Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Parodontologija info o bolečinah

info o bolečinah

Pozdravljeni

Pred približno 10 dnevi sem se prehladil, začelo me je močno boleti v spodnjem desnem koncu čeljusti sploh me je močno bolelo pri jedi…sedaj me že deset dni boli in bolečina se je pojavila tudi na levem koncu spodnje čeljusti. Sicer je bolečina popustila samo je še vedno prisotna.

Lansko leto sem imel podobne težave vendar so potem izginile.

Odšel sem k dežurni zdravnici, ker svoje zdravnice nimam, saj sem imel vedno strah pred zobarji še od mladih let. Pregledala je votlino in ugotovila, da mi modrostni zobje rastejo pravilno vendar, da si ne čistim zobe dobro in imam zadaj obloge, ki povzročajo vnetje.

Zato me je napotila k zobnemu higieniku da mi očisti zobe ter da se lahko potem stanje izboljša.

koliko časa me bodo boleli zobje, je potreben ortopan ter kaj še?

Hvala za informacije, LP Jure.

Jure pozdravljeni,

žal imam premalo podatkov, da bi vam lahko karkoli svetovala, razen seveda tega, da opravite ortopantomogramsko slikanje in se čimprej naročite k zobozdravniku.

Očitno gre za neko kronično vnetje, ki je sicer že dlje časa prisotno, ob zmanjšani odpornosti pa vam povzroča težave. Vzrokov za težave je lahko več, npr. nepopolno izraščanje osmic, vnetje obzobnih tkiv, vnetje zob,…
Obisk pri ustnem higieniku vsekakor opravite, očistil vam bo zobne obloge in dal navodila o pravilnem vzdrževanju ustne higiene. To je priporočljivo opravljati enkrat letno preventivno, tudi pri tistih, ki imajo sicer zdrava obzobna tkiva.
Glede patologije v ustih pa se morate obrniti na zobozdravnika. Pogumno, niste edini, ki vas je zaradi slabih izkušenj strah. Sodobna tehnologija omogoča povsem brezbolečinske posege v zobozdravstvu, zobozdravnikov, ki vam bodo odpravili težave in pomagali premagati strah pa tudi ne manjka.

Lep pozdrav, AM

New Report

Close