inkontinenca pri moškemu
Pozdravljeni,
S teto sva se pred tedni čisto po naključju srečali v trgovini in po nekaj priložnostnih uvodnih stavkih, je pogovor nanesel na inkontinenco. sIcer ne ravno v teh terminih, ampak glede na njene besede sem pomislila na inkontinenco. Pripovedovala mi je, kako se je njen soprog (moj stric) zadnje čase precej spremenil. Postal je bolj redkobeseden in zaskrbljen. Pred časom ji je mimogrede omenil da je opazil, da pogosteje gre na wc in da težje zadrži urin, ter da je pomislil na vnetje mehurja. Boli ga sicer nič ne, pravi samo to, da mu uhaja urin. Sedaj se sprašujem, ali je možno, da ima samo vnetje mehurja ali je možno, da je to inkontinenca? V primeru, da se izkaže, da gre za inkontinenco, kako se nato ravnati? Ženskam je morda malce lažje se s tem soočati, saj imamo mesečno perilo in smo ,,navajene,, na vložke, medtem, ko se moški s temi ,,pripomočki,, ne soočajo, kar pomeni, da bodo verjtno težje sprejeli situacijo?
Najlepša hvala in lep pozdrav
MOjca
Spoštovana,
Verjetno pri vašem stricu gre za inkontineco. Vzrokov za nastanek inkontinence je veliko od starosti, ko je sluznica mehurja bolj dovzetna za okužbe in poškodbe, ki se kažejo v obliki zožitve sečevodov, povečane prostate, sečnih kamnov v mehurju ali v sečevodu.Poznamo več oblik urinske inkontinece. Danes je na izbiro veliko pripomočkov, ki so prilagojeni anatomiji moških spolovil tako, da so povsem ustrezni in zagotavljajo diskretnost. Seveda je potrebno pridobiti od lečečega zdravnika recept oz. naročilnico za preskrbo inkontinenčnih pripomočkov.
lp,
Pozdravljeni,
Najlepša hvala za odgovor. Sedaj me pa zanima še sledeče. Ali je kakšna čakalna doba za pridobitev inkontinenčnih pripomočkov ali jih takoj, ko dobimo recept, lahko gremo iskati v lekarno? Pred kratkim sem se ponovno pogovarjala s teto, ki mi je zaupala, da sta se z možem vendarle pogovorila in da ji je priznal, da se malce sramuje, saj ima pomisleke, da bi se pripomočki videli, kar bi lahko tudi drugi opazili. Vesela sem, da bom lahko teto pomirila (in preko nje tudi strica), da le ti zagotavljajo diskretnost. Naslov foruma sem teti že posredovala in upam, da se bosta opogumila in še sama zastavila kakšno vprašanje. Verjetno sta pa tačas Vaš odgovor že prebrala:)
Najlepša hvala in vse pohvale vašemu delu ter forumu.
Lep pozdrav
MOjca