Najdi forum

implatanti

S tem, da sem se odločila za povečavo prsi me zanima sledeče:
– svoje prsi imam dvojko in bi dala implatante 400 cc, kakšne velikosti bi bile moje prsi v tem primeru (morda košarica A,B,C,D)
– kakšne so bolečine po posegu in koliko časa trajajo
– ali poseg poteka v lokalni ali splošni anesteziji
– ali je boljše vstaviti implatante pod pazduho, ali pod prsmi

Lep pozdrav

Pozdravljeni

Velikost lahko preiskusite, če si vrečke kondoma napolnite s 400ml vode in ju nosite nekaj dni – čimveč časa. Prostornina in teža bosta pravšnji, seveda pa bi z vsadki dosegli boljšo obliko in konsistenco. Lahko poskusite tudi s silikonskimi vložki v modrc.
V naši ambulanti imamo več vrst protez, da si jih lahko ogledate in otipate in si lažje ustvarite mnenje.

Na ta način si lahko natančno izmerite željeno velikost dojk in tudi odpravite razliko v velikostih , če je ta pristotna. Večina žensk ima namreč nekoliko različni dojki.

Še nekaj dejstev o posegu:
Traja uro do dve, v splošni anesteziji, če ste zdržljivi tudi v lokalni anesteziji in sedaciji. Previdoma bi bili v bolnici dan do dva.
Najpogostejši stranski učinki so: začasna občutljivost in bolečine, oteklina, spremenjena občutljivost prsnih bradavic, potpludbe. Prsi so nekaj tednov občutljive – boleče ob vzdraženju ( spolnost).

Vsadke moramo odstraniti ali zamenjati, če počijo, če telo okoli njih ustvari trdo in bolečo brazgotino, ki se s časom krči ( prsi so trde , boleče, na otip neenakomerne , včasih na pogled zgubane), če pride do krvavitve ali infekcije.
Včasih po posegu ostane trajno spremenjena občutljivost prsnih bradavic in kože dojk (zmanjšana ali povečana občutljivost).

7 dni po posegu lahko pričnete z delom in lažjo fizično aktivnostjo. Prsi bodo na dotik občutljive pribižno mesec dni.

Trajnost rezultata je različna, včasih je potrebno vsadke odstraniti ali zamenjati.

Vstavljanje protez skozi pazduho je nekoliko bolj zapleteno potrebno je uporabljati endoskopsko tehniko je pa brazgotina zelo dobro skrita in se reza skoraj ne vidi tudi če vzročite. Odločitev o načinu vstavitve in položaju brazgotin je stvar dogovora.

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close