Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika implantanti SLO-HR?

implantanti SLO-HR?

Živjo,

poskušam si prebrati čimveč informacij zakaj narediti zobe pri nas oz pri sosedih, na koncu pridem do tega, da so materiali enaki da pa je lahko razlika v samem procesu oz kvaliteti storitve? To se mi zdi sporno kot bi bili nevem nemci bolj usposobljeni kot mi Slovenci v zobozdravstvenih storitvah? Ne verjamem v to torej če mogoče kdo, ki je strokovnjak lahko v parih besedah pove razliko? (razen cene seveda).

 

Hvala in lep pozdrav,

 

D.

Ja, lahko.

Tudi sama sem pred leti sedela pred pogodbo z anglesko firmo, ki mi je zelela posiljati Angleze na proteticno obravnavo in razlogi zakaj je nisem podpisala so identicni temu, kaj je narobe z dentalnim turizmom.

najprej tako – tako v Sloveniji kot na Hrvaškem in v Nemčiji imamo dobre in slabe zobozdravnike. Večina zobozdravnikov, ki se ukvarja z dentalnim turizmom pa niso zobozdravniki ampak zoboDeri in zobobiznismeni.

Pacientov, ki jih lahko obravnavam v 2 tednih ali 4 obiskih je samo 10%. Vsem ostalim moram odstraniti zobe, ki imajo ob ustrezni terapijo dobro prognozo, vendar ohranitev tega zoba podaljša čas/poveča število obiskov pacienta. Na kratko: če hočem biti efektivna in v omejenem času oskrbeti pacienta se moram znebiti vseh zob, ki me tu omejujejo in jih nadomestiti z implantati (ki imajo svoje komplikacije in niso superiorni zobem!!!!!).
ker sem zoboZdravnica v prvi vrstu in sele nekje daleč zadaj tudi zobobiznismenka sem lukrativni pogodbi z avionom britancev odprtih ust, odprtih denarnic in nič kontrolnih obiskov rekla ne.

Upam, da je odgovor zakaj se jaz ne  kot pacient in ne kot Zdravnik ne grem medicinskega turizma.

lp Andreja

New Report

Close