Nekaj se je pred časom že pisalo na temo tega čaja….
Moram deliti z vami dobro izkušnjo priprave tega čaja v daljni Azijski deželi….Torej, v vrelo vodo narežeš na približno 1 centimeter debele kolobarje ingverja, pustiš v vodi približno 7 minut, sladkaš s karamelnim sladkorjem in dodaš malo mleka ali pa ne, po okusu.
Čaj te tako noro pogreje do kosti :-). Okus je pa čaroben…Ne znam ga opisati….
Toplo priporočam, recimo po teku;
Hmmmm…tudi sama sem ga od nekdaj poznala samo kot začimbo v enih bajno dobrih piškotih, ki jih zdaj ponovno videvam na policah marketov.
Do potovanja, s katerega sem prinesla to izkušnjo. Ko so ga prvič postregli, sem bila vidno šokirana, saj je kar prosto plaval v skodelici….. Ampak okus….je pa mjami.
Pa še zdrav je.
še dodtne informacije:
http://www.maxximum-portal.com/telo_in_zdravje/ingver_vec_kot_le_zacimba
Korošica, lahko rosim napišeš še količine – koliko koleščkov ingverja na koliko vode?
Pa še eden mojih ljubših receptov za čaj:
V ca. 2 skodelicah vode prevreš pol palčke cimeta, par klinčkov, malo ingverja in popra. dodaš 1/2 skodelice mleka in kakšno žlico sladkorja (no … to se sme tudi izpustiti, da me ne boste cenzurirali 🙂 in še enkrat prevreš. Na koncu dodaš žlico črnega čaja in počakaš par minut.
Mi ni dal vrag mira, pa ker sem bila ravno v enem večjem trgovskem centru, sem kupila sveži ingver.
Za večerjo sem si na lanenem oljčku (ena kapljica, ker je svinjsko drag), popekla puranji file narezan na koščke. Posula sem z zeliščno soljo, ter na meso naribala eno malo žličko ingverja.
Na krožnik pa sem si dodala zeleno solato, nariban korenček in eno žlico rdečega fižola, ter pokapala z balzamičnim kisom.
Mnjami, sem se najedla ko pujsek.
Moram reči, da rada preizkušam novosti in prav super je, da se lahko z vašo pomočjo tudi popestri jedilnike.
Hrana mi večinoma štima, se pa ves čas davim s skuto, ker mi ne gre in ne gre dol. Se znam davit kot en dojenček. Kaj naj storim da mi bo zadeva lažje spolzela po grlu?
Men je blo pa zadnjic dolgcait ob dopoldanski malici, pa sem naribala jabolko, dodala cimet pa pusto skuto in M L J A C. Drugac pa dodaj malo probiotičnega jogurta, da ni tko suha.. Kar malo se posili s to skuto, jaz jo prav ze obozujem 🙂 Meni tuna ne gre in ne gre.. Bom probala, ko se teza ustavi.. :/
LP