Najdi forum

Spostovani,

Zanima me ali je mozna zračna embolija pri tcd po valsalvi? Je to.odvisno od tega kako izvedes manever? Npr ce ti bi nekdo vbrizgal en ml zraka in devet ml fizioloske in bi zadrzal dih tako kot pri potaplhanju ali bi lahk prislo do embolije zracne?
Ce imas razlicne simptome dva meseca po tej preiskavi, je sploh mozno ozdraviti embolijo?

Če sem pravilno razumel vprašanje vas zanima če so še prisotne posledice zelo majhne zračne embolije. Mislim, da je bojazen odveč. Embolija 1 ml zraka je premajhna za hemodinamske posledice.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Hvala za odgovor. Kaj pa ce bi bila prisotna zracna embolija? Namrec na levi strani je bilo 88 mehurckov, na desni pa 76. Kaj po dveh mesecih bi se to samo absorbiralo ali bi se vecalo in pivzrocilo problem? Imam namreč drevenenje okoncin, tudi vid je bil cuden. Kako pa preveriti ali je vse ok?

Količina zraka, ki pri preiskavah lahko pride v žile je majhna in se hitro vsrka v telo. Zaradi tega je tudi morebitni stranski učinek bežen. Pri večjih embolizmih zraka (večje žilne ranitve, potapljači) je embolija zraka lahko zrelo velika in lahko usodna.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Hvala za odgovor. Ampak vsi ti simptomi ki so prisotni in so enaki kot tisti pri sistemski zracni emboliji, ce so povzročeni od zraka, se to resi samo od sebe ali ne? Ali je smrt gotova? Dva meseca ze traja.

Nisem dobro razumel vprašanja. Iz lastne izkušnje lahko povem, da zračna embolija neposredno iz dihal je smrtna v nekaj minutah.

Hvala za odgovor. Ja ampak glejte simptomi trajajo ze dva meseca in so enaki kot pa pri zracni emboliji pri potapljacih. Kaj obstaja kaka sansa, da se to pregleda in zdravi ali lahko to samo od sebe neha? Vec ne vem kaj naj naredim. Baje je odvisno tudi od hitrosti vbrizganja tega?

Pozdravljeni, prosim ce mi lahko pomagate s parimi idgovori.
Kajo dolgo lahko ostane zracni mehurcek v telesu? Se lahko tudi v zilah razblini ali samo v pljucih?
Ce imas simptome zracne embolije ali to vedno pripelje do smrti, ce se ne zdravi?
Glejte, takoj naslednji dan po preiskavi, sem imela vidno avro, cez en teden oecenje v hrbtu prsnem kosu, nato obcutek tesnobe in kaselj. Ko se je to pomirilo pa drevenenje oz gomazenje v nogah, ki se je sirilo do rok hrbta in glave. Je prisotno obcasno, predvsem ob premikanju noge, ko podrsam ob nekaj ali prekrizam noge, to obcutim. Imam tudi trzanje po telesu. Ti simptomi so opusani pri arterijski zracni emboliji potapljačev. Tudi glavobol imam obcasno. Ker mam odprto ovalno okno, me res zelo skrbi zaradi te preiskave. Prosim odgovorite mi. Ali lahko umres zaradi tega zdaj po dveh mesecih? Ce pride do edemov organov?

Hudo se počutim ko berem vaše dopise. Glede na to, da niste sporočili preiskovalcu posebnih zapletov preiskave sklepam, da je preiskava potekala brez zapletov in, da niso vaše sedanje težave posledica morebitne minimalne zračne embolije. Če nastane zračna embolija z injekcijo v veno (v dovodnico) se zrak resorbira skozi pljuča. Če nastane zračna embolija pri injekciji v arterijo (odvodnico) se zrak resorbira skozi najdrobnejše žile (kapilare) v telesu. Srečno.

New Report

Close