih nosila pred nosečnostjo in so mi bile celo malo prevelike v pasu 😉
Kar pogumno, saj bo!!!
Zelo obširna in kvalitetna tema že obstaja: http://med.over.net/forum5/read.php?93,6989527
Mito – lahko bi še kako drugo vadbo sporočil ne pa le od copy/paste iz Beachbody-jeve strani.
Jas sem stara 15 let. Včeraj sem začela z vadbo in zdi se mi super! Sicer me malo bolijo mišice drugače je pa super občutek. Velika sem nekje 165 cm teham pa 47 kg. Hočem pridobiti malo na postavi, če pa bi šla še z kilogrami gor se pa tudi nebi branila. 😛 Zanima me pa prehrana. Nevem če jem premalo in nevem kaj je najbolje jesti. Z športom se do sedaj nisem ukvarjala kaj dosti… Trenirala sem pa že nogomet,hokej na travi in košarko. Ata mi bo sedaj kupil vrečo za boks in rokavice tako da bom še malo boksala 😀
Predlagam ti, da en spreminjaš preveč parametrov naenkrat. Tako ne boš vedela v čem je težava, če bo šlo kaj drugače kot si želiš. Če si začela s treningom, počasi da se ta navada vnese in se potem loti še prehrane. O hrani je napisanega zelo veliko, vendar je najboljše biti pri tem zelo zmeren. Ekstremi ponavadi niso zdravi. Za začetek poskusi paziti predvsem na kvaliteti hrane.
Zadnič sm zasledil oglas, da se bo začela taka vadba v ljubljani POVEZAVA.
Kokr sm pol šu gledat Insanity na internet majo res dobre rezultate s tem načinom vadbe, tko da zgrešen nemore bit, seveda more bit tut prehrana poštimana ker brez tega negre sam vseen, nora vadba. Sam sm doma probu 2 mesca in je resnoro. tko da zdej mi je ful ušeč k bom lahko to isto delu še v skupini, k je večja motivacija in pomoje bojo še bolši rezultati.
Takšno vadbo že marsikdo izvaja le da jo imenuje drugače. Tehnično gledano je to metabolna vadba. Vseeno pa je veliko bolje, oziroma bolj efektivno, če jo kombiniraš s krepilno.
Živjo, začela bom z insanity vadbo,saj bi res rada izpopolnila, definirala telo do maturanca.
Imam še 2 meseca časa.
Visoka sem 165cm, tehtam 55kg.
Imam res veliko maščobnih oblog na stegnih,predvsem zadnjica,trebuh,roke,
in me zanima lahko s to vadbo ‘shujšam’?
Se bo tudi ta ‘špeh’ izničil? ali bom potem delovala le še obilnejša,bolj možata?
Najlepša hvala za odgvor res 🙂 ! LP
Živjo, začela bom z insanity vadbo,saj bi res rada izpopolnila, definirala telo do maturanca.
Imam še 2 meseca časa.
Visoka sem 165cm, tehtam 55kg.
Imam res veliko maščobnih oblog na stegnih,predvsem zadnjica,trebuh,roke,
in me zanima lahko s to vadbo ‘shujšam’?
Se bo tudi ta ‘špeh’ izničil? ali bom potem delovala le še obilnejša,bolj možata?
Najlepša hvala za odgvor res 🙂 ! LP
+
pozabila sem omeniti da jem precej sladkega,rada jem kruh ipd.
ne držim se nekega urnika. seveda bom skušala te stvari zmanjšat,
ampak a so kljub dokaj normalni prehrani rezultati vseeno? 🙂
Rezultati seveda so že po nekaj vadbah. Kri je sposobna prenesti več kisika, mišice delajo bolj ekonomično, koordinacija med mišicami je boljša, mlačna kislina se prej resorbira itd… Takšnih prilagoditev je ogromno. Vendar tebe zanima le ena kajne? To je če boš shujšala. Vidiš tukaj bo pa potrebno kaj več kot pa precej sladkega in kruh.
Poskušaj me razumeti, jaz niti nihče, ki ve kaj piše tukaj ti ne more napisati odgovora v stilu: 2 meseca ne je jest kruha, špinače, ter paradižnika, sladko pa samo v sredo in boš na maturancu najlepša med dekleti.”
Lahko pa ti predlagam, da se poleg treninga loti še prehrane, najprej kaj o temu preberi, vendar ne loti se dijet ampak preberi kakšno knjigo, ki opisuje fiziološke procese v telesu. Tako boš razumela kaj se dogaja. To bo zate dobro, ne samo za maturanca ampak za celo življenje.
ja se zavedam tega, mogoče je le napačno izpalo. vem precej o prehrni že nasloh,
tudi gledam pri nji, a si včasih privoščim malo več in ne jem pod ‘kontrolo’.
Tukaj jo bo pač potrebno več, če hočem rezultate.
Ni mi edini cilj ta maturanc,res ne, sem pač napisala čim krajše uprašanje,
brez ostalih pojasnjevanj, in sem takp izpadla. hvala za odgovor,llp