Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca infarkt pred 30 letom?????

infarkt pred 30 letom?????

Lepo pozdravljeni.Med bolečinami ki so se mi pojavljale okoli lopatice in pod levo dojko sem se zelo zasekirala za srce.In ker mi je nekaj zdravnikov omenilo infarkt sem se začela sekirati zaradi tega.Ko mi je ena zdravnica dejala da to PRI meni ni možno in potem še druga reče podobno..takrat je bilo že prepozno.Na ekg-ju sem bila nekje 7x..vse je ok.hOLESTEROLA NIMAM, NE KADIM, STARA SEM 23 LET IN VSAK DAN POL URE TEČEM.MERE 167CM, 75 KG, V ENEM LETU SEM SHUJŠALA 3 KONFEKCIJSKE ŠTEVILKE.Za nekaj časa sem pozabila na to potem pa so se spet začele te bolečine okoli leve lopatice včeraj pa e je zelo zabolelo pod levo dojko dvakrat..in sem se zelo prestrašila..zeelllo.In kaj mi je spet padlo na misle..seveda sem se spet začela sekirati za infarkt ali kaki nenadni zastoj srca ali podobno.nAJ ŠE OMENIM DA SEM IMELA VMES TEŽAVE z napadi straha in podobno zat sedaj obiskujm psihologa saj se preveč sekiram za srce in ostalo.Zanima me kako je s takimi priemri pri mladih ljudeh v praksi.Vem da bom rabila še veliko časa da to odmislim oz. se s tem sprijaznim vendar mi vsaka spodbudna in tolažilna beseda pomaga oz. me pomiri.Najhuje je ob večerih saj se vsak večer bojim da me naslednji dan ne bi več bilo.Nekaterim je to smešno apmak mene je res zelo strah.
M.

Ne vem katerih “nekaj zdravnikov” vam je omenilo infarkt in kaj naj bi jih napeljalo na to misel, a v napisanem ne vidim nekih znakov zanj. Zbadanja v prsnem košu so pogosta stvar in praviloma mišičnega porekla. Z gotovostjo lahko rečem tudi, da nimate nenadnega zastoja srca. Infarkt je ugotovljiva zadeva in v praksi izgleda drugače kot vaša. Sicer pa prepričevanje v teh primerih, kot je vaš, ne pomaga in tudi če vam 10 zdravnikov reče, da ste zdravi, vas bo še naprej žrlo….če ne infarkt pa kakšna druga (seveda nevarna) bolezen.
Mislim, da je glava pri vas poreklo vaših težav in psihološka podpora je bistvena za “ozdravitev” in ne neprestano snemanje EKG-jev.
Lep dan!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za odgovor.Omenila bi le še to da sem stara 23 let…in da vem da te bolečine niso infarkt (hvala bogu)če ne bi že bila v bolnici..zanimalo me je predvsem to ali je to možno..torej ali se to v praksi dogaja pri mladih osebah ki imajo normalne izvide.Enako me zanima za zastoj srca in možg.kap.Vem da je problem v glavi samo težko si nekaj rešujem v glavi če mi vsak reče drugače.Obiskujem psihologa.

Hvala

Za vaš odgovor se vam lepo zahvaljujem.Vendar sem ugotovila da je možno da bolečine ki se včasih še pojavijo izvirajo iz psihe.da bi bilačim bližje temu da se to neha pa imam pač veliko vprašanj na katera nimam konkretnega odgovora.na eni strani so zdravniki ki menijo da to pri mojih letim ni možno na drugi tisti ki so to omenili.in zakaj potem se jaz tega bojim?jaz se bojim inf. in ko imam to skoz v glavi se bojim še da bi me od tega ker imam to skoz v glavi kap ker mi je ena zdravnica rekla da naj ne mislim na to da si ne bom kaj priklicala in ker ljudje velikokrat rečejo da te lahko kap od strahu.upam da razumete mojo stisko.kaj je torej res?potem pa je še tu podatek da sem 4 leta kadila in pred 3 leti nehala.drugače sem zdrava le 8 kg pretežka.In potem so tu ljudje ki pravijo ..tudi ena zdravnica..ki pravi da lahko vsakega kap..tak pač je.No in mene to zelo plaši in me zanima kako je v praksi.Sem videla da marsikdo ne govori rad o tem.Želim si biti zdrava vedno in dolgo živeti.Ko so se pojavile te težave..7 tednov nazaj se je pojavil tudi strah pred smrtjo.in čez 3 dni odpotujem in strah se je spet povečal ker se bojim da bi se mi kaj zgodilo.

lp.m.

Kot rečeno, je infarkt ugotovljiva zadeva in bi vam ga že zdravnaj ugotovili po vseh pregledih in EKG-jih ki ste jih opravili, da ne govorim o tem da poleg vaše starosti nimate niti tipičnih znakov infarkta. Zakaj torej infarkt, če je še tisoč drugih nevarnih bolezni, za katere prav tako nimate znakov, bojite se jih pa le zato verjetno ne, ker zanje ne veste da obstajajo, za infarkt pa. Absolutno priporočam zdravo življenje brez kajenja, če želite narediti kaj dobrega zase, ker pa resno dvomim da se boste zgolj z mojim (ali vašega zdravnika) prepričevanjem izkopali iz strahov, vam priporočam temeljit pogovor z osebnim zdravnikom, ki zna oceniti, da morda potrebujete tudi terapijo v obliki zdravil, najverjetnejši vzrok težav je kot rečeno tesnobno-depresivnega porekla.
Le pogumno do njega in lep pozdrav!

aja…še odgovor na vprašanje vmes… Praviloma se ne eno ne drugo ne dogaja pri mladih osebah, v medicini pa ni nič nemogoče. Lep pozdrav še enkrat!

Hvala odvalil se mi je kamen:)sTE ME POMIRILI..SAJ MENI JE ŽE DRUŽINSKI ZDRAVNIK DEJAL DA NIMAM ŠANS AMPAK MENE JE BOLJ ZANIMALO ALI SE TO DOGAJA.ZNAKOV NIMAM TOREJ PRITISK PA TO…SEM PA SE ZADNJE 3 DNI ZELO ZAČELA SPET BATI KER SEM NEKAKO PRIŠLA NA IDEJO DA TE TO—INFARKT, MOŽGANSKA KAP—LAHKO DOLETI TUDI ČE NIMAŠ PRITISKA, NE KADIŠ, TELOVADIŠ…AMPAK SAMO ZARADI STRESA IN SEKIRANJA.IN JAZ SE ZADNJA LETA KAR DOSTI SEKIRAM..SEM SPOZNALA DA BO TREBA UKRENITI NEKAJ IN NEHAT S TEM..SEKIRAM SE ZA VSAKO STVAR KI NE GRE PO PLANIH.V ZADNJIH TEDNIH SE JE TO UMIRILO AMPAK JAZ SEM VAM PISALA V BISTVU ZATO KER ME JE SKRBELO DA ME LAHKO PRI TEH LETIH ZARADI SEKIRANJA IN STRESA SKOZI CELO SREDNJO ŠOLO IN FAKS DOLETI INFARKT ALI MOŽG. KAP.tO JE ZADNJE KAR ME ZANIMA?V BISTVU MI JE ŽAL DA VAM TAKO DIREKTNEGA VPRAŠANJA NISEM ZASTAVILA ŽE PRVOTNO.

HVALA

Spoštovani!

mhanze4 pri vaših letih so “naravni” srčni infarkti statistično zanemarljivi, da ne rečem, jih ni! Največja nevarnost infarkta v vaših letih predstavlja kakšna alergijska reakcija (hrana, zdravila) in posledično anafilaktični šok.

Anafilaktična reakcija je huda sistemska alergična reakcija s prizadetostjo večih organov oz. organskih sistemov (koža, dihalne poti, srčno-žilni sistem in prebavila). Najhujši primeri se kažejo s popolno zaporo dihalnih poti, šokom in smrtjo. Vendar naj vas pomirim, da se tudi anafilaktični šok uspešno “oskrbi” (adrenalin, infuzije, antihistaminiki…)

Marko

pozdravljeni.

eh imam ze vsega prek glave teh strahov pa tega.ti cudni utripi med dojkama se pojavljajo spet in tudi tisti obcutek v grlu kot da mi zmanjka sape in moram zelo zajeti sapo in optem ostane tisti cudni obcutek v grlu.res res si zelim da mi to ne bi tako utripalo med dojkama.no..ker so vsi ekgji bili ok so vsi rekli da to ni srce.torej je kaj drugega.ali potem moram se na uz srca in obremenitveni test?ker me moja zdravnica na to ni poslala.pa naj povem da sem mira in se le tu in tam spomnim na vse te strahove.ko pa se spomnim se bojim da bi mi med spanjem nehalo biti srce ali pa da bi se zadusila zarad tega obcutka v grllu.

lepo se imam na dopustu le ti dve stvari me od casa do casa prestrasita.o inf. in podobnih zadevah ne mislim vec toliko le tu in tam se pojavi strah vendar tokrat strah pred spanjem da ne bi srce nehalo biti ali bi se zadusila.

mirim se sama..prej sem druge proslila naj mi svetujejo pa ni bilo nic bolje..sedaj si sama govorim da je to verjetno od tesnobe in da bo minilo.najhuje je ponoci ker me je ponoci res strah.sem pa zelo napredovala ker prej sem tak strah cutila cele dneve sedaj pa je najbolj hudo ponoci.

m.

Še vedno dvomim, da vam bo ponavljanje že opravljenih in naročanje novih in novih preiskav prineslo olajšanje. Prav tako dvomim, da se boste iz tega izkopali prqav hitro sami s prepričevanjem. Težave kakršne opisujete, so najverjetneje tesnobnega porekla in menim, da mora biti zdravljenje, kot že rečeno, usmerjeno v to smer.
Lep dan!

V bistvu me zelo plaši ta stvar da se bojim da bi mi kar naenkrat nehalo biti srce ali ponoči ali podnevi.zakaj pride do tega pri ljudeh?ALI LAHKO BLAGE IV PREVODNE MOTNJE PRI MENI VPLIVAJO AN POJAV TEGA?BOG NE DAJ

Pozdravljeni. Od tega vam ne bo prenehalo biti srce. Lep pozdrav!

New Report

Close