inhalator
Pozdravljeni!
Ker se srečujemo s prvim prehladom (deklica ima 11 mesecev) in sva z možem prebrala pozitivne učinke inhalatorja, sva se odločila da ga kupimo. Prebrala sem že vse kar ste zapisali do sedaj, me pa zanima, kakšno je vaše mnenje o temle:
http://www.diafit.si/article.aspx?articleid=505
Prodajalec je razložil:
Gre za ultrazvočni inhalator, ki s pomočjo nihanja kovinske palice ustvarja ultrazvok ter z njegovo pomočjo iztisne tekočino skozi specialno kovinsko membrano (zato Mesh), da bi bili čim manjši delci aerosola. V kolikor uporabljamo kakšno zdravilno tekočino je pomembno, da to mrežico redno očistimo. Pri uporabi fiziološke rztopine, čiščenje ni tako pogosto.
Povprečna velikost delcev 5,0 (mikro m)
– stopnja razprševanja >0,25ml/min
– primerna količina zdravil:0,5 ml
– zvok < 5 db Gledali smo pa tudi tega:
http://www.aperio.si/artikel/193183/Kompresijski-inhalator-Omron-NE-C29-E
# Velikost delcev 3,0 (mikro m)
# Stopnja razprševanja 0,4 ml/min.
# Kapaciteta posode za zdravilo 7ml
Nagibamo se k prvemu, ker je tišji, naj bi bil ulrazvočen in prenosem. Ali so delci pri prvem preveliki ali je to samo kompliciranje??
Hvala. Imate pa prav, res je lepa jesen ;)))
Prvi, diafitov, ni namenjen inhalaciji fiziološke, saj lahko spravite vanj le 0,5 ml, kar je skoraj nič.
Drugi je primeren po količini fiziološke, so pa boljši ultrazvoči inhalatorji za domačo uporabo, ki so tišji in bolje razpršijo.
Recimo kaj podobnega, vendar to ni reklama za znamko!
http://shop.conrad.si/cgi/websale7.cgi?shopid=conrad-slowenien&ref=nulta&subref=article/840302&act=product&prod_index=840302
Ja, tukaj
http://www.omron-healthcare.com/images/bymanager/EU_respiratory_therapy/PDF/MircroAir/U22_EN_vs.03_06_08.pdf?_ver1_i2_fied3
je res tako napisano, v skrajšanih slovenskih navodiih pa samo 0,5 ml, to je res hecno.
Pomembno je, da je maska za otroke tudi zraven. Potem je dovolj za domačo uporabo, izkušenj pa nimam. Je pa kar malce predrag, bi rekla.
Hvala še enkrat. Smo zdaj doma kar zmedeni glede tega, kaj kupiti. In seveda smo po dvodnevnem tuhtanju prišli do srža problema: da ne vemo kaj je bistvo inhalatorja 😉 Ali to, da v čim krajšem času otrok vdihne čim več fiziološke, ali je važen samo čas inhaliranja, ali da so delci čim manjši?
In konec koncev kako pogosto in kako dolgo bi naj otrok inhaliral ob recimu težavah s prehladom?
Res hvala, ste nam s tem forumom že marsikdaj rešili kakšno zagato. LP
Bistvo inhalatorja je, da dihala ovlaži. V kakšnih 5-10 minutah 5-7 ml fiziološke, ne prehitro.
Suha sluznica dihal je dražena in sili na kašelj, sluz je gosta in sprijeta ter je otrok ne more izkašljati (izbruhati, pojesti). Ko vlažimo, postane sluz bolj tekoča, se lažje odlušči, dihala pa so vlažna in manj občutljiva. Inhaliramo po potrebi, 3-5x dnevno.
Mi smo kupili pri Medikoel ME 120, spodaj so podatki. zelo sem zadovoljna, so poslali še zraven daljšo cev, ker gre za otroka ki ni nikoli pri miru. Poslali so po pošti. Odkar imamo to in pijemo sirup imonoglukan je super…
Cena: 78,12 € Ultrazvočni inhalator
• ultrazvočna metoda
• max. raven hrupa: 35 dB/m
• napetost: 220 V/50Hz
• masa: 0,42 Kg
set vsebuje tudi:
• masko za odrasle
• otroško masko
• 10 ampul za zdravilo
• pregibno cev in spoj za maske
• kotni ustnik
• nosnik
• pet filtrov
• AC adapter
Navodila za uporabo
Me120SI[1].pdf (267 KB)
Je primeren.
Pozdravljeni,
ker smo začeli z vrtcem, so se posledično začeli tudi prehladi, vnetje ušes, antibiotik. Pa spet zamašen nos. Sterejša punca je stara 3 leta, mlajša 5 mesecev. Ker me skrbi, da se bodo prhladi ponavljali skozi vsko zimo, razmišljam o nakupu inhalataroja. Predvidevam, da ga tudi priporočate. Zanima me, katerega bolj priporočate Kompresijskega ali ultrazvočnega? Kakšna je razlika? ali ga lahko porabim tudi pri dojenčici? Kakšnega bi nam predlagali?
Hvala za odgovor,
lep pozdrav, Tanja
Pozdravljeni!
Lepo bi vas prosila, za vaše mnenje glede inhalatorja, ki smo si ga nagledali za našega 9-mesečnika.
Vem, da ni UZ, ki ga najbolj priporočate, vendar ga imamo možnost dobit iz tujine po zelo zelo ugodni ceni…
Je omenjeni inhalator res toliko slabši oz. manj učinkovit, da nam priporočate raje nakup (precej) dražjega UZ?
PIC inhalator za aerosolno terapijo AirFamily
Splošen opis izdelka:
– kompresorski
– hiter in učinkovit
– maska za otroke in odrasle
– ustnik, nastavek za nos
– dolžina cevi: 1m
– SideStream posodica za zdravila omogoča, da so rezprešeni delci ekstremno majhni in zato prodrejo globlje v pljuča
– 90% delcev je < od 1,9 mikrona
– 2 leti garancije
Tehnični podatki:
– kompresor: enojni ventil
– napajanje 230V 50Hz 130VA
– varovalka: T 1.6A 250
– maksimalen pretok: 15 ± 2 l/min
– delovni pretok: 7 ± 1 l/min
– največji pritisk: 2 ± 0.4 atm
– Delovni pritisk: 0.6 ± 0.1 atm
– Zaščita pred iztekanjem tekočine: IPX0
– Teža naprave: 1.6 kg
– Temperatura ob delovanju: 40⁰C
– MMAD: 32 ± 0.2 μm
– Delež vdihanih delcev: 72.2 % ± 2
– Kapaciteta komore: 5 ml
– akost hrupa na oddaljenosti 50 cm: 63 dB
Zakaj je inhalator PiC AirFamily boljši od drugih?
Zaradi posebne SideStream tehnologije in posodice za zdravila, ki skrajša čas teraije na polovico, hkrati pa so razpršeni delci ekstremno majhni in posledično prodrejo globoko v pljuča.[/i]
Najlepša hvala!
Katja
Inhalator izgleda povsem primeren.