Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Inhalacije fiziološke raztopine

Inhalacije fiziološke raztopine

Zanima me, ali so lahko inhalacije fizološke raztopine otroku škodljive? Če inhaliramo vedno ko je otrok prehlajen in ko kašlja? Kakšna količina je v redu in kako pogosto se lahko ponavlja inhalacije? Otrok je star 2leti in 8mesecev.
Hvala

Inhalacije s fiziološko raztopino običajno delujejo blagodejno, ovlažijo dihala, omehčasjo sluz. Vendar je ptorebna stroga higiena in skrb, da so priljučki in cevi vedno prekužene in osušene, sicer se v teh priključkih zaredijo plesni in s tem otroku lahko močno škodimo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni, mene pa zanima, ce lahko inhaliram s 5mesecno dojencico. Od starejsega bratca je dobila neko grdo respiratorno virozo. Pojavil se je kašelj. Smo drugi dan v bolezni, k zdravnici (še) nisva šli, ker upam, da bo šlo jutri že na bolje, ampak sestra v ordinaciji mi je inhalacije odsvetovala, samo vlaženje prostorov.
Drugo vprašanje pa, kako pravilno inhalirati. S ta večjim sinom (2,5leti) smo letos zaceli pri vsaki virozi uporabljati inhalator. Z možem se nama zdi, da res ogromno pomaga, olajša potek bolezni, predvsem kašljanje. Ampak kdaj nehati z inhalacijami? Ko vrocina pade? Ko kaselj postane soncni? Ali je smiselno tisti teden, ko je viroza, pac preinhalirati? Hvala

če bi inhalator uporabljali za več oseb, bi morali po vsaki uporabi zagotoviti res dobro očiščenje/razkuževanje, saj sicer pride do prenosa mikrobov preko aparata. Za male dojenčke sicer res ne svetujemo inhalacije, pri zelo dražečem kašlju ali sočnem, pa dojenček nikakor ne izkašlja sluzi, pa morda 1x ali 2x dnevno po 2, največ 3 ml. Ob striktnem upoštevanju čiščenja aparata.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close