Indija – je res?
Ja bila sem v Indiji. Poglej, takšen je pač bil moj vtis…Zame ni telesna čistoča, da se prideš parkrat na leto umit v Ganges v Varanasi. To je za njih popolno očiščenje, ki pa definitivno ne zajema pojma čistoče kot higiene ampak spiritualno očiščenje. Saj ne rečem, da so VSI Indijci zanemarjeni je pa večina res takšnih.Se pa lahko v Sloveniji še večje packe najdejo seveda…
Hehe saj vem, da se ne umivajo samo v Gangesu, to sem napisala glede na to, da si omenil hinduizem. Najbrž nečistočo ljudi podzavestno in nenamerno povežem s tem, ker je Indija kot dežela tolko nasmetena in zanemarjena (predvsem mesta). Jaz osebno se ne obremenjujem s tem na kakšnem nivoju je njihova higiena sem samo hotela odgovorit na vprašanje in pač povedat, kakšen vtis sem dobila.Sicer pa ni važno, umazani ali ne,Indija je super, z veseljem bi se v prihodnosti vrnila nazaj…LP
Jah, za indijo moraš biti pripravljen, pa še vedno te zna presenetiti, na nek način šokirati, ko prideš tja. Sploh še si pred tem videl samo Evropo in morda kakšne turistične destinacije v Afriki in Aziji.
Ampak, kdor zna vzeti tisto, kar mu dežela ponuja, se iz tega nekaj naučiti, se bo z veseljem vrnil. Ampak, spet bo moral iti pripravljen na to, dol.
Sicer, v njej ni odgovora na zastavljeno vprašanje, pa vendarle vsem, ki ste navdušeni nad Indijo priporočam branje knjige Dobra indijska žena.
Na zanimiv način so opisane razlike med zahodnim svetom in tradicionalnimi navadami, ki jih morajo Indijci bolj ali manj uspešno premagati ob selitvi na zahod. Super poletna branje, popestreno z ljubezenskim zapletom 🙂