Inkontinenca pri otroku
Doma imamo majhnega nadobudneža, ki je pred kratkim zlezel iz plenic. Mislila sem, da bo brez plenic lahko samostojno opozoril na to, da mora lulat, vendar se to nekako ne dogaja. Včasih res opozori, vendar do trenutka, ko pride na wc, mu nekaj kapljic urina predčasno zbeži, prav tako tudi kasneje, ko odhaja iz wc-ja. Ali ste mnenja, da bo težava čez čas izginila, ko bo dobil malo občutka, ali naj raje obiščeva zdravnika? Lepa hvala
Pozdravljeni!
Ko bo vaš malček dobil pravi občutek, vas bo tudi pravočasno opozoril na lulanje in se tudi do konca polulal. Menim, vsaj po mojih izkušnjah, da ste pri vašem malčku lahko popolnoma brez skrbi, saj za vsako zadevo, ki se je v življenju učimo potrebujemo čas, da se je naučimo. Na vse zadnje otrok, ko ga damo sedet, kar nekaj časa ne sedi sam, prav tako, ko ga postavimo na nogice ne shodi takoj, ampak traja kar nekaj časa, da začne samostojno korakati. Eden za samostojnost porabi več časa, drugi manj in tako je tudi z lulanjem.
Z lepimi pozdravi,
Lorena Meglič
Pozdravljeni!
Jaz osebno bi pustila, da se zadeve odvijajo same od sebe, pa tudi čas je zelo primeren, saj je poletje, ko lahko otroke pustimo tudi brez hlačk. Moji otroci pa tudi nečaki so prenehali z lulanjem čez poletje. Pleničko morebiti uporabite, ko boste z otrokom dalj časa odsotni od doma.
Za ponovno vprašanje se ni potrebno opravičevati, saj mi je svetovati in pomagati drugim v izjemno veliko osebno zadovoljstvo. Če pa tukaj v ozadju za koga iščemo kakšno rešitev, ki nam jo običajno tudi uspe najti, pa je na odgovor treba tudi malce počakati.
Z lepimi pozdravi,
Lorena Meglič