Imela bi gozdne borovnice
Ojla mic mac,
doma bi jih imela, ker sem z Goriške, pa jih tu nimam kam iti nabirat. Nisem bila prepričana, ali bi lahko izkopala par grmičkov nekje v gozdu in jih doma posadila v primerno zemljo, pa sem mislila, da bi lahko kje kupila par sadik. Ampak povsod imajo le ameriške borovnice, jaz bi pa naše, gozdne imela (no, moja hčerkica še bolj kot jaz).
Pazi, te bom junija pocukala za rokav, da ne pozabiš na povabilo. Od kod si?
Hvala in lep dan želim.
Ognjiček,
pa ne da boš že sedaj vrgla puško v koruzo.
Moram ti povedati, da že od malega nabiram borovnice in da razen borelije nisem kaj hujšega staknila. Prav v hribu , o katerem ti govorim, da je tam veliko borovnic, sem doživela nekaj posebnega v zvezi s kačo. Namreč, s hriba dol je letela po borovničevju diagonalno, takrat sem pa res mislila, da se bom kar polulala. Tik mimo mene je letela. Po borovničevju, pomisli. Po vrhu.
Sicer je pa v gozdu tak mir, da ga lahko iščeš. No, do junija se pripravi in naredi prostor za vsaj 20 l svežih borovnic.
Kače so tak nedolžna bitja, ki nikomur ne storijo nič žalega, le svoj mir hočejo. V primeru nabiranja borovnic, če naletiš med grmičevjem na kačo, jo lepo pusti pri miru, pojdi dva koraka naprej in lepo nabiraj. Kača te res ne bo ubila. Pa saj v sloveniji sploh ni strupenjač, razen : Navadni gad (znanstveno ime Vipera berus) in pa Modras (znanstveno ime Vipera ammodytes).
le mirno v gozd. Hujše je če človek naleti na klopa, kot pa na kačo 😉