Najdi forum

In tako je…

Bog je ustvaril osla in mu je rekel: “Ti si osel. Neomajno boš delal od jutra do večera in nosil težka bremena na hrbtu. Jedel boš travo in ne boš ravno inteligenten. Živel boš 50 let.”
Na to odgovori osel: “50 let takega življenja je več kot preveč. Prosim,ne daj mi več kot 30 let.”

In tako je bilo.

Potem je Bog ustvaril psa in mu je rekel: “Ti si pes. Človeku boš zvest prijatelj in boš pazil na njegove stvari. Jedel boš, kar bo človeku ostalo in boš živel 25 let.”
Pes odgovori: “Bog, 25 let takega življenja je preveč. Ne več kot deset let, prosim.”

In tako je bilo.

Potem je Bog ustvaril opico in ji rekel: “Ti si opica. Skakala boš z drevesa na drevo in se obnašala kot idiot. Biti moraš vesela in tako boš živela 20 let.”
Opica reče: “Bog, 20 let klovnovskega življenja je preveč. Prosim, ne daj mi več kot 10 let.”

In tako je bilo.

Nazadnje je Bog ustvaril človeka in mu rekel: “Ti si človek, edino racionalno bitje, ki bo bivalo na Zemlji. Svoj razum boš uporabil za to, da si boš podredil ostala živa bitja. Vladal boš na Zemlji in živel 20 let.”
Na to odvrne človek: “Bog, biti človek le 20 let je premalo. Daj mi prosim tistih 20 let, ki jih je odklonil osel, 15 pasjih in 10 tistih, ki jih je odklonila opica.”

In tako je Bog poskrbel za to, da človek živi 20 let kot človek, potem 20 let dela kot osel od jutra do večera in nosi težka bremena. Potem ima otroke in 15 let živi kot pes, pazi na hišo in je tisto, kar ostane ostalim članom družine. Potem, v vsoki starosti živi človek še deset let kot opica, se obnaša kot idiot in zabava svoje vnuke.

In tako je …

Naj te potolažim, Jani;

prvih sto let je malo težko, potem se pa človek navadi.

In ko so konja navadili živeti brez hrane, jim je naslednji dan crknil :)))

Jani, katero žival zdaj udejanjaš? Občutek imam , da si malce depresiven?
En lep pasji pozdrav!

Depresija? Naka! Ko sem pregledoval moj inbox v MS outlooku sem odkril teli dve zgodbici. In ker je danes najleši dan v tednu (ponedeljek, ja), sem se odločil, da vam jih dam za pokušino….

iaiaiaiaiaiaiiiiiaaaaaaa 😉

Ko smo že pri real-life…, če bi imel možnost še enkrat začeti na novo- bi kaj spremenil?
Jaz recimo ne bi šla še enkrat po isti poti- se mi zdi da preveč garam in premalo počivam, kaj pa ti?

Mislim, da ne. Sicer nisem najbogatejši na svetu (denar), imam pa ženo, s katero se odlično razumeva (saj so včasih kakšne iskre – to je le sol zakona), 2 sinova, ki nista najbolj pridna od vseh…. Imava novo hišo, ki sva jo naredila (ni še fertik), z odrekanjem vsega posvetnega zadnjih 9 let…. Imava star avto;
Pa vendarle moram reči, da mi vsaj v duhovnem smislu nič ne manjka. Ostalo bomo pa z delom nadoknadili, a ne?

No lep dan še naprei in lep pozdrav!

Jani

Hoj!
Veš kaj, tudi midva z možem delava hišo in to pobere res precej energije, kajne?
Vsi pravijo ,da če nimaš denarja – začni hišo delat- potem denar sigurno bo..ali kredit ali stisneš pri počitnicah ali pri obleki.. pač nekje že prišparaš za cegle, ha, ha..
Ste že vseljeni? Mi še ne..( na vrsti je centralna, pa tlakovi…)
Do penzije bomo že.., čao!

A si ti kakšne divje gobe jedel ?

A če bi imel možnost ponovnega izbora življenja? Ja mislim, da bi želel biti kača. Se fino uležeš in greš !!!

Ja, smo se preselili v novembru lani, sicer nam manjka fasada, pa okolica ni zrihtana, pa sem pa kje kakšna omara, ampak važno, da smo zdravi, a ne? Potem bo tudi denar in vse ostalo 🙂

Sicer pa lep deževen dan, pa da dež ne bi bil prav redek (upam, da ne bo kakšnih neviht :))

LP Jani

?????

To ja, samo veš, da ljudje kače sovražijo 😉

Tudi jaz bi spremenila pot življenja. Njprej bi si izbrala drugo šolo in s tem posledično tudi “drugo življenje”.

Ja , predvsem to. Ce bi se enkrat zivela, bi predvsem izbrala drugo solo – potem pa bi videli , koliko bi se spremenilo vse drugo.

Biti človek! Ja, res je težko…Nihati med BITI in NE BITI…med veseljem in žalostjo, med upanjem in obupanjem, med srečo in nesrečo…med življenjem in smrtjo…med vsemi kar sem, pa nisem…med obžalovanjem minjivosti vsega…in na koncu:”V čem je smisel, če sploh je…?” Biti človek…
Angel

Jani , nikar se ne čudi ! Kaj še nisi opazil da je svetnik zelo spremenljive volje- verjetno mu nagajajo hormoni. Naj kar spušča ventile, samo da ne smrdi…
Čav!

Ja, ja, svetniki so na splošno muhasti osebki, ja, ja

New Report

Close