Najdi forum

Ingverjev čaj

Nekaj se je pred časom že pisalo na temo tega čaja….
Moram deliti z vami dobro izkušnjo priprave tega čaja v daljni Azijski deželi….Torej, v vrelo vodo narežeš na približno 1 centimeter debele kolobarje ingverja, pustiš v vodi približno 7 minut, sladkaš s karamelnim sladkorjem in dodaš malo mleka ali pa ne, po okusu.

Čaj te tako noro pogreje do kosti :-). Okus je pa čaroben…Ne znam ga opisati….

Toplo priporočam, recimo po teku;

Carpe diem!

No čaja res še nisem pila sem si pa ingver namakala v vodo za kakšen dan in jo potem pila in okus je res nekaj posebnega…sploh če ti gre navadna voda težko po grlu.

Bom pa sprobala tudi čaj :o)

hvala za recept.

Sem šla pogledat na Wikipedijo, kakšne so pozitivne lastnosti.
>http://sl.wikipedia.org/wiki/Ingver

Hmmmm…tudi sama sem ga od nekdaj poznala samo kot začimbo v enih bajno dobrih piškotih, ki jih zdaj ponovno videvam na policah marketov.

Do potovanja, s katerega sem prinesla to izkušnjo. Ko so ga prvič postregli, sem bila vidno šokirana, saj je kar prosto plaval v skodelici….. Ampak okus….je pa mjami.

Pa še zdrav je.

Carpe diem!

Moj recepet je pa sledeci. Ingverjevemu caju dodam zlico meda in stisnem eno limono.

Deluje fantasticno pri prehladih in je super za izkasljevanje.

Sprašujem se, če je možno uporabiti tudi ingver v prahu, ki ga kupiš kot začimbo v kozarčku?

Na kakšen način se še lahko uporablja svež ingver, saj ga jaz tudi le od daleč opazujem na policah…?

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi možnost, da jih uresničiš.

še dodtne informacije:

http://www.maxximum-portal.com/telo_in_zdravje/ingver_vec_kot_le_zacimba

Hvala! 🙂

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi možnost, da jih uresničiš.

V casu ko sem zivela na Kitajskem sem se tudi jaz navadila uporabljati ingver v jedeh. Jaz ga imam vedno v hladilniku

Najraje ga imam v Woku z vso mozno zelenjavo, v juhah (bucni in lecini), pa v listnatem zavitku je tudi super

Najboljsi je svez, lahko pa ga uporabljas tudi v prahu.

uau..treba probat 🙂

Korošica, lahko rosim napišeš še količine – koliko koleščkov ingverja na koliko vode?

Pa še eden mojih ljubših receptov za čaj:
V ca. 2 skodelicah vode prevreš pol palčke cimeta, par klinčkov, malo ingverja in popra. dodaš 1/2 skodelice mleka in kakšno žlico sladkorja (no … to se sme tudi izpustiti, da me ne boste cenzurirali 🙂 in še enkrat prevreš. Na koncu dodaš žlico črnega čaja in počakaš par minut.

Mi ni dal vrag mira, pa ker sem bila ravno v enem večjem trgovskem centru, sem kupila sveži ingver.
Za večerjo sem si na lanenem oljčku (ena kapljica, ker je svinjsko drag), popekla puranji file narezan na koščke. Posula sem z zeliščno soljo, ter na meso naribala eno malo žličko ingverja.
Na krožnik pa sem si dodala zeleno solato, nariban korenček in eno žlico rdečega fižola, ter pokapala z balzamičnim kisom.
Mnjami, sem se najedla ko pujsek.

Moram reči, da rada preizkušam novosti in prav super je, da se lahko z vašo pomočjo tudi popestri jedilnike.

Hrana mi večinoma štima, se pa ves čas davim s skuto, ker mi ne gre in ne gre dol. Se znam davit kot en dojenček. Kaj naj storim da mi bo zadeva lažje spolzela po grlu?

KAJ SE INGVER DOBI V TRGOVINI ALI V KAKŠNI OBLIKI? KJE GA VI KUPITE?

Jaz sem ga našla na oddelku s sadjem, je bil nekje med gobami in čebulo skrit. Je tak, kot hudo deformiran krompirček.

Skuti lahko dodas zlicko kisle smetane malo cesna, svezega drobnjaka in poper.

Men je blo pa zadnjic dolgcait ob dopoldanski malici, pa sem naribala jabolko, dodala cimet pa pusto skuto in M L J A C. Drugac pa dodaj malo probiotičnega jogurta, da ni tko suha.. Kar malo se posili s to skuto, jaz jo prav ze obozujem 🙂 Meni tuna ne gre in ne gre.. Bom probala, ko se teza ustavi.. :/

LP

No vidiš, jaz pa lahko jem tuno vsak dan. To mi pa ni problem, pa ribe na splošno imam tudi rada.
Danes si bom naredila file ostriža, ga bom kar v pečici v foliji pekla, pa skledo motovilca zraven.
Bom pa poskusila za malico po grlu spravit skuto.

V skuto lahko vmešaš malo sesekljane čebule, ščepec soli in ščepec mlete paprike.

ja sej vem da je off topic sam daj mi prosim napiš tud nov začetek kako pečeš ribo v foliji.

Kolk časa na klk stopinj… plis :o) al pa če še katera na tak način peče?

jaz v pusto skuto zamešam tisti probiotični napitek ‘zdravo življenje’ z okusom brusnice, je praktično brez maščob (ta recept sem nekoč na enem športnem portalu zasledila) in je res super….

New Report

Close