Najdi forum

In vaše mnenje

Spoštovani,
upam, da bom tokrat imela več sreče in dobila odgovor, saj sem res v dvomih. Skoraj 2 leti imam nad gležnjem občasno pekočo bolečino. Obiskala sem ortopeda, nefrologa… predvidevajo išijas, a zakaj bi me bolelo zgolj nad gležnjem. Napotena sem bila na RTG kjer so odkrili 1cm veliko cisto v kosti. Takoj sem bila napotena še na CT, kjer pa niso videli ne nobene ciste in ne tumorja. Sedaj se sprašujem kateri izvid je pravilen od CT ali RTG. Bolečine so dalje prisotne. Upam, da mi lahko svetujete kaj bi vi na mojem mestu naredili??

Spoštovani,

računalniška tomografija (CT) je praviloma bistveno bolj natančna preiskava od rentgenskega (RTG) slikanja. Pri slikanju udov sta obe dobri predvsem za oceno kosti, ocena mehkih tkiv pa je zelo omejena.

Priporočam, da se s posnetki CT in RTG oglasite na pregledu. Bolečo okončino bom pregledal klinično in nato, odvisno od ugotovitev pri kliničnem pregledu, zelo verjetno tudi ultrazvočno.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close