Najdi forum

Individualna učna pomoč

Sem študentka prvega letnika specialne in rehabilitacijske pedagogike. Zaradi dolgotrajne bolezni imam status otroka s posebnimi potrebami in v srednji šoli mi je pripadalo 5 ur dodatne učne pomoči, ki mi je izjemno koristiila, saj se zaradi vsega kar težko učim.
Sedaj sem na fakulteti, kjer se mi zdi snov pri nekaterih predmetih zelo zanimiva, me pa skrbi matematika, kjre ničesar sne razumem. Zanima me, če imam tudi sedaj na fakulteti pravico do individualne učne pomoči in kam se lahko obrnem, ker me zelo skrbi kako bom vse zmogla, ker imam tudi zelo veliko težav z zdravjem. Komisijo za usmerjanje imam ponovno februarja.
Hvala za odgovor!!

liliputput,

Pokliči na Zavod za šolstvo v Ljubljani in se pozanimaj kako je z DSP za študente. Predpostavljam, da podobno kot sicer. (jaz poznam le postopke za OŠ, tudi zakonodajo v tem okviru, ne pa za srednje šole, fakultete). Po zdravi logiki pa bi pričakovala, da podobno kot na prejšnjih nivojih šolanja potrebuješ tudi na fakulteti prilagoditve in DSP.
Komisijo pa lahko ti oz. starši sprožijo že prej kot je predvidena, če ti to pomoč potrebuješ.
Tudi mene zanima, kakšen odgovor boš dobila, zato napiši kaj o tem. Predvsem pa se ne pusti prehitro “odgnati”.

Lep pozdrav
Francka

Hvala za Vaš ogdgovor. Vprašala sem na Zavod za šolstvo in dobila odgovor da mi učna pomoč ne pripada več, prilagoditev pa marsikatera fakulteta ne upošteva več. Ali se lahko še kam obrnem?
Hvala za odgovor!

Res je, da vam dodatna pomoč ne pripada (v zakonu o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami v 3. členu piše, da visokošolska organizacija v skladu s svojimi statutom zagotavlja dodatno opremo), vendar pa se veliko študentov s posebnimi potrebami poslužuje individualne komunikacije s profesorji (govorilne ure).

Res je, da se je včasih o študentih s posebnimi potrebami več govorilo. Nekatere fakultete so študentom s posebnimi potrebami bolj naklonjene, nekatere manj. Pozanimajte se, kako je urejen status študentov s posebnimi potrebami na fakulteti, kamor se želite vpisati.

Mogoče vam bodo v pomoč:

Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close