impetigo
Pozdrav!
Možno je, da je povzročitelj isti, na koži se kaže kot impetigo, pri angini in škrlatinki pa s prizadetostjo organizma, povišano temperaturo in izpuščajem.
Lp
Pozdrav!
Na mestu močnega vnetja je seveda lahko posledica kot rdečina, v tem primeru se svetujejo kreme za obnovitev kože, veliko jih je na voljo v lekarni, kjer se lahko posvetujete ali pa pri svojem zdravniku.
Lp
Pozdravljeni,
danes smo pri diagnozi impetigo (krastice na nosu) pri otroku (4 leta) dobili Ab mazilo Fucidin in Octenisan milo (antiseptik) za umivanje. Prosim za pojasnilo, kako naj pred nanosom kreme uporabim to milo, ne da bi otroku teklo po obrazu oz. po ustih, bradi… (zaradi možnosti širjenja okužbe), saj je to milo po nanosu potrebno izprati?
Kako fiksirati gazo npr. na nosu – a je potrebno da se čisto stika s kožo, da zrak ne pride noter?
hvala za pojasnilo,
Vesna
Pozdrav!
V primeru impetiga odsvetujemo umivanje., tuširanje prizadetih površin, vneto mesto se čisti z lokalnim sredstvom, lokalni antibiotik se menja 2-3 x na dan, pokriva se z obližem, ki diha.
Lp
Pozdravljeni!
Moj 6 letni sin je “dobil” impetigo. Pri njegovi P sva dobila Tobrex mazilo za mazanje prizadetega mesta in kupila sem mu Octenisept razkužilo v obliki gela. Oboje nanašam z vatirano palčko, ki jo po uporabi zavržem, da se tega mesta ne dotikam. Problem nastane s prekrivanjem tega mesta. To spremembo ima v desni nosnici, ki se je malenkostno razširila navzven. Kako naj to mesto prekrijem, ker gaze mu čez nos ne morem dati. Kaj mi svetujete?
Hvala za odgovor.
Pozdrav!
mazanje večkrat na dan, dopovedati otroku, da se ne dotika, ne praska, kaj več pa težko zaščitite na tem mestu, obliž je sicer priporočljiv pa je težko namestiti ga, ne da bi zaprli nosnico.
Lp
pozdravljeni, v družini so trije otroci, 9,3,1 leto. Triletnica ima impetigo v nosnicah, iz katerih teče kot med gosta tekočina, (tudi barva je podobna) Pediatrinja ji je predpisala kremo Fucidin.
Ko sem ji omenila, da punčke danes nisem peljala v vrtec in da je ne kopam, da bi preprečila širjenje bolezni, me je grdo okregala. Ker sem ji menda s tem, da je včeraj zvečer in danes zjutraj nisem okopala naredila več škode kot koristi. Ko sem jo vprašala kako naj odstranim debele kraste, je rekla le “tuš” . Prav tako ni zadovoljna z odločitvijo, da je deklica ostala doma. Po njenem mnenju ne bo prenesla bolezni naprej. Mimogrede, tudi mlajši bratec in starejša sestra sta okužena, vendar v blagi obliki. Fantek ima eno piko na podlahti, deklica na bradi. Oboje sem mazala in pokrila z obližem, nosnic pri triletnici pa ne morem zaščititi. Spiram ji jih s fiziološko raztopino, da odstranim kar se da in potem namažem. Nohte imajo vsi kratko pristrižene, roke umivajo kar se da pogosto. Torej praksa ne umivanja drži ali ne? Ker pediatrinja ni neka začetnica , ampak konkretno izkušena. Lahko še kako drugače poskrbim za svoje otroke, da bo bolezen čim prej končana in da se ne bo ponovila?
Hvala in lp
Pozdrav!
če so vsa področja, ki so okužena pokrita z gazo, potem je vrtec lahko, če tega ni možno, če je širjenje zelo hitro, če jih ni možno pokriti in oskrbeti, potem ne sme otrok v vrtec.
Tuširanje v primeru močnih in številnih vnetnih, inficiranih žarišč tudi odpade.
Torej koliko je sprememb, koliko se širijo in kako so obvladljive.
Lp