impetigo
Pozdrav!
KO ni svežih sprememb, ni mehurčkov, gre otrok lahko v vrtec, primerno je, da to oceni zdravnik in ne le starši, ker je bolezen nalezljiva, prenosljiva!
Lp
Pozdrav!
Impetigo je zelo nalezljiv zanj in za druge, tako , da je nega zahtevna, vsako področje je primerno pokriti z gazo, posebej očistiti in namazati.
Zdravljenje je zaključeno, ko izgine zadnja sprememba.
Lp
pozdravljeni!Hvala za vaš odgovor.Vem,da je impetigo zelo nalezljiv,vendar so mnenja zdravnikov glede nege zelo različna.Priporočate odstranjevanje krast in tuširanje?Po 3 dneh in sistemskemu antibiotiku se kljub dobri negi še vedno širi.Problem je ,ker je star le 4 leta in si nobenega posega v ustno votlino ne dovoli,sluznica pa je zelo prizadeta.Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Pri impetigu ni dosti različnih mnenj ali jih pa ne sme biti:
Vsako spremembo posebej očistiti, namazati, pokriti.
Tuširanja ni!!
Prenos materiala na druga mesta je z umivanjem, gazo, praskanjem, rokami, nohti……
Lp
Spoštovani, prosim informirajte zdravnike, kako se zdravi impetigo! Zdravnica je za moje tri vnuke predpisala tuširanje in umivanje z milom dvakrat dnevno, bolezen pa se je začela brzinsko širiti! Nismo vedeli, kaj delamo narobe,saj so bili po 10 dnevih (do tedaj ne diagnosticirane bolezni) še vedno posamezni novi izpuščaji. Šli so k zdravnici, ki ni predpisala antibiotika, niti mazila – ter naročila dvakrat dnevno kopanje in kontrolo čez tri dni, ko je zaradi zelo opaznega poslabšanja predpisala antibiotik, brez mazila. Ko smo jih zdravili po domače,(ne vedoč, za katero bolezen gre) samo z mazilom, brez kopanja, umivanja itd. se je bolezen začela umirjati, s kopanjem in umivanjem pa je eksplodirala! Če otroški zdravniki ne obvladajo zdravljenja te bolezni, komu potem lahko zaupamo? Otroci so impetigo staknili med kopanjem v bazenu, ko so se v njem kopali še drugi otroci … Pozdrav!
Lučka
Pozdravljeni !
Moj sincek je pri 7ih mesecih po piku zuzelk dobil impetigo, ki smo ga pozdravili z mazilom za oci – Tobrex.
Cez kak mesec je ponovno dobil impetigo, tokrat v levi nosnici. Po nasvetu medicinske sestre smo zadevo spet pozdravili z isto kremo….
Danes (trenutno ima 3 mesece) pa opazam, da so se mu okoli ust in nosu zaceli delati majhni mozoljcki, ki so mi precej sumljivi…bojim se, da se bo zadeva ponovila. Otrok je sicer zdrav, javnih kopalisc ne obiskujemo, ni bil v stiku z nikomer, ki bi imel taksno diagnozo.
Mi lahko poveste, kako se tega znebiti za vedno – ce je to sploh mogoce ?
Pozdrav!
očitno je vir okužbe bakterija v nosnici, svetujem odvzem brisa nosa in nato zdarvljenje z antibiotikom tako na mestih infekcije kot tudi sistemsko( sirupi….).
Lp
Ne vem ali je to namenjeno Lenki?
Ne vem kaj je altargo?
Če se stanje slabša, obiščite zdravnika!
Problem je lahko v diagnozi, problem je lahko v terapiji, največkrat pa je v tem, da si spremembe ne ščitijo z obliži in gazami, zato se širijo.
Lp
spoštovani!
Imamo sedemletno deklico, ki je pred nekaj dnevi zbolela za to nalezljivo bolez.Seveda sva bili pri zdravnici, ki nama je predpisala antibitično zdravljenje in svetovala, naj deklica ostane do konca tedna doma. Zanima pa me, zakaj odsvetujete tuširanje, saj ne vem kako drugače očistiti krasto oz. odprto rano kot z vodo, in sele nato namazati z kremo.
Ker je bolezen nalezljiva in doma imamo še trinajstmesečnega dečka, ki je v stiku z bolno sestrico, čeprav se po najboljših močeh trudimo, da bi bila čimmanj skupaj, nas zanima, kako dolgo je bolezen nalezljiva in koliko časa traja, da bolezen izbruhne, inkubacijska doba.
za odgovor se vam ze vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!
Pozdrav!
Inkubacija je zelo kratka.
Z umivanjem se infekt prenaša.
Vsako spremembo na koži posebej se očisti, namaže, pokrije z obližema ali gazo!
Pa nič drugače, če hočete pozdraviti to bolezen.
Lp
Spoštovani!
Zanima me kako to, da prihaja do tako različnih nasvetov o zdravljenju imeptiga? Hčerka je imela okužbo kar dvakrat letos, tudi nam pediatrinja ni odsvetovala tuširanja, celo priporočila je nežno umivanje. Tudi ko sem o zdravljenju brskala po internetu, sem našla večinoma nasvete, da je treba prizadeto mesto umivati.
No, v našem primeru se je impetigo po tem, ko smo začeli z mazanjem z antibiotičnim mazilom, kmalu pozdravil, kljub temu da smo hčerko redno tuširali.
Naj pomirim TatjanoG: mmoja hčerka je bila pred tem, ko smo zvedeli, da gre za zelo nalezljivo bolezen v tesnem in pogostem stiku s polletno sestrično pa se ta ni nalezla impetiga.
Pozdrav!
vaše pisanje mi je zelo všeč zato, ker ste napisali točno to , kar poslušam vsak dan: moja hči se je umivala, sosedova tudi, od Francke tudi, pa se je pozdravila….
Neka pravila obstajajo za vsako bolezen, seveda pa so tudi nekateri, ki imajo srečo, nekateri ki sploh nimajo impetiga, nekateri,ki imajo malo sprememb, ne pozabimo pa tistih, ki zaradi takih ukrepov ali neukrepov , pristanejo v bolnišnici, še prej pa okužijo nekaj drugih.
Zanimivo je, da je vaša hči imela okužbo dvakrat letos, kar za to bolezen ni običajno, je pa posledica ali nove okužbe, ali neozdravljenja prvi okužbe.Impetigo je okužba!!
Stroka na žalost ni več pomembna.
Nalezljivost ne pomeni, da se bodo vsi v vaši družini nalezli neke bolezni.
Kaj več pa nebi o tem, vi se kar tuširajte.
Lp