Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Injekcije

Injekcije

Sama uporabljam Avonex. Imam eno težavo in sicer z zračnim mehurčkom v brizgi. Zanima me, če obstaja še kdo, ki kdaj ne mora spraviti zračnega mehurčka iz brizge? Kaj storite v tem primeru?

Zelo redko se zgodi, da ni vsaj malo zračnega mehurčka v brizgi. Ker sem že poskusila na vse načine ga dobit ven, sem izšpricala preveč Avonexa in ga zato sedaj enostavno pustim notri ( če ne gre ven). Čao.

Zdravo!
Sama sem si dajala Avonex dve leti in ti lahko povem, da vedno ostane majhen zračni mehurček v brizgi. Ko brizgo obrneš navzdol, preden se pičiš, mehurček splava navzgor. In ko iztisneš zdravilo, bat ne potisne tega majhnega mehurčka v iglo in s tem v mišico. Tako je meni razložila sestra in po natančnem opazovanju sem tudi sama to ugotovila. Torej ti sporočam, da je to nepotrebna skrb.
Veliko uspešnih vbodov s čim maj bolečinami in zapleti, ter čim boljšim učinkom na tvoje zdravje te želim.

Zakaj si več ne daješ Avonexa glede na to, da pišeš o dveh letih dajanja. Si spremenila injekcije in če si napiši prosim zakaj? Pozdravljena. Eva

Pika in Eva najlepša hvala za odgovore. Sedaj vsaj vem, da ne delam nič narobe.
LP

Zdravo Eva!
Avonex sem si dajala skoraj dve leti. V tem času sem doživela kar nekaj zelo resnih zagonov. Pri zadnjem sem skoraj oslepela. Stanje se mi je slabšalo. Po vsem tem sva z nevrologom dogovorila, da poskusiva še kaj drugega. Zdaj si dajem rebif od decembra. Imam pa občutek, da se mi spet nekaj kuha. Upam, da ne bo kaj, ker jaz se ne dam. Veliko pozitivne energije in dobre volje ti želim. P.

Kako je sedaj z Rebifom? Se počutiš bolje kot z Avonexos? Zanima me še to, kaka razlika je pri iniciranju enega in drugega. Kaj je lažje? Upam, da si šla skoz brez zagona. Drži se !!

New Report

Close