Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje imela bi še enega otroka, stara pa sem čez 40, sem trola?

imela bi še enega otroka, stara pa sem čez 40, sem trola?

Nogica spet si zakuhala monizem in to kul monizem:))

Res starost ne igra nobene vloge, sama sem izgubila očeta pri 16-ih, moj mali bratec takrat pa pri 5 letih. Oče je umrl zelo mlad.

Res si se malo pozno “spomnila”. Če imaš že dva otroka, uživaj z njima. Ko boš 50, bo ta komaj šel v šolo-pišeš,da si malo čez 40.

zelo dobro napisano in se popolnoma strinjam

Mama je sestro rodila pri 39letih in mene pri 42letih. Jaz pravim, da če se s partnerjem strinjata in si želita, podarita telo še eni dušici – imejta še enega otroka. Podari življenje. Iskreno.

Ja, so otroc okol skakal in mi niso dal miru. Viš, pa sem še mlada, kaj bi bilo šele pri 40+. 🙂

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

zelo dobro napisano in se popolnoma strinjam[/quote]

Bravo še z moje strani. Ženske, ki živijo samo za družino in otroke nimajo lastnega lajfa:( Hudo

Res pa je, da moraš dati na tehtnico vse
– finančno prognozo
– svoje nepredvidene bolezni
– izgubo partnerja
– resne okvare pri otroku, ki se lakho pojavijo tudi če je amniocenteza pokazala, da je vse bp.
Kar pomeni doživljensko skrb za otroka. Kako bosta to rešila?
Če so vsi scenariji takšni, da jih brez katastrofe v osebnem življenju lahko obvladaš, potem go for it.

V človeški naravi je, da se sprašuje, kakšna je Božja volja. Tudi to, zakaj obstaja. Bog pa se to ne sprašuje. Je neskončen, zato ne moreta biti dva (Bogova). Ker je neskončen v prostoru, je tudi v času. Zato rečemo, da je večen.

Ker nima nobenih meja, je vsenavzoč, je vseviden. In hkrati neviden.

Vse omejitve tega sveta, ki veljajo za nas, zanj ne veljajo. Božja pravičnost je vsenavzoča, zato je tudi odrešujoča.

Tudi v Sv. pismu jasno piše: »Bodita rodovitna in množita se, napolnita zemljo in si jo podvrzita; gospodujta ribam v morju in pticam na nebu ter vsem živalim, ki se gibljejo po zemlji!« 29 Bog je rekel: »Glejta, dajem vama vse zelenje s semenom, ki raste po vsej zemlji, in vse sadno drevje, katerega sadje nosi seme. Naj vama bo v hrano. 30 Vsem živalim na zemlji, vsem pticam na nebu, vsemu, kar se giblje po zemlji in ima v sebi življenje, dajem v živež vse zelene rastline.« Zgodilo se je tako. 31 Bog je videl vse, kar je naredil, in glej, bilo je zelo dobro.

Zato le pogumno pri odločitvi ZA NOVO ŽIVLJENJE! Bog ve, kakšno veselje ti bo dajalo novo bitje, kako bo razsipavalo ljubezen sebi, tebi in drugim.

Molil bom za vas,

Sveti duhovnik

@Sveti duhovnik

Ti se pa spoznaš na tole.Kolk otrok pa imaš?

Jaz bom pa molila zate, da se odpoveš celibatu in imaš kopico otrok in seveda, da si polno udejstvovan oče, ker bodo na svet vekali eden za drugim.

Ko boš imel to za sabo, potem te bom pa mogoče poslušala. Brez te izkušnje mi pa ne pameti solit!

zelo dobro napisano in se popolnoma strinjam[/quote]

Bravo še z moje strani. Ženske, ki živijo samo za družino in otroke nimajo lastnega lajfa:( Hudo[/quote]

Se totalno in popolnoma strinjam.

Jaz imam zadnjega pri dobrih 40. Nenačrtovano zanosila, celo nosečnost me je malo skrbelo, da bo z otrokom kaj narobe. Med samo nos. sem se počutila dobro, le na koncu bila bolj utrujena. Sedaj imam več časa tudi zase kot prej, saj imam več varušk. Pa zgledam tudi svojim letom primerno., ne 10 let mlajša.
Če sta oba za to, imejta ga. Kaj pa pravita druga dva otroka?
Srečno.

Brez skrbi, da duhovniki zelo dobro poznamo tozadevno področje. Na TF imamo kopico predmetov o tem, sicer pa, le kako bi spovedovali brez tega znanja.

Zakaj neporočenost?

“Duhovniški poklic zahteva celega človeka. Zgodovinarji poudarjajo močan ekonomski razlog, da se je s tem zaščitilo cerkveno premoženje. Močan razlog sta bila prihod redovnikov na papeški prestol in uvajanje njihovega življenjskega modela. V nekaterih obdobjih je bil v Cerkvi prisoten gnostični, negativni pogled na spolnost in žensko, kar je sicer v nasprotju s Svetim pismom. Vseeno pa so ta pogled nekateri kristjani prevzeli. Vzhodna krščanska antropologija je bolj pozitivna do spolnosti in telesa, medtem ko je zahodna dajala večji poudarek izvirnemu grehu in nemoči človeške narave v njem.”

moja mentorica na podiplomcu je rodila pri 42-ih. sedaj je malo pred 60, doma ima pa pubertetnika, ki ga razganja sto na uro. čisto ok obvladuje in ne obžaluje, da je med sinovoma razlike za celih 14 let. pravzaprav je veliko modrejša sedaj in pravi, da se je pri prvem veliko naučila, z leti pa tudi pridobila drug pogled na vzgojo.

go for it!

Slikarka Dora Plestenjak je imela Jana pri > 40 letih. In potem je Janov oce-pilot tragicno preminil in je vse ostalo na njenih ramenih.

Pa kaj manjka danes kerlcu? Uspesen je. Je tezko najt Slovenca, na katerega bi bile mlajse zenske bolj nore, pa katerega bi imele zrele zenske raje za zeta. 🙂

Ce si kot druzina in zlasti kot starsa zelo zelita se enega otroka, navijam, da se odlocita za.

( Saj si sele koncno na manj kot polovici pricakovane zivljenske dobe danasnje Evropejke.)

Kaj pa je lasten lajf, če ne družina in otroci, če jih že imaš? Tudi ob njih osebnostno rasteš in se učiš. Zraven pa lahko tudi počneš nekaj zase, če ne – je s tabo nekaj narobe, ne pomeni pa, da nimaš lastnega lajfa.
Lasten lajf je tudi to, da si s partnerjem želita še enega otroka – sama res ne vidim razlogov, zakaj pa ne?
Nekateri ste pa res sebični

Slab mesec nazaj se nama je snel kondom. Totalno me je pretreslo, da bi lahko pri teh letih zanosila. Doma imam že dva otoka 17 in 14 let. Majhne otroke imam zelo rada, da ne govorim o možu. Od nekdaj jih je želel ene 4. Ostala sva pri dveh, ker nama življenjske razmere niso bile ravno cvetoče, čeprav sem si vedno želela 3. Zavestno sem se odločila, da po 36. ne bom več imela otrok, že zaradi prevelike starostne razlike med otroki. Zdaj, ko so otroci veliki, si lahko vzamem čas za svojo osebno rast, berem spet skoraj kot v mojih samskih časih, razmišljam, da bi nadaljevala študij, rekreiram se toliko, kot še nikoli. Zanima me veliko novih stvari od vrtnarstva, do slikanja, domače podjetje je končno zalaufalo, preselili smo se v večje stanovanje, kjer imata otroka (končno, bi rekla onadva) vsak svojo sobo… Po letih odrekanj in mama servisa, ker je bil ata po 12 in več ur v službi mislim, da si lahko vzamem/va čas zase. Sicer pa čez nekaj let, ki bodo en dva tri tu, bova lahko kot babi in dedi in crkljala malčke. Ko sem podobno povedala možu, se je začuda tudi on strinjal z mano.
Na kratko: čebi bil to moj prvi otrok, bi obdržala, pri dveh najstnikih pa žal ne.

Ti kar govori, teorija je eno, praksa pa drugo.
Nekaj je druge poslušati, nekaj pa to živeti.
Plahtate ljudi, ker jih je potem, ko so v težkih situacijah še lažje manipulirati.
Najlažje je upravljati z ljudimi, ko jim vsiliš lastne misli.
Neki citati, ki jih navajaš so pač samo citati.
Kot rečeno, živeti nekaj je čisto drugače, kot teoretizirati o tem.

Da povem čisto jasno in na kratko. Bolje, da se v takih temah ne oglašaš s svojim mnenjem, ker ni verodostojno.

Pa zbogom!

Joj, pa saj za otroka ne sprašuje ena, ki o otrocih nima pojma. 2 že ima, precej velika in ve, kako to izgleda!
Sploh imamo ljudje različna življenja, različne prioritete, pričakovanja.

Avtorica teme. Na kocu koncev, se boš morala odločiti sama.
Ampak, če takole pogledam.
Nimaš drugih zadržkov, razen starosti.
Ampak. A je starost res problem?
Veš, meni se zdi veliko bolj problematično imeti 1. otroka pri 35 +, kot 3. pri 40 +. Zaradi fiziologije telesa.

Sicer pa bosta z možem imela 1 majhnega otroka. In z ENIM majhnim otrokom , lahko počneš VSE! zato ne pisat, da ne bo mogla živet in podobno.

a je ta kje iz nm?

New Report

Close