Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina impotenca

impotenca

Spoštovani,

rada bi vedela kateri so znaki impotence, je to motnja psihične ali fizične narave in zaradi česa pride do nje. Zanima me tudi ali mine sama po sebi, ali je potrebno poiskati zdravniško pomoč in če, na kak način jo zdravijo.

Hvala za vaš odgovor.

Spoštovani!

Prosim, da opišete svoje ali partnerjeve težave v zvezi s tem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Partner je star 38 let, skupaj sva deset mesecev. Že od vsega začetka najine veze je imel težave z erekcijo in tudi moja želja po spolnosti je bila vedno močnejša od njegove. To je povezoval s tem, da ima sam sebe za predebelega. Že pol leta sploh nisva imela spolnih odnosov, ker pravi, da ta trenutek nima nobene želje, niti potrebe po spolnosti. v tem času nisem doživela, da bi imel jutranjo erekcijo, ali da bi ga kaj vzburilo. Tudi če se dotikam njegovega penisa, mu niti malo ne otrdi. Tudi ne prenese, da bi se dotikala njegovih mod (tega,po njegovih besedah, nobeni ni nikdar dovolil). Do sedaj sem bila prepričana, da so moška moda njihova erogena točka. Ne mara “francoskega” poljubljanja, kadar pa se že, se zelo hitro umakne, z izgovorom, da ga bom pojedla. Predlagala sem, da obišče zdravnika, ker je po mojem mnenju impotenten. Vendar moi je odgovoril, da je pred dvema letoma bil pri urologu in da z njim ni nič narobe. Po njegovem potrebuje le čas. Ker bi mu rada postregla z argumenti, me zanima, kaj pravzaprav impotenca je, zaradi česa pride do nje in ali mine sama od sebe, ali jo je potrebno zdravniško zdraviti in kako.

Zahvaljujem se za odgovor.

Spoštovani!

Če mu ud nikoli ne otrdi (če bi zavarčal samo vas, bi mu ud otrdel zjutraj ali ob opazovanju vzbruljivih slika ali filmov ali drugih žensk), je brez dvoma impotenten. Pri tej starosti je zelo verejtno psihičnega izvora. Mogoče je v ozadju depresija, bolj verejtno pa kakšna druga ovira, zato se napotita v ambulanto za motnje spolnosti, ki deluje v Ljubljani na polikliniki. Sama, ali zgolj s pomočjo antidepresiov, is skoraj zagotov ne bosta mogla pomagati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close