Najdi forum

In zdravje ust

Pozdravljeni,

ze dalj casa imam tezave z obema spodnjima modrostnima zobema. Rasteta mi v drug zob oz. v licnico, sta napol izrasla in konstantno zarisce vnetij. Ker me je zdaj levi zob zacel boleti in mi seva bolecina v vrat bi le to rada cimprej odatranila. Tezavo imam, ker mi zdravnica zgornji petico zdravi in imam odprt zob… predvidevam, da mi morejo najprej sanirati petico sele nato grem lahko na odstranitev modrostnih zob.

Pa mogoce me zanima, ce kdo tukaj vse kaksne so kaj cene za to? Je to 200, 300 eur, glede na to, da sta zoba neprijetno postavljena?

Za odstranitev se prej nisem odlocila, ker se zobozdravnikov bojim in z njimi nimma dobrih izkusenj, seveda govorim o javnem zdravstvu.

Pozdravljeni. Kot ste pravilno ugotovili, predstavljajo ukleščeni modrostni zobje, ki le delno prodrejo v ustno votlino, stalno kronično žarišče vnetja. To je tudi najbolj pogost razlog, da modrostne zobe odstranjujemo. Žal veliko pacientov čaka in odlaša z obiskom kirurga, dokler se ne pojavijo bolečine. Težave so pa prisotne že veliko prej, na rtg posnetkih se jasno vidi, da prihaja do raztapljanja kosti zaradi vnetja izza zob.
Kot veste, imamo pri nas v Sloveniji dolge čakalne dobe. Cene samoplačniških storitev odstranjevanja ukleščenih modrostnih zob se v Sloveniji gibljejo med 250 in 350 evri.
Lepo vas pozdravljam, David Dovšak

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close