Najdi forum

Infrardeca luc

Pozdravljeni,

izvedela sem da sem noseca, redno vsak dan pa uporabljam infrardeco luc po 10 minutk na obmocju pazduh ter intimnega predela. Ali lahko to kako skoduje? Imam namrec diagnozo hidradentis suppurativa, in mi ta zadeva zelo pomaga pri preprecevanju novih ognojkov, in na splosno pri vnetju.

hvala za odgovor in lep pozdrav.

Odgovor na objavo uporabnika
Lyla29, 31.07.2025 ob 15:45

Pozdravljeni,

izvedela sem da sem noseca, redno vsak dan pa uporabljam infrardeco luc po 10 minutk na obmocju pazduh ter intimnega predela. Ali lahko to kako skoduje? Imam namrec diagnozo hidradentis suppurativa, in mi ta zadeva zelo pomaga pri preprecevanju novih ognojkov, in na splosno pri vnetju.

hvala za odgovor in lep pozdrav.

Žal terapija z infrardečo svetilko za hidradenitis suppurativa ni dokazano varna (in po podatkih iz literature tudi ni dovolj učinkovita) za uporabo med nosečnostjo, čeprav nimamo dokazov o neželenih učinkov te terapije. Zato se zdravljenja z infrardečo svetilko pri nosečnicah ne priporoča.

lp, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close