Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Imunoglukan in navodila

Imunoglukan in navodila

Pozdravljeni Tanč.

Ker vas večkrat berem, vem kakšno je vaše mnenje o navodilih in tolmačenju le-teh s strani lekarnarjev, vendar imam vseeno dilemo, zaradi katere prosim za mnenje.

Prejšnji mesec sva sinu zaradi nenehnih bolezni, kupila imunoglukan. Farmacevtka je naročila, da naj otrok jemlje sirup en mesec in nato za 14 dni prekinemo dajanje.
Ker v navodilih nič ne piše o kakršnikoli prekinitvi, sem se odločila, da vseeno malo povprašam okoli. Izvedela sem, da tudi v nekaterih drugih lekarnah po celi Sloveniji, v različnih krajih, dajejo navodila, da je treba jemanje prekiniti.

Zdaj mi ni jasno. Če je treba prekinit, kako to, da to ne piše v navodilih?
Oziroma če ni treba, kdo je tisti, ki farmacevtom daje navodila? Dvomim, da si v različnih lekarnah sami izmislijo enaka navodila – to je prekiniti.

Tudi na spletni strani od Medisa piše, da se normalno daja cel čas, tako da mi res ni jasno, od kod lekarnarjem drugačna navodila. Razumem, da se jih spomni eden, ne pa 15.

Hvala

O tem vem točno toliko, kot piše v navodilih, saj ne gre za zdravilo, ki bi ga zdravniki posebej poznali in priporočali.
Ne vem zakaj se svetuje tako, kot se. Morda vprašajte na Medis:
http://www.imunoglukan.si/o-izdelku/kako-deluje/

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

imam nekaj vprašanj, pa se bom navezala kar na to temo.
Po nasvetu pediatrinje 16 mesečniku dajem Imunoglukan. V navodilih piše, da naj se ga jemlje vsaj 2-4 tedne, na spletni strani proizvajalca pa, da to pomeni celo 6 mesecev strnjeno brez prekinitve. Vem, da farmacevtska industrija kdaj kaj prikrije, zato me zanima vsaše mnenje – ali res lahko brez stranskih učinkov podaljšam jemanje pripravka in to ne bo negativno vplivalo na otrokov imunski sistem? Namreč delovanja pripravka ne razumem popolnoma. Ali bi bilo bolje prekiniti in za kako dolgo?
Imunoglukan sicer deluje, ko so vsi v vrtcu zboleli za virozo z visoko vročino, je naš imel le mejno štiri dni in nahod. Ampak sedaj se ta nahod kar vleče in vleče dva tedna. Zjutraj so zadnje dni šmrkeljci zeleni in gosti, čez dan beli. Dajala sem mu OperilP, potem Maxitrol 5 dni, potem še OperilP,ampak nič ni imelo učinka. Ali lahko po dveh,treh dneh zopet začnem s katerimi od teh dveh kapljic? Ali s čim drugim?
Večkrat na dan sperem nosek s fiziološko (ko ni v vrtcu), 3x na dan mu sčistimo z babyvacom. Vročine nima, se mi zdi pa vsak dan bolj zapacan. Naj se še obiskuje vrtec ali naj ga raje peljem k pediatru? Kako naj se rešimo teh šmrkljev? Berem nasvete, ampak nikamor ne pridemo. Drugače je živahen, samo ponoči ima seveda težave z dihanjem zaradi zamašenega noska.

Hvala za odgovore in lep dan!

Razumeti morate, da ne gre za zdravilo, pač pa prehranski dodatek. Zato je naslov za vprašanja farmacevt ali proizvajalec. Ali bo karkoli imelo kakšen stranski učinek, kako dolgo, ali sploh kaj vpliva na obrambni odgovor telesa, na ta vprašanja pa ni moogče odgovoriti, razen z navajanjem kakšnih raziskav, ki so na voljo na internetu.
Nos izpirajte, otrok naj spiha skozi vsako nosnico posebej, če zna, v očiščen nos pa vkapljajte Operil ali olynth. Prostor, v katerem spi, naj bo hladnejši in zrak bolj vlažen. Suh in topel zrak (kot je pri odprtih radiatorjih p0onoči) je strup za dihala, zbudimo se z zabasanim nosom in izsušenimi dihali. Dvignite vzglavje.
Če so smrklji zeleno rjavi, potem gre morda za gnojen prehlad, ki pa se zdravi s sistemskih antibiotikom in ne le lokalnimi kapljicami.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovani,
Imunoglukan P4H je prehransko dopolnilo, ki se v EU uporablja že 14 let, v Sloveniji pa je na trgu od leta 2008.
V tem času je bilo v različnih državah opravljenih tudi več raziskav pri otrocih s pogostimi okužbami dihal, pri katerih je bila potrjena učinkovitost in varnost Imunoglukana.
Imunoglukan® je bioaktivni polisaharid, ki je po posebnem postopku izoliran iz gobe bukov ostrigar. Torej gre za naravno, prečiščeno snov, ki je imunske celice v telesu spoznajo kot tujek in se zaradi tega »branijo« oziroma aktivirajo cel imunski sistem. Torej Imunoglukan spodbudi naravno telesno obrambo, potem pa se izloči iz telesa z redno prebavo. To ni substanca, ki bi se zadrževala v telesu, zato ne more priti do predoziranje, interakcije z zdravili in telo se »ne navadi nanj«.
Hkrati pa Imunoglukan P4H vsebuje tudi vitamin C, ki ga imunske celice porabljajo, ko so aktivne.

Glede na vse izkušnje in raziskave (tudi pri neprekinjeni uporabi 6 mesecev, niso zasledili neželenih pojavov) je Imunoglukan povsem varen.
Seveda pa svetujemo, da se pri otrocih do 3. leta o uporabi Imunoglukana posvetujete z njegovim pediatrom.

Produktna vodja za Imunoglukan, Medis d.o.o.

New Report

Close