indukcija poroda
Jest sem prvič bila 10 dni čez rok, brez popadkov in popolnoma nič odprta in so mi sprožili porod. Zgledalo je pa takole.
V nedeljo sem prišla na pregled in so mi dali na izbiro ali ostanem ali pridem v ponedeljek pred 7uro zjutraj. Odločila sem se da ostanem. Tekom dneva sem dobila dve vaginaleti za odpiranje in isti dan ni bilo nič. Ponoči sem sicer čutila neko špikanje v križu a kaj sem jaz vedela, da so to popadki, pa še taki čist šibki so bili. Zjutraj ob 7ih so me peljali v porodno, me zrihtal, zdravnica mi je predrla plodovni mehur, odprta sem bila 4 cm, dal so mi flašo z umetnimi popadki. Potem je trajalo do 12.22, ko sem rodila sina. Pravijo, da umetni popadki ful bolijo – kaj pa vem, svojih nisem imela še nikoli in ne poznam razlike. Seveda je bolelo, a se je dalo zdržat, res pa je da je to odvisno od vsake posameznice, kak prag bolečine ima.
No upam, da tokrat tega ne bom doživela, glede na to, da sem že v ponedeljek bila odprta 2 cm in imela šibke popadke, ki jih imam še vse do danes in upam, da se bojo kmalu okrepili. Čep mi tudi popušča, že od ponedeljka se mi iz nožnice izloča sluz, tako da upam na čimprej 🙂
Pa srečno vsem nam, ki še čakamo!
LP
Živjo!
Tudi meni so prvič sprožili porod. 10 dni čez PDP sem bila 1,5 cm odprta popadkov pa nič. Ob 8:00 so mi dali klistir, predrli mehur potem pa kar umetne popadke . Ob 12:20 sem pa se je že rodila moja princesko.
Sedaj pa še vprašanje za sandrcap. Kako čutiš te šibke popadke? Pa kako veš da se ti čep lušči. A imaš v sluzi kaj krvi? Jaz prvič nisem čutila čisto nič popadkov tako, da sploh ne vem kakšni naj bi bili ti popadki. A je to otrdevanje trebuha ?
Lep pozdrav!
Jest čutim popadke tako kot rahle krče ob menstruaciji. Trajajo pa dlje kot običajni krči, pa še tak neprijeten občutek je. Trebuh tudi otrdi. Tud jest nisem vedla, da so to popadki, dokler mi v ponedeljek CTG ni to pokazal. Sem bila kar presenečena, ko mi je gin rekla da imam že popadke, ker se mi tut sanjal ni da je to to. Ampak so prešibki, da bi bili za rodit.
Glede čepa je pa tako – že od ponedeljka mi iz nožnice kar v “kosih” prihaja sluz, take rumenkasto oranžne barve. Ni tko kot izcedek. Krvi zaenkrat še ni nič bilo zraven, sem pa eno kolegico, ki je babca v porodnišnici vprašala kaj bi to bilo in mi je rekla, da je to čepek. Tako da zdej čakam, kdaj se bo kej zares začel.
Upam, da si znaš predstavljat tole kar sem ti napisala 🙂
Najlepša hvala.
Torej imam jaz čisto enake znake kot ti. Te sluzi je res ogromno samo motilo me je ker ni bilo nikjer nikakršne nitke. Pa s popadki je tudi enako.
Bomo videli v petek ko bom imela prvi CTG , me malo čudi da imamo pri nas prvi CTG šele na dan PDP-ja.
Tudi moj ginekolog me prejši teden sploh ni pregledal , če sem že kaj odprta.Tako da sploh ne vem kako daleč smo:)
Ja želim ti da ti jutri čimhitreje mine porod bom držala pesti da bo vse ok.
Včeraj je minil točno en mesec odkar sem imela indukcijo poroda. Vstavili so mi gel in popadki so se začeli že kar po petnajstih minutah. Ob 11.00 so mi vstavili gel ob 17.30 sem rodila. Popadki so hujši kot svoji (prvič sem rodila s svojimi popadki), njihova moč je vseskozi enaka, ampak mine…pozabiš, ko imaš drobno bitejce ob sebi. Zato brez strahu, prepustite se dogajanju in minilo bo.
lp, Zala