Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Infekcijska klinika – 6 ur cakanja

Infekcijska klinika – 6 ur cakanja

Pozdravljeni,

moza je lececi zdravnik urgentno napotil na Infekcijsko kliniko, kamor je prisel okrog 14 ure popoldne, domov pa ob 20 uri. Najprej je cakal, da se kdo prikaze, ki bo vzel napotnico. Potem so ga porivali sem in tja, od ene analize k drugi brez kaksnega pojasnila zakaj in koliko casa bo trajalo. Cel dan ni jedel in tudi ni mogel skociti ven, ker ni vedel, kaj in kdaj ga caka.

Je v zdravstvu res se tako mocno prisotna soc-realisticna miselnost? Res ne gre drugace, bolj organizirano in bolj po clovesko?

Ne, ne gre, draga moja.

Zato, ker ti lahko povem iz internih virov, da ima Infekcijska že tako premalo zdravnikov, polega tega jih je pa zadnje čase precej zbolelo.

Sestre so pa seveda druga pesem, mogoče ti lahko kaj pomaga namig, da je njihova najljubša tema za klepet zamenjava službe.

Ob sprejemu bolnika je obvezen podatek kdaj ga je sprejemna sestra sprejela in pripravila za pregled zdravnika. Tudi ura prihoda zdravnika je zabeležena, ravno tako prihod bolnika na oddelek v primeru če je sprejet.

Če pa zaradi kadrovskih težav zdravnika 6 ur ni – ni krivda sestre.

ČE BI BILA SESTRA BI V ŠESTIH URAH RESNIČNO RAZMIŠLJALA O SMISELNOSTI SVOJEGA POKLICA – 6 UR POSKUŠAT POMIRIT RAZJARJENEGA BOLNIKA KER NI ZDRAVNIKA!!!!!!!!!!!!!!!

Očitno ne!Z malčkom starim 19 mesecev sva bila naročena na infekcijski za snemanje eeg ob 10.00.Na infekcijsko sva prispela ob 09.00 snemanje eeg je imel potem pa ob 14.00.Infekcijsko sva zapustila ob 17.00.Ves ta čas sem bila brez hrane,prav tako bi bil lačen in žejen malček,če ne bi dojila.
O odnosu osebja pa……

ne ne gre, ker živiš v ciganiji republiki sloveniji.

New Report

Close