Najdi forum

Ker nisem bila niti blizu Indije, me zanima, če je res, kar je pripovedoval kolega, in sicer da se Indijke ne brijejo (noge, pazduha). Me je samo na finto vrgel in ali je res, ter predvsem zakaj??? Da mi ne bo še naprej pameti solil.

Vidiš in lepo urejene ženske, pa tudi take s poraščenimi nogani.
So what??

pokliči čimprej na 051328226, saj sem bil 75 dni v Indiji. samo

daj no š3tof, tebe smo siti iz potovalnega foruma..

dejmo skušat čim manj podajat neumestnih komentarjev, zlasti pa osebnih mnenj o posameznih avtorjih, ker niso najbolj primerni. V kolikor tega ne boste upoštevali, bodo posti brisani.

edera

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

hmmm banana ne vem od kje si dobila vtis da bi bile indijke neurejene in zanemarjene, verjetno poznaš, da že hinduizem sam pomeni čistost telesa in duha. Si bila dol ali govoriš na pamet?

Ja bila sem v Indiji. Poglej, takšen je pač bil moj vtis…Zame ni telesna čistoča, da se prideš parkrat na leto umit v Ganges v Varanasi. To je za njih popolno očiščenje, ki pa definitivno ne zajema pojma čistoče kot higiene ampak spiritualno očiščenje. Saj ne rečem, da so VSI Indijci zanemarjeni je pa večina res takšnih.Se pa lahko v Sloveniji še večje packe najdejo seveda…

no indijci se ne umivajo samo v Benaresu, to je malo posplošeno, ker velika večina jih tja sploh nikoli ne pride. Oziroma celo življenje šparajo da jih ob smrti sežgejo čim bliže Gangi. Nasplošno so indijci čisti ljudje, čeprav nam zahodnjakom na prvi pogled ne delujejo tako…

Hehe saj vem, da se ne umivajo samo v Gangesu, to sem napisala glede na to, da si omenil hinduizem. Najbrž nečistočo ljudi podzavestno in nenamerno povežem s tem, ker je Indija kot dežela tolko nasmetena in zanemarjena (predvsem mesta). Jaz osebno se ne obremenjujem s tem na kakšnem nivoju je njihova higiena sem samo hotela odgovorit na vprašanje in pač povedat, kakšen vtis sem dobila.Sicer pa ni važno, umazani ali ne,Indija je super, z veseljem bi se v prihodnosti vrnila nazaj…LP

ja je dežela, ki da popotniku več kot pričakuje in predvsem na drugačen način. Jaz grem letos spet dol:))

Jah, za indijo moraš biti pripravljen, pa še vedno te zna presenetiti, na nek način šokirati, ko prideš tja. Sploh še si pred tem videl samo Evropo in morda kakšne turistične destinacije v Afriki in Aziji.
Ampak, kdor zna vzeti tisto, kar mu dežela ponuja, se iz tega nekaj naučiti, se bo z veseljem vrnil. Ampak, spet bo moral iti pripravljen na to, dol.

saj ravno v temu je čar, tudi ko se vračaš dol in si pripravljen (ponovno:)) je to dežela, ki ti kaj hitro vse postavi na glavo…in potem se vrneš nazaj in še nekaj časa po indijsko zmajuješ z glavo in se čudiš floskulam takoimenovanega urbanega sveta:))

Sicer, v njej ni odgovora na zastavljeno vprašanje, pa vendarle vsem, ki ste navdušeni nad Indijo priporočam branje knjige Dobra indijska žena.
Na zanimiv način so opisane razlike med zahodnim svetom in tradicionalnimi navadami, ki jih morajo Indijci bolj ali manj uspešno premagati ob selitvi na zahod. Super poletna branje, popestreno z ljubezenskim zapletom 🙂

sicer nisem bil v indiji niti nevem…vem pa da grem ke ZIVET

New Report

Close