imodium
Imodium
(Loperamid.hydrochlorid.2mg,Color.:E127,E132,Excip.pro caps.)20 kapsul
Mi lahko prosim napišete kaj več o tem zdravilu:
– za kaj se uporablja ( bakteriska ukužba prebavil?)
– kako se dozira, kdaj se uporabi
– je primerno tudi za otroke ( naš malček je star 1,5 let)
Sprašujem zato ker planiramoi v četrtek (20. 10. o5) oditi na dopust na Djerbo – Tunizija. Poleti nismo bili nič na morju (zaradi moževe poškodbe), tako da smo si planirali sedaj privoščit 14 dni sončka in morja.
Z našim 18m fantičem ( dobro začel z vrtcem) se borimo z trebušnim virusom brez vročine že od srede. Naj prej je bi zaprt. Zvečer je jedel mlečni gris z suhimi slivamo. Iz srede na četrtek je celo noč bruhal, potem se je okoli tretje ure umirilo, zjutraj pa je bila samo ena runda drisle, čez dan je bilo vse OK, tudi jedel je že po malem. Sem najprej mislila da je kriva hrana. Potem je v četrtek zvečer spet dvakrat hudo bruhnil. Smo rekli to pa ni to in smo šli k dežurnemu. Posebej še zato ker je imel pre 14 dnevi klopa. Dežurna zdr. je ocenila da je viroza: bruhanje in malo driske brez vročine. Bili smo na čaju po žličkah in je bilo spet dva dni dobro. Bili smo na lahki hrani in čaju. Vmes je trebušna viroza zvila še moža – hitra varjanta 2dni. Včeraj popoldan – sobota, pa pri tamalčku spet bruhanje, res samo enkrat pa me vseeno skrbi. Pikec je pretirano miren, drugače normalno živ otrok, bi zdaj samo poleževal, bral knjigice in risal.
Kakšno je vaše mnenje, a je sploh pametno da gremo na dopust na Djerbo, kljub preboleli trebušni virozi.
S kakšnimi zdravili ( elektroliti v prahu , oglje, Linex, Imodium?,…) se naj opremimo za sabo v primeru da se pozdravimo do četrtka?
imodium pri nas vzamemo odrasli kadar ne gre za virus pa še to, če je res nujno (moraš na letališče in podobno). Je zelo močan! in učinkovit.
Ne vem kako to,da se trebušna viroza tako dolgo vleče pri vas? Navadno je okrog 3,4 dni, pa konec. Na Djerbi se pa tako ali tako driska rada dobi zaradi drugačne hrane in začimb, pa tudi druganih higienskih standardov.