Najdi forum

pozdrav. mene pa zanima par informacij v zvezi z društvom šent. ali se lahko nekdo z duševno boleznijo, ki se kaže v asocializiranosti, vpiše naprimer v nekajmesečno bivanje v društvu? kako bi zgledal postopek? mislim predvsem na osebo, ki je doma pogosto žrtev nerazumevanja in psihičnega nasilja, in ima zato tudi omejeno bivanje. bivanjsko stisko vglavnem. ker poznam človeka, s takšnimi problemi in se sam ne upa vprašat, zato sem se odločil da vam pišem jaz, da ga mogoče malo informiram o dejanskih možnostih… sej pravim je pa moj kolega, dober dečko, pa bi rad zvedel o tem informacije, ima željo po bivanju, da bi se ojačal, ampak zaradi strahu ni zmožen klicat, se pozanimat o vsem tem. zanima ga tudi kolko bi bilo potrebno plačat, prejema pa že socialno podporo. za morebitne informacije se vam iskreno zahvaljujem.

Pozdravljeni!

ŠENT-Slovensko združenje za duševno zdravje je namenjeno psiho socialni rehabilitaciji ljudi s težavami v duševnem zdravju. V okviru združenja izvajamo več programov npr. dnevni centri, programi zaposlovanja in delovnega usposabljanja, brezplačna pravna pomoč, stanovanjske skupine idr. Kater program bi bil najbolj primeren za vašega prijatelja vam težko svetujem, saj imam premalo informacij o njegovem stanju, tako zdravstvenem kot tudi socialnem. Omenjate, da ima težave z navezovanjem stikov, za kar bi bilo smiselno razmisliti o vključitvi v Dnevni center, bivanjske razmere se eventualno lahko rešijo z vključitvijo v stanovanjsko skupino ipd.

Predlagam, da se obrnete na vam najbližji Šentov Dnevni center. V kolikor mi sporočite iz katerega kraja prihajate oz. vaš prijatelj, vam lahko sporočim točen naslov, telefon in kontaktno osebo v Dnevnem centru.

Vse pohvale, da ste se zavzeli za prijatelja. Pregovor da ‘pravega prijatelja spoznaš v stiski’ ste več kot potrdili.

LP

Petra, ŠENT

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close