Injekcija
Spoštovana,
Imam preprosto vprašanje, zakaj mi ne prime injekcija proti bolečinam in sicer mi niso prijele niti tri. Zdravim si pulpo, o tej težavi sem vam že pisala, vendar je problem v tem, da imam sedaj za uredit še en zob in tudi tukaj je pulpa gnojna.
Hvala za odgovor.
Da pa ne odpiram nove teme, bi postavila še eno vprašanje. In sicer imam težavo, ki nastopi z nitkanjem zgoraj desno med zadnjim in modrosnim zobom. Nikoli nimam nobenih ostankov hrane, vonj pa je obupen. Zobje pa spet zdravi…? To traja že kar nekaj časa in ne gre za vnetje ali poškodbo od prehranjevanja, nitkanja, ščetkanja, itd. Kaj bi lahko bilo?
Hvala,
M
Spoštovana machyca,
vprašanje je sicer res preprosto, odgovor pa niti ne. Če je pulpa gnojna, pomeni, da je zob avitalen (mrtev) in iz tega razloga anestezija ni potrebna. Zakaj pa kar tri aplikacije anestetika pri vas niso dosegle zaželjenega učinka, ne morem/znam odgovoriti.
Glede neprijetnega vonja – zagotovo je med zoboma nekoliko več prostora, v katerem se nabirajo ostanki hrane, ki potem pod vplivom encimov sline “propadejo” (se razgradijo); seveda, če vse, kar ste napisali drži (zdravi zobje, zdrave dlesni).
Hvala za odgovor.
Me pa zanima ali obstaja alternativa h klasični injekciji ali je le-ta samo ene vrste? Ker potemtakem moj zob ni mrtev, ampak še kako trdoživ:). Zdaj sledi pa še drugi in bo spet bolelo. Tudi moj zobar ne ve, zakaj mi ne prime injekcija, pravi, da enim pač ne.
Torej ni nujno da imam karies na katerem od zobov, kjer je neprijeten vonj? Menite da je prav, da odstranim modrostni zob?
Še eno vprašanje imam. In sicer,pravijo da naj bi bi bili zobje povezani z notranjimi organi. S katerimi so povezani spodnji kotniki, če morda veste.
Nekako se veselim urediti ‘čeljust’, ker menim da je to vzrok alopecie za katero obolevam že par let.
Hvala vam, in če se vam ne oglasim še s kakšnim sporočilom,
Vse dobro za praznike, ki prihajajo. Predvsem pa čimveč čistega smeha!
N.
Spoštovana machyca,
no, mene razlaga, da enim anestezija “prime”, drugim pa ne, ne bi prepričala. Na kakšen način je vaš zobozdravnik vbrizgal anestetik pa jaz ne vem, tako da prav veliko o tej temi ne morem več napisati. Obstajajo pa še različni načini, ki pa se uporabljajo odvisno od čeljusti in posameznega zoba.
O tem ali imate karies ali ne tudi ne morem soditi, tako da direktno ne morem napisati, DA imate karies ali NE nimate ga. KEr ste sami zapisali, da so zobje zdravi (preberite svoj post), sem samo napisala, kje je še lahko vzrok za neprijeten vonj. Žal se diagnoze “karies” ne da postaviti brez pregleda.
Kako je z modrostnim zobom tudi ni zaslediti v vašem postu. Če je zob zdrav, pravilno raščen in ne moti okluzije, potem ne vidim razloga za ekstrakcijo.
Glede povezave zob in notranjih organov pa vam ne morem pomagati – vprašanje postavite na forumih namenjenih alternativni medicini.