Inhalator
Pozdravljeni anikabananika,
če ima 2 letni otrok res vsak mesec z brisom dokazan RSV bronhiolitis, potem je nekaj hudo narobe. Če je to res, se mora s tem ukvarjati pulmolog, da razjasni, zakaj pride do tega.
Če pa gre samo za oteženo dihanje s piskanjem ob prehladnem obolenju, saturacija kisika pa je zadovoljiva, lahko gre za prezdražljiva dihala po prebolelem bronhiolitisu, ki so lahko takšna še pol leta po bronhiolitisu,m ni pa to ponovna bolezen. V tem primeru vam bo iunhalator koristil, saj bo rpej ovlažil dihala in očistil izločke, s tem bo deklica takoj bolje dihala.
Inhalatorja vam osebni pediater ne more napisati na naročilnico za tehnični pripomoček. Morda pediater pulmolog.
Anikabananika en kašeljski pozdrav!
Samo rada bi ti povedala, da je inhalator zakon!
Moja hčerka nepojasnjeno kašlja že skoraj eno leto in sva se z možem odločila za nakup inhalatorja (pulmologinja nam ga niti omenila ni, kaj šele predpisala), tako da nama ni žal tistih 75 EUR, kar sva dala zanj. Če se le da ga probaj dobiti in si preberi pod starimi vprašanji z dne 27.3. – inhalator – Dorca kako je, če ti otrok noče inhalirati. Edino če sta že pri zdravniku inhalirali in je punčka navajena. Odgovor od Tanč mi je pomagal, moram povedati, da smo vztrajali, res je bilo težko ampak danes ni več problem, razen občasnega jokca. Težave ne minejo čez noč, se pa pozna, da je bolje.
Srečno!
Dorca
Ravno danes smo zopet po enem mesecu šli v bolnico z rešilcem, saturacija je bila 82, tam jo je pogledal pulmolog in sedaj bo odredil še nekaj krvnih preiskav, zdaj sumi na astmo, ker kakih pokov in piskov ni bilo, sem mu pa omenila tale inhalator, če se to splača kupit in nam ga je odsvetoval zaradi tega, ker je čiščenje precej zahtevno, notri pa se nabirajo bakterije in ob vsakem inhaliranju je lahko samo še slabše, tako da ne vem kaj naj naredim. Poleg tega bomo zdaj dobivali neka zdravial za astmatike in bomo videli če bo po tem stanje kaj boljlše.
Upam da bomo kmalu doma.
pozdrav,
A.
Tudi jaz držim pesti, da bo vse v redu in da boste kmalu doma.
Verjetno bi bil dobrodošel, še posebej, če je zrak dv bivalnih prostorih suh, saj je primerna vlaga zelo pomembna za dihala.